reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
Mnie ostatnio rozbawiło do łez imię Telesfor

mnie to imie rozbawilo 6 stycznia, jak jechalismy potwierdzic ciaze. Siedzimy z M. w autobusie i na monitorze z przodu zawsze wiswietlaja rozne informacje, min. imieniny i byly wtedy Hanny i Telesfora i tak sie usmialismy, ze szok, bo Hania jest u nas brana pod uwage, ale Telesfor:szok:

cześć i czołem :-)

u nas nocka taka sobie, Mały nadal gorączkuje i kaszle, mam dość tych chorób, niech ta wiosna już przyjdzie!!!!

zenia nooooo, lody pycha, my wciągnęliśmy z M tylko pół opakowania hehe

miłego dzionka wszystkim, ja dziś idę w miasto szukać tego oleju ze słodkich migdałów do smarowania

Witam mamusie.Wczoraj już mi się nie chciało wchodzić bo późno wróciliśmy,film bardzo fajny,ale policja nieźle obsmarowana a szczególnie kontakty policji z prostytutkami.Także polecam film jak ktoś lubi polskie ciężkie kino.Kurde ale Iza Kuna cała goła od stóp do głów wystąpiła w jednej scenie w całej okazałości.Widziałam że wczoraj lody były na tablicy ja jakoś nie mam ochoty,może jak ciepełko przyjdzie to mi się zachce.Małą moją wczoraj tak wieczorem kaszel przydusił aż bidula zwymiotowała.
zenia jakie to prawdziwe,muszę mojemu to pokazać hehe
Ewcik u nas mała miała podobnie tylko gorączka trochę mniejsza bo do 38 stopni i straszny kaszel i doktorka przepisał właśnie inhalacje rano flegamine w ciągu dnia podawać herbapect junior a wieczorem diphergan.I teraz dodała antybiotyk bo nie bardzo pomagało i po antybiotyku jest lepiej.

Dzień dobry z rana:-) Ja już po śniadanku, /młodego po świeże bułeczki wysłałam/, teraz na zakupy, później sprzątanko...i mogę leżeć... no może potem pojadę młodszemu jakieś dresy do szkoły kupić bo wszystkie powydzierał na kolanach...:-), a przy okazji sobie może torebkę kupię bo muszę mieć większą, coraz więcej rzeczy noszę.... a trzeba jeszcze miejsce na nocnik zrobić jak kiedyś cwietka pisała....:-) Jutro mamy spotkanko ze znajomymi , więc może jeszcze jakiś drobiazg dla nich, i ...pooglądam sobie rzeczy dla bobaska:-)
franek, ​mam nadzieję że małej przejdzie szybko...... Na drogówkę też się wybieram... Miłego dnia dziewczynki, odezwę się później....

JEZUUU laski nie było mnie 1,5 dnia a was nie da się nadrobic!! przeczytałam tak pobieżnie, ale i tak już nie pamiętam, która co pisała :/
w każdym razie zenia Twoja instrukcja jak zrozumieć ciężarną mnie powaliła na kolana!! :-)
miłego dzionka kobietki, bo nie wiem o której uda mi się zaglądnąc, bo ostatnio mam dużo biegania i nie mam czasu na kompa.

Rodznka się chwilwo rozjechała - częśc na basen, część do Ikei, więc wpadłam zobaczyć, co na forum, a tu tyyyle nowych tematów :-D

No więc tak:

1. Co do imion u nas miało być Julia,bo mi sie strasznie to imię podobało od dawien dawna, a dla chłopca obstawialiśmy Jaś, żeby na ewentualną parkę wołać w skrócie "DżejDżej", ale jednak popularność Julek i pewna różowo-cekiniasta dziewczynka w jakimś markecie nas od tego imienia odrzuciła. Jest Ida - raczej spoza pierwszej dziesiątki ;-)
Teraz mamy problem. Dla chłopca zostaje Jaś, a co tam, że popularne. A dla dziewczynki ??? Ja jestem za Ira/Eta, ale 1. Małżonek się sprzeciwia, 2. pan w USC też może mieć obiekcje ;-)

2. IzaV - ja 3D nie lubię. Wkurzają mnie te okulary, które mi zawsze z nochala spadają i głowa potem boli. A w domu ekran mamy dość duży ;-) - na całą ścianę, więc nawet filmy z efektami dobrze się ogląda, szczególnie w BlueRayu (czy jakoś tak). Tylko z dźwiękiem kicha, bo nie możemy włączyć na maksa przy śpiącym dziecku ;-) ale ja akurat tego hałasu w kinie też nie lubię.
Od czasu do czasu na jakieś efekciarskie filmy do kina idziemy, ale zwykle oglądamy w domu.

3.Zenia - instrukcję do ciężarnej znam :-D Mąż jakośnie chce się do tych wytycznych stosować ;-) A szkoda, może by się przestał mnie czepiać:-D

4. Drogówkę też bym obejrzała. Podobnie jak Pokłosie. Czekam aż się na Kinoplexie pojawi.

5. Ewcik, Franek zdrówka dla dzieciaków. Tfu! Tfu! Choroby precz!

Hej :-)

U nas choroby pomału odchodzą. Mąż już prawie zdrowy. Synek sporadycznie kaszle, ale daje mu syrop z cebuli więc w pon już pójdzie do przedszkola :-)
Mnie katar nadal męczy - krople pomagaja na jakiś czas i od nowa blokada i tak w kółko. Z gardłem lepiej ale to siedzenie 2 tydzień w domu dobija ..

reklama
Witam :-)

Przede wszystkim życzę dużo zdrówka wszystkim chorym maluchom!:tak:

Zenia - instrukcja genialna! Muszę przeczytać mężowi :-D

Jeśli chodzi o imiona, to ja uważam, że najważniejsze, żeby się podobało rodzicom ;-) Z popularnością też różnie może być, to się szybko zmienia. Kiedy wybierałam imię dla Jasia nie wydawało mi się bardzo popularne (a pracując z dziećmi jestem mniej więcej zorientowana:-p), a jak poszedł do żłobka okazało się nagle, że jest ich 3 w grupie. Ale mimo, że jego imię faktycznie jest dość popularne to bardzo mi się podoba i nie zmieniłabym decyzji ze względu na to, że teraz jest dużo Jasiów. Natomiast niektóre imiona faktycznie osłuchały mi się przez to, że są bardzo często spotykane. Generalnie nie jestem za nadawaniem najpopularniejszych imion ale myślę, że za bardzo wymyślne też może dziecko skrzywdzić ;-)

A poza tym, to w ramach przygotowania do roli podwójnej mamy przygarnęłam na weekend siostrzenicę :-) Więc do poniedziałku raczej nie będę miała czasu na forum ;-)

Do góry