reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
Franekkimono kto wie :-)

A ja dziś rano przestraszyłam się. Obudziłam się z bólami i jak się tylko ruszyłam to jakby mnie coś rozrywało, teraz na szczęście przeszło. Miłego dnia dziewczyny

Dziś jestem jakaś smutna :-( gorszy dzień czy coś ..
Mąż mnie denerwuje, synek niegrzeczny. Myślę ze też to ciągle siedzenie w domu mnie przytłacza..
Został nam w sumie tylko katar, więc może przejdziemy się do moich rodziców po obiedzie bo nie pada.

Margo - kwas foliowy do 12 tygodnia. Od 13 tygodnia można brać witaminki :) ja kończę już kwas i kupię sobie te witaminy. W poprzedniej ciąży i podczas karmienia brałam prenatal Clasic.

Zenia- bardziej przypadkowo ;-) Szukałam odpowiedniego imienia dla dziewczynki - zaczynającego się na I,kończącego oczywiście na A i trzyliterowego i testowałam różne spółgłoski lecąc po kolei. Doszłam do R i stwierdziłam,że idealne, oznajmiłam radośnie Małżonowi, że jak będzie dzieczynka, to Ira, a on szczęśliwy do granic możliwości ;-) "A może Eta?", na co ja z radością, że tak :-D
Oczywiście nie unieszczęśliwimy swojego dziecka w ten sposób, chociaż słowa "Ira" oraz "Eta" bardzo mi sie podobają, ale jednak nie przepadam za organizacjami, które próbują przeforsować swoje opinie za pomocą zamachów terrorystycznych i innych agresji.

A tak w ogóle, to się witam :-)

reklama
Hej :) Widzę, że w weekendy jakaś cisza na forum...

Ja mam znów mdłości i wymioty haha :) A myślałam, że mi przeszło na dobre (od ostatniej soboty było przecież dobrze).

Margo z tego co wiem, to kwas foliowy do 14 tygodnia się bierze, ale można do końca ciąży :) Ja od ostatniej wizyty nie biorę już folika, tylko witaminki (Centrum Materna) i tam też jest te 0,4 kwasu foliowego, więc będę brała do końca ciąży i potem też przy karmieniu. Tak myślę czy nie dokupić teraz omegi-3, bo niby dobrze brać w II trymestrze, spytam się lekarza w piątek :)

Izka fajne te skarpetki :)

cwietka mojej koleżanki pies ma na imię Ira :p Eta mi się za to podoba. W sumie ciekawe czy by w urzędzie przeszło :)

Do góry