reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hello :) zrobiłam sobie wczoraj detox od forum
Dziś sie obudzilam z bólem brzucha, znowu poleciało, rzadka ale chyba stara krew więc jeszcze nie panikuje... Tak sie zastanawiam tylko ile tej starej krwi z tego krwiaka może zejść lol bo właściwie codziennie coś tam schodzi...

Madziula, ja tez OM 21.10, ale z gine wyliczylismy z usg i z fizycznej mozliwosci (M nie było w domu do 26.10-13.11) ze do zapłodnienia doszło 17.11 także jak znasz termin zapłodnienia o trzeba odjąć 14dni żeby wyliczyć "standardowy" wiek ciąży... Z czego wychodzi ze moja ciążę tak jakby z OM liczy sie od 3.11 (14t3d) a sam wiek płodu od 17.11 (12t3d) termin mam na 10.08

reklama
cześć IzaV - fajnie, że się pojawiłaś!! Odpręż się weź tabletki rozkurczowe i będzie dobrze. Tak jak piszesz na pewno jest to stara krew. Rozmawiałam ostatnio z koleżanką która miała podobny przypadek i mówiła, że długo krwawiła, a teraz ma pięknego synka. Więc zero stresu i będzie dobrze.
Dzięki za wyliczenia z tą ostatnią @ żaden lekarz mi tego nie wyjaśnił. Niestety nie wiem kiedy mogło dojść do zapłodnienia bo my często współżyliśmy, do zapłodnienia nie mogło dojść natomiast od 05.11 do 09.11 bo mnie nie było :) Kiedy masz USG połówkowe???

jak dlugi masz cykl?

w sumie juz o siusiaka sie nie martwie, chodzi mi bardziej o komfort zycia, bo od ponad 3tyg w lozku jestem i chcialabym zeby sie juz zagoilo jak najszybciej, bo chce dostac pozwolenie na samolot do polszy, a bilety coraz drozsze na kwiecien/maj:/ i u mnie nie ma tanich polaczen

najblizsza wizyta 22.02, 15t5d, potem pewnie ok 20.03 ~19t ale polowkowe wyznaczyli mi dopiero na 11.04 w 22t4d chociaz oporcz tego ze na polowkowym robione sa badania to moj gine za kazdym razem podglada bobasa i robi mi zdjecia 4d :D w sumie wyszlo na to ze prywatnie zaplacilabym za kazda wizyte+usg tylko 3razy, a tak gdzieki fundacji, mam darmowe wizyty usg super jakosc i to co miesiac - jedyny pozytyw. i w ogole musze sie wam powiedziec ze wybralam juz szpital/klinike w Nicei, udalo sie tez dzieki fundacji :D, (chwalipieta :sorry:) bede rodzic w klinice przy samym morzu, gdzie wszystkie sale porodowe sa z widokiem na morze :-) i oprocz tego troche poczytalam o tym szpitalu i okazalo sie ze fundatorami i zalozycielami bylo polskie malzenstwo Lenval i jeszcze w XXw bylo ono fundwane przez polskich filantropow!

Toska, to na tyle wczesna ciąża, że chyba cięzko mieć pewność co do płci. U mnie w drugiej ciąży miał być syn a dopiero po 25 tygodniu "zamienił się" w dziewczynkę. Jeśli chciałabyś córeczkę to życzę Ci tego z całego serca!

IzaV, nie wiem czy Cię pocieszę ale ja od 6 grudnia do końca stycznia leżałam w łóżku bo miałam ryzyko poronienia teraz też mam prowadzić oszczędny tryb życia i się nie przemęczać krótki spacer od czasu do czasu a tak siedzę cały czas w domku w łóżku. Cykle mam straszne rozregulowane co 40-50 dni. A Ty co ile miałaś miesiączki??
Ale Ci dobrze z Tym szpitalem też bym chciała w takim szpitalu rodzić. Zajebiście!!! A mam nadzieję, że ja przylecisz do PL to zrobimy jakieś spotkanie z dziewczynami.

Muszę się wyżalić i spływam! :)
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Od rana znów wymiotuję na potęgę, ale...co mnie nie zabije to mnie wzmocni.
Dziękuję :)

Margo25 - bardzo Ci współczuję. A ja jem jak szalona :( Mogę przejąć za Ciebie te mdłości a Ty przejmiesz za mnie obżarstwo. :) Trzymaj się kobietko.

reklama
Madziula - OMG ! Cóż za rozbieżność :szok:

Toska - ulala ! Trzeci boy !
Ale jeśli Cie pocieszę to pomyłki się zdarzają. Jestem czystym przykładem.

Margo - wykonczysz się kobieto :-( gdybym była Twoim gin to bym Cie skiero do szpitala ..

Do góry