reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
ekh, wiecie co.. ja jakos nie potrafie mysles w kategoriach "robie to dla fasolki" bo chyba nadal do mnie nie dotarlo ze jestem w ciazy haha glupie nie? brzuch mi rosnie, widzialam usg, mam foty, ale jest to jeszcze mocno abstrakcyjne ze bede miala dziecko :eek: chyba dopiero jak poczuje prawdziwe kopniaki to moze cos sie zmieni :/

Iza powiem ci że też czasem zapominam o ciąży ale tak jak mówisz jak kopniaki się zaczną to już nie ma mowy o tym aby zapomnieć o ciąży hehe.Pomyśl że ja widziałam maleństwo jak było jeszcze fasolką więc tym bardziej mi się zapomina.Chyba trzeba to poprostu przetrzymać i tyle nie ma wyjścia...Jak ci się nudzi to mogę ci polecić serial wciągający Breaking bad.Nie wiem czy lubisz tego typu seriale ale może ci przypasuje :tak:

hehe ja nie zapominam, ja mam wrazenie ze mam ciaze urojona :) caly czas bawie sie brzuchem nawet w nocy przez sen mam reke na brzuchu- ja poprostu nie umiem sobie wyobrazic, uwierzyc ze naprawde tam jest dziecko

a co do seriali to w sumie sledze na bierzaco 20 tytulow:D a breaking bad znam- nawet obmyslalam juz plan z kuzynem po chemii zeby zrobic podobny biznes ahaha

Właśnie też mam ten problem:-), zapominam o ciąży!:szok: Dopiero jak się zssapię na szybkim spacerze, nie mam siły donieść siatki, czy nie mogę z kolegami wyskoczyć po pracy na nasze kwartalne piwo.../ ostatnio nie poszli żeby mi przykro nie było, hi,hi/:-)Dla mnie cała moja ciąża jest abstrakcją... Niby widziałam na usg, niby coś tam w brzuchu się "przeciąga", niby brzuch rośnie a ja patrzę w lustro i ..nie mogę patrzeć jak mi zadek rośnie, amimo to nadal to wszystko nierealne.. do tego stopnia że czasem jak ktoś pyta kiedy się dzidzia rodzi to muszę pomyśleć czy to do mnie mówi, bo może do kolegi...:-)

Dziewczyny, no u mnie jest zupełnie odwrotnie. Ciąża na każdym kroku mi o sobie przypomina :szok:
A dzisiaj to już w ogóle chyba z L4 pójdę na emeryturę :-D Do wymiotów doszła migrena, ból rwy kulszowej i ból krocza. Na szczęście kompresy na głowę pomogły. Nie wiem co się ze mną w tej ciąży dzieje :-D Nigdy w życiu nie skarżyłam się na jakieś dolegliwości a już na pewno nie na tyle mocnych na raz! Dlatego jest mi strasznie głupio, że cały czas Wam tu marudzę. Ale ostatnie dwa dni było w miarę dobrze i nie marudziłam ;) Już nawet nie oczekuję, że mi będziecie coś odpisywać, bo jestem w temacie rzygania strasznie monotonna, ale jak się wygadam do Was to naprawdę jakoś psychicznie mi lepiej.

IzaV

mi się zaczął 13 tydzień i mimo wszystko mam wrażenie, że już idzie ku lepszemu i że najwyższy poziom bety za mną
:)

Franek

ja od dziś również odczuwam ból krocza. Jakbym narobiła kilometrów na rowerze :-D ale traktuję to jako coś normalnego.

Madziula pogubiłam się w tych Twoich obliczeniach. Miesiączkę miałaś 21.10 a rodzisz 18.08? Ja miałam okres 18.11 a powinnam rodzić 21 lub 25.08 :p jeju, ale to zagmatwane :p w każdym razie mamy niezłą rozbieżność :D ja też miałam MEGAnieregularne cykle i też wierzę, że po porodzie wszystko będzie jak w zegarku ;)

Margo my po to tu wszystkie jesteśmy żeby ponarzekać sobie i żeby razem się cieszyć.Ja mam nadzieję że nie długo ci przejdzie bo to już przegięcie wykończysz się.A kiedy robiłaś wyniki ostatnio?Anemii się nie nabawiłaś?
Zaczarowana ale masz fajnie z tymi kolegami :-) ty to wogóle masz fajnie w domu chłopy w pracy chłopy i ty jedna :-D
Iza chyba wielu osobom przez myśl taki interes przeszedł,niezła kasa z tego :-D

hej dziewczynki,

wpadłam Wam życzyć miłego dnia :-) uciekam już do pracy.. może po południu uda mi się w końcu Was poczytać!!!

buźka!!

Dzień dobry!
Witam z kawką:-)
dzisiaj trzynasty i juz od samego rana to poczułam;-) wyłączyłam budzik i zasnęłam dalej nawet nie wiem kiedy....:szok: dobrze, że się ocknęłam w czasie, kiedy jeszcze miałam czas się ubrać i wyjść...ale już wszystko na drugim biegu:-D

Wczoraj pochowałam swoje normalne ciuchy i wyciągnęłam już ciążowe...bosze ale niektóre są wielkie.... a najlepsze, że niedługo będa dobre:baffled:;-)

reklama
Dzień dobry z rana :)
Jak się dziś czujecie? Margo bidulko szkoda mi CIę. Może rzeczywiście Twój ginekolog powinien CIę zatrzymać choć na krotko w szpitalu - to wręcz niemożliwe non stop tak wymiotować :(
Dziewczyny czy któraś z Was może coś powiedzieć o dr Zwolińskim z Madalińskiego? Moja znajoma do niego chodzi i zamierza rodzić na madalińskiego i zastanawiam się czy nie zmieniać lekarza i planowanego szpitala ( moja gin prowadząca nie pracuje w szpitalu :( ).
U mnie łosoś zrobiony. Zapiekanka wyszła całkiem całkiem, wczoraj z moim K. musieliśmy spróbowac wierczorkiem żeby w pracy się nie potruć ;)

Do góry