reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Witam przyszle sierpniowe mamusie :-D
Jestem w 15/16 tyg ciazy, termin OM to 3 sierpnia, starania o dzidziusia zajely dwa lata, przez ktore bralam rozne tabletki i mialam laparoskopie...
gdy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy nie moglam w to uwierzyc, ale od samego poczatku czulam sie bardzo dobrze, male mdlosci i duzo snu :-)
pozdrawiam

reklama
MadziaSek, witaj, cieszymy się z tobą i zapraszamy do pogaduszek.:-):-)
Izka, skarpety superanckie:-):-)
Ja właśnie po wizycie u znajomych, było fajnie, ale od siedzenia przy stole spuchły mi nogi, mam wrażenie że jakiś nerw w pachwinie mi drży co jakiś czas i ogólnie mam jakieś schizy dzisiaj, że brzuch za mało rośnie, że ruchów wyraźnych nie czuję.. paranoja jakaś... Dobrze że jutro do pracy bo chyba zwariowałabym w domu..:-) Miłego wieczoru ciężarówki...

MadziaSek - witamy :)

U mnie weekend jakoś zleciał, poza tym, że w sobotę synek nie spał w dzień i od 18.00-19.30 strasznie marudzil, ale chcieliśmy go przetrzymać tak jak zwykle się kąpie i daliśmy radę :) On jednak musi jeszcze spać w dzień te 1,5h bo inaczej jest masakra.
Za to dziś u synka dzień pod znakiem 37 stopni i "mama na ręce" ;/ więc coś się zaczyna dziać chyba. Zobaczymy jaka będzie noc i najwyżej jutro do lekarza podjedziemy.

A ja zabrałam się za sprzątanie w sobotę i dziś brzuch mam twardy i trochę boli. Ale mam nadzieje że będzie OK.

pisałyście o kwasie foliowym - ja mam jeszcze 3 tabletki i potem witaminki kupię.

MadziaSek czeeeeeeść!

Zaliczyłam dziś tylko jednego pawia...hurrrrrrraaaa! :)

Byliśmy z mężem na deserze w Wedlu i zjadłam talerz owoców z czekoladą i bitą śmietaną a teraz mam schizy czy aby te owoce na pewno były dobrze umyte :D

Jeśli chodzi o kwas foliowy to nie chcę się przerzucać na witaminy bez konsultacji z lekarzem (pierwsza ciąża więc panika o wszystko :p ) ale zadam pytanie z innej strony, jeśli będę brała ten kwas jeszcze przez dwa tygodnie to nic mi się nie stanie? :D

Madziasek witamy :)

Zaczarowana nie fisiuj :p ja ruchów, bąbelków, bulgotań w ogóle nie czuję jeszcze :-p

ktr ojj współczuje, jak taki marudny to coś się chyba kroi, oby tylko nie choróbsko.

Margo jak bierzesz kwas foliowy to nic się nie stanie, spokojnie. Ja brałam femibion natal 1, a teraz biorę femibion natal 2, lekarz mówił żeby brać sobie dalej :)

a ja dzisiaj pozbyłam się autka po 3 dniach od wystawienia na sprzedaż pan zadzwonił a dzisiaj przyjechał oglądnąć i kupił ehh.. ale wiecie co jakieś zrządzenie losu, bo jak wracaliśmy jeszcze moim autkiem z przejażdżki to w radiu leciało " to już jest koniec, nie ma już nic..." to był znak

Margo - nic sie nie stanie, możesz brać ;-) Ja pytałąm o to gina ostatnio i powiedział, ze brać nie trzeba, ale jak mi jeszcze jakieś tabletki zostały, to mogę wziąć do końca opakowania. Więc sobie łykam raz na tydzień jak mi się przypomni.
Póki co żadnych witamin nie biorę - nie widzę u siebie niedoborów ;-) Jem zdrowo, nie rzygam, więc myślę, że się faszerować nie będę, żeby potem nie rodzić kolosa ;-)

Iza- gratki sprzedaży :-)

MadziaSek -witaj :-)

Zaczarowana - no coś Ty! Ty tu naszą ostoją spokojności powinnaś być - przy trzeciej ciąży :-D Proszę nie panikować! Przywołuję po żołniersku do porządku!

Kwas foliowy nie zaszkodzi, spokojnie :-)
Margo - ja tak jak Izka biore femibion natal (do 13 tyg nr1 a od 13 nr2) i w nich oprocz kompleksu witamin jest kwas foliowy a bierze sie je do konca okresu karmienia, wiec na pewno nie szkodzi ;-)

Cześć!Dawno mnie nie było ale podczytuję was każdego dnia w wolnej chwili.Ostatnie kilka dni mam tragiczne,mojemu synkowi wychodzą kolejne ząbki ale tym razem kilka na raz i jest straszna maruda,cały czas na panadolu bo inaczej jest płacz nie z tej ziemi.Mam nadzieję,że szybko mu te zębiska wyjdą:-)Aż strach pomyśleć co to będzie jak dwa maluszki na raz zaczną ząbkować:szok:
Witam nową mamę!!

Witam,
dziekuje za milutkie przyjecie na forum :-D

zaczarowana - ja rowniez caly czas mam schizy, ze brzuch za maly, ze czasami czuje bulgotki i babelki, ze rozstepy heh
ale jest to moja pierwsza ciaza dlugo wyczekiwana

ktr - w moim miescie jakies chorobsko wisi w powietrzu bo albo dzieci maja sama goraczke przez kilka dni albo goraczke z innymi objawami :-S

margo - jesli chodzi o kwas foliowy to ja go biore od poczatku ciazy i zamierzam do konca karmienia

Dziewczyny jesli chodzi o witaminki w tabletkach to bralam natal 1 a z uwagi na dosc wysoka cene natal 2 polecono mi natal classic na cala ciaze i do tego dodatkowo tran, wiec tak biore, jadlam zawsze zdrowo i jem dalej ale wole dmuchac na zimne, bo czasami nachodzi mnie ochota na cos niezdrowego, wyniki narazie mam bardzo dobre

czy ktoras z Was byla szczepiona na zoltaczke typu B? Ja bylam i dlatego moj gin nie dawal mi skierowania na HBS

pozdrawiam :-D

reklama
MadziaSek - rozgość się :)

Margo - to dobrze, że już wymiotów mniej - oby zniknęły na dobre :)

My weekend spędzaliśmy w Wawie. Z soboty na niedzielę bolał mnie brzuch - miałam trochę niefajny sobotni wieczór i chyba dzidzius to odczuł ? :( Ale rano wszystko było dobrze (poza opuchniętymi od płaczu oczami). Wczoraj śniadako u szwagierki, obiadek przygotowany częściowo przez Mężusia i szarlotka urodzinowa u psiapsióły :)
Miłego dnia Dziewczyny!

Do góry