reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
IzaV, nie wiem czy Cię pocieszę ale ja od 6 grudnia do końca stycznia leżałam w łóżku bo miałam ryzyko poronienia teraz też mam prowadzić oszczędny tryb życia i się nie przemęczać krótki spacer od czasu do czasu a tak siedzę cały czas w domku w łóżku. Cykle mam straszne rozregulowane co 40-50 dni. A Ty co ile miałaś miesiączki??
Ale Ci dobrze z Tym szpitalem też bym chciała w takim szpitalu rodzić. Zajebiście!!! A mam nadzieję, że ja przylecisz do PL to zrobimy jakieś spotkanie z dziewczynami.

to ty tez kobieta po przejsciach- wejdz sobie do dzialu krwawienia na naszym forum sierpniowek, wkleilam tam moja historie z dreszczykiem :D
cykle mialas ekstremalnie dluuuugie, ja tez nie mialam ksiazkowych heh co 34-35dni, wiec jak ty masz 40-50dc to rzeczywiscie moglas miec owulacje na koniec listopada (tylko pytanie czy 14t to u ciebie oznacza wiek plodu, czy wiek ciazy :/ dopytaj nastepnym razem) ... a ten szpital to chyba nagroda od losu za te wszystkie klody ktore mi sie wala pod nogi- mini rekompensata- we wszytskim mam pecha, jak narazie jedyna rzecz ktora sie nie wali na leb na szyje, to ciaza, chociaz momentami nie bylo fajnie

Muszę się wyżalić i spływam! :)
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Od rana znów wymiotuję na potęgę, ale...co mnie nie zabije to mnie wzmocni.
Dziękuję :)

bosz dziewczyno :baffled: juz slow brakuje, zaraz konczy sie 1trym u ciebie, w ciagu tyg powinno sie juz polepszyc (toretycznie), bo chyba teraz masz jakies punkt kulminacyjny bety, po koncu 3miesiaca ten poziom ma sie obnizac i powinnas juz przestac wymiotowac :/
tak mowilas ze lepiej rzygando nniz krwawienie- a ja juz nie jestem taka pewna, jak widze jak ty sie meczysz :/ ja mialam tylko kilka stresowych dni, a ty juz od tygodni w takim stranie- ja bym chyba nie dala rady :sorry: bidulka

Maciejkaa, straszna rozbieżność i tak się zastanawiam czy po porodzie wyrównają mi się cykle.

Całkiem możliwe :-)
mnie się uregulowały. Stały się dłuższe dokładniejsze i prawie bezbolesne ;-)
ciąża ogólnie ma pozytywne strony dla ciała kobiety. Oczywiście oprócz tych skutków ubocznych jak np rostępów ..

Margo25 ja Cię nie pocieszę o wymiotowałam do 18 tygodnia w poprzedniej w ciąży a w tej ciągle jem tak jak Madziula

hej ja po wizycie dzis w końcu udało się zlokalizowac kość nosową choc dzidzia (na 65% chłopak) znowu bardzo walczyła na CRP lekarz rozklada ręce kolejny antybiotyk i jak nie pomoze za 2 tyg do szpitala i bedziemy szukac ((( oby spadło!!!! Robiłyście tez takie badanie jak p/c Coombsa?

ja również byłam dziś na wizycie, z maluszkiem wszystko ok, kręgosłup widziałam, nosek jest, mąż miał nadzieję, że już będzie wiadomo jaka płeć :-) od jutra jestem na l4, w pracy dawałam radę wytrzymać 3 godziny i potem dopadało mnie mega zmęczenie i brak koncentracji, jutro rozmowa z szefową, trzymajcie kciuki

Gratuluje udanych wizyt ja czekam na 25 lutego na USG już nie mogę się doczekać..:tak:
marzycielka to od jutra miłe odpoczywanie ;-)Kciuki będę trzymać za wizytę u szefowej!
Maciejka u mnie też cykle się unormowały i miesiączki bezbolesne trwające max 3 dni :-)
toska to niezła męska brygada Ci się w domku szykuje :szok:
Dziewczyny które muszą leżeć trzymajcie się mocno wiem że łatwo mówić ,ale pomyślcie o maluszku on Wam wszystko wynagrodzi(może oprócz nieprzespanych nocy):tak:Ja sama wiem że jak siedzę w domu to odrazu wszystko mnie boli zaczynam za dużo myśleć i się martwić na zapas do tego czas tak strasznie powoli wtedy leci...
Łosoś na jutro zakupiony więc jutro króluje w kuchni :confused2:Strach się bać :-DJeśli chodzi o walentynki to my też jakoś hucznie tego nie obchodzimy tylko kupujemy sobie coś co nam akurat potrzebne,ja zazwyczaj coś dobrego robię na kolację i tyle i tak jak Madziula napisała kochać się i szanować trzeba cały rok.
Dziewczyny czy was czasem boli w kroczu?Nie wiem jak określić ten ból ale taki krótkotrwały i ciągnący...

reklama
franekkiono mnie w kroczu boli prawie 2tyg już :( i niestety nie jest to ból krótkotrwały... miednica się rozciąga, możliwe że masz to samo tylko na mniejszą skalę

Do góry