reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam Sierpniowe Mamy :-D

Wszystko wskazuje na to, że do Was dołączę. W czwartek miałam "cień cienia" na teście, wczoraj i dzisiaj kreski coraz mocniejsze :-) Kalkulator pokazuje, że to 5tc, ale mam cykle 33-34 dniowe, więc myślę, że od zapłodnienia minęło trochę ponad dwa tygodnie. Mam 24 lata, niedawno skończyłam studia... i od niecałych pięciu miesięcy jestem mężatką (chociaż z Mężem jesteśmy razem od 8 lat) :-D Bardzo się cieszymy, że w końcu się udało, bo staramy się kilka miesięcy!

Co do objawów, to oprócz braku @, boli mnie w dole brzucha prawie cały czas, tak jak w pierwszy dzień @, ale nie jest to jakieś dokuczliwe. Jestem też senna i zmęczona, nie wiem do końca czy to ze względu na ciążę :-D I wydaje mi się, że piersi się powiększyły, ale Mąż nic nie widzi :-) W poniedziałek wybieram się na betę. Chciałabym też iść do gino, ale nie wiem czy będzie miał jakiś wolny termin do czwartku, bo w czwartek wyjeżdżamy z Mężem do rodziny na Święta i wrócimy dopiero po Nowym Roku. Nie wiem czy szukać jakiegoś ginekologa na miejscu i iść w przerwie przed Sylwestrem, czy zapisać się po Nowym Roku do swojego... Byłby to jakoś 8tc, nie za późno?

Galaxia mój pierwszy test wyszedł negatywny. Owulację miałam koło 28.11, a pierwszy test zrobiłam 11.12. Następny zrobiłam dwa dni później (trzy dni przed terminem @) i był już "cień cienia" :-D Wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie na testowanie u Ciebie. Poczekaj chociaż do 10 dnia po owu, jeśli doszło do zapłodnienia, to słyszałam że już wtedy może być pozytywny, ale najlepiej zrobić w dniu spodziewanej @, chociaż i wtedy może jeszcze nie pokazać ciąży. Wiem że ciężko wytrzymać, ja nie wytrzymałam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam :)
Hmm my się nie staraliśmy...mieliśmy zacząć starania od marca...:)
Kupiliśmy mieszkanie...i w pierwszą noc stało się :) wiem bo później już nie było przytulanek...
Następnego dnia baaardzo bolał mnie jajnik-chyba była owulacja...
Kilka dni pozniej zaczełam brać Castagnus na regulacje cyklu...
I tydzień temu dostałam plamienia-minimalne rano przez 3 dni. Ciemna wydzielina ze śluzem...myślałam, że to rozkręca się okres...jednak wszystko ustało.
Wczoraj zrobiłam test i wyszły dwie grube krechy...wieczorem drugi dla upewnienia i to samo...cieszymy się niesamowicie:-)
Nawet powiedzieliśmy już rodzicom...
Jutro idę do lekarza :-)
Tylko wiecie...bardzo boli mnie podbrzusze...takie napięte czuje. Nie wiem czy jajnik czy co:crazy:e to przelewa mi się w podbrzuszu...martwie się czy to normalne...?
Oprócz tego piersi większe i obolałe i siusianie co 1,5 godziny w nocy i w dzień:szok:

Dziewczyny, jak cos moze pojsc nie tak, to od razu na calej linii. Na poczatku mojej nowej pracy na umowie zlecenia zadeklarowalam sie, ze chce oplacac dobrowolne skladki chorobowe. Wiecie, tak na wszelki wypadek. Teraz by sie bardzo przydaly, bo tylko jesli sa oplacane, przysluguje zasilek chorobowy i macierzynski. Dlugo nie moglam doprosic sie RMUA. Wreszcie dostalam. I co sie okazuje? Przez kilka miesiecy ksiegowosc nie odprowadzala mi tych skladek! Teraz w razie zwolnienia, ktore pewnie jest mi potrzebne, zostaje bez grosza. Przez idiotyczny blad ksiegowego. I nie pomoze, jesli zacznie mi to teraz placic, bo obowiazuje 3-miesieczny okres wyczekiwania. Moja zlosc osiagnela zenit...

All-me gratulacje :) W tym "nie-staraniu" jest chyba najlepsza metoda :-) My staraliśmy się kilka miesięcy, a w tym cyklu odpuściliśmy sobie, ze względu na brak czasu i takie trochę zrezygnowanie. Mierzyłam wciąż temperaturę itp., ale przytulaliśmy się tylko jak była ochota. No i udało się :-D Mnie też boli podbrzusze, ale nie jakoś bardzo. I jest napięte też, jak się schylam to szczególnie odczuwam. Możesz wziąć nospę jak nie możesz wytrzymać, jest bezpieczna w ciąży :-)

My moim rodzicom powiemy w Wigilię :-D Ostatnio pytałam się mamy co by chciała na Święta, no ale już chyba mamy fajny prezent hihi :-D Mam nadzieję, że się wcześniej nie wyda. Codziennie rozmawiam z mamą na Skypie i czasem mnie pyta o te sprawy, bo wie że się staramy. Jeszcze nie wiemy kiedy powiedzieć teściom, myślę że po Nowym Roku jakoś.

katherinne przykro mi, też bym się nieźle wkurzyła. Nie wiem jaka to praca, ale rozumiem że nie ma szans, żeby teraz zacząć płacić i przepracować jeszcze te 3 miesiące i dopiero potem iść na zwolnienie?

Katherinne, no w głowie się nie mieści:wściekła/y: chyba bym poszła do tej księgowej i powiedziała co myślę...:angry: a nie masz żadnego potwierdzenia, że chciałaś, aby te składki chorobowe były opłacane?? ....kurcze...ale nawet gdybyś coś takiego miała, to pewnie i tak nic by nie dało:wściekła/y: wiem, ze teraz masz powód do wsciekłości, ale teraz dzidzius najważniejszy!

Witam kolejne mamuśki: Pannę Migotkę oraz All-Me:-) A swoją drogą widzę, ze szybciutko sie All-Me pochwaliłaś rodzicom:-D my powiemy na wigilii:-)

Galaxia, z testowaniem poczeka do planowanego terminu @, testy sikane często sa za mało czułe i mogą wyjśc negatywne mimo ciązy...po co to rozczarowanie?? Ale jeśli jesteś mega niecierpliwa, to idź na betę, jest o wiele bardzie wiarygodna i szybciej "pokaże" ciążę jeśli jest:tak:

Dziub, ja też słyszałam, że opieka w Uk troszkę "inna"niż u nas... życzę dużó cierpliwości, albo znalezienia taniego lekarza prywatnego:tak:

A ja wczoraj przeżyłam chwilę stresu:baffled: po siusianiu, przy podcieraniu na papierze zostało trochę śluzu z krwią:szok: nic mnie nie bolało, nic szczególnego nie czułam... do teraz się to nie powtórzyło... muszę wytrzymać do jutrzejszej wizyty... tak się zastanawiam z czego to musiało byc i doszłam do wniosku, że to przez farbowanie włosów;-) a właściwie nie samo farbowanie a długie płukanie włosów w brodziku (tylko to mam) i musiałam się długo pochylać i pewnie przez to.... mam nadzieję, że to nic groźnego...na wszelki wypadek mam zamiar jak najwięcej leżeć:tak:

Prezenty dla dzieciaków kupione..uff... jeszcze tylko papier kupić i zapakować:-)

Loleczka jeśli było to jednorazowe to się nie martw na zapas, dobrze że masz jutro wizytę, nie przemęczaj się do tego czasu, na pewno wszystko będzie dobrze!

Jak tak się właśnie zastanawiam czy mam pofarbować moje odrosty. Już są dość widoczne, ale boję się nakładać farbę...

Witam nowe ciezaroweczki:-)Jak samopoczucia? Widze, ze z kazdym dniem nas przebywa co mnie bardzo cieszy. Im wiecej kobiet tym wiecej postow do poczytania, wiec przynajmniej nie bede sie nudzic:-)Jeszcze tydzien temu byla tu cisza, a teraz.. zaczynamy sie rozkrecac..:-)
Ja ostatnio rzadko sie tu wypowiadam. Od ponad tygodnia mecza mnie mdlosci:no:, ale na razie obylo sie bez zwracania. Na sniadanie nie jestem w stanie zjesc niczego, oprocz wypicia herbaty bez cukru.. W dzien jest juz lepiej, ale wieczorem przed pojsciem spac znow mnie mecza..
Widze, ze wiele z Was ma wizyte juz jutro w poniedzialek, wiec trzymam kciuki za Wszystkie za zobaczenie malenstwa i bijacego serduszka:tak:Ja jeszcze musze poczekac tydzien na wizyte, ale zastanawiam sie nad pojsciem za kilka dni i zmiana ginekologa i ogolnie kliniki..

Sisha mnie też męczą mdłości i wymiotuję rano, gdy tylko otworzę lodówkę od razu mnie odrzuca :crazy:. w piątek byłam na drugim USG:-) z maluszkiem wszystko ok ma juz 1 cm, serduszko biło jak szalone:-) jestem taka szcześliwa:-) lekarz dał mi skierowanie na badania i następna wizyta za 3 tyg:-).

Witam nowe sierpnióweczki:-):-):-)

reklama
Dziub sama widze ze w Jukeju taka sama opieka jak u mnie w Wiatrakowie...
ja mam farta w niefarcie, bo przez pierwsza ciaze jestem pod lupa...
u nas tez tylko 2 usg i ciaza prowadzona przez polozne...

we wtorek lekarka powiedziala, ze serduszko bije, ale przed 12 tygodniem nie wolno go posluchac, bo to niebezpieczne dla dziecka. A wczoraj lekarka sluchala. I teraz caly czas sie zastanawiam, czy to nie zaszkodzi...

Zaryzykuje stwierdzenie ze to lekka bezedura ;)
w mojej drugiej ciazy serduszka sluchalam co 4 tygodnie...poza tym gdyby to bylo szkodliwe to by dopplerow nie sprzedawali ;)
nos do gory kochana :)

ja tez długo mieszkałam w holandii teraz moj mąż jeszcze tam siedzi a my często do niego jeżdzimy Bierzemy sie za ubieranie choinki bo Zosia od 7 rano juz czeka;)

A gdzie a gdzie?! Uwaga bo ja wscibska jestem hahah
choinka ubrana? :)

MGD - gratulacje :) ale będziesz miała małą różnicę wieku - roczek :) super!

dziekuje bardzo :)
Niecny pkan nam sie udal chodz nie krylam zdziwienia ze za pierwszym razem pyknelo ;) ja z tych co to musza sie napocic zeby dziecko splodzic..

KasiaB daj znac jak po becie :)

Dziewczyny mam pytanko :) kiedy robilyscie test ktory wyszedl wam pozytywnie?

Powiem taaak. Jestem mega przeciwniczka robienia testow przed spodziewanym okresem. Mam na koncie 4 ciaze biochemiczne, za ktorymi bym nie plakala gdybym poczekala do terminu @...

w drugiej ciazy z Kausar test musialam zrobic przed @ ze wzgledu na szczepienie, i pozytyw byl 4 dniprzed @...
Witam Sierpniowe Mamy

Wszystko wskazuje na to, że do Was dołączę.

witaj! Gratuluje ciazy i zamazpojscia :)

witam :)

Oprócz tego piersi większe i obolałe i siusianie co 1,5 godziny w nocy i w dzień

witaj i gratulejszyn :)
hahah poczekaj do koncowki ciazy gdzie kazde wyjscie z domu trzeba zaplanowac strategicznie, bo siku sie chce co 15 minut :D

a pobolewanie brzucha to normalna rzecz. Macica zaczyna sie rozciagac...nospe mozna lykac :)

Dziewczyny, jak cos moze pojsc nie tak, to od razu na calej linii. ...

ja bym babszty,a pozwala!! Albo kazala mi placic za swoj blad!

A ja wczoraj przeżyłam chwilę stresu po siusianiu, przy podcieraniu na papierze zostało trochę śluzu z krwią
/QUOTE]

Kochana spokojnie :) wiekszosc plamien w ciazy jest normalna... Jesli nie krwawisz i nic nie boli to oddychaj spokojnie :)

w piątek byłam na drugim USG z maluszkiem wszystko ok ma juz 1 cm, serduszko biło jak szalone jestem taka szcześliwa lekarz dał mi skierowanie na badania i następna wizyta za 3 tyg.

Witam nowe sierpnióweczki

Nooo i takie wiesci mam nadzieje beda na tym gorum :)
maly wielki czlowiek juz w Tobie mieszka :)

witam niedzielnie zatem mile panie :)
mowiac szczerze to przy malym dziecku nie mam czasu na ciazowe dolegliwosci lol
mdli mnie tylko przeokrutnie ale ssanie imbiru jak zawsze niezawodne ;)

poza tym mam malego stresa przed jutrzejszym usg...
z tego compamietam to jeszcze pare z Was ma jutro wizyty?

Do góry