reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dziewczyny, jestem tak zla, ze chce mi sie plakac ;( Polozna zostawila mi wiadomosc, ze chce umowic sie na pierwsza wizyte 17 stycznia- to moj 12 tydzien!!!!!! A jeszcze pozniej na pierwsze usg i badania!! Przeciez to jakas tortura ;( jutro rano do nich dzwonie, jestem oburzona!

reklama
Dziub, a nie da rady wczesniej gdzies prywatnie pojsc? To strasznie dlugo...

czytam w internecie i wszystkie dziewczyny z tym samym problemem co ja mialy lezec plackiem, czesc z nich byla na obserwacji w szpitalu. Jak to jest, ze w takim razie mnie az dwoch lekarzy odsyla i twierdzi, ze mozna chodzic do pracy, choc mowie, ze w pracy to ja i poskakac, i pobiegac czasem musze? Jeszcze kolejny stres: we wtorek lekarka powiedziala, ze serduszko bije, ale przed 12 tygodniem nie wolno go posluchac, bo to niebezpieczne dla dziecka. A wczoraj lekarka sluchala. I teraz caly czas sie zastanawiam, czy to nie zaszkodzi...

Witajcie :)

niesmialomdo Was dolaczam :)
wprawdzie II kreski na tescie ujrzalam jakis czas temu,ale nie mialam czasu na forum ;)

pare slow wstepu...
jestem sierpniowa mama 2012, moja corcia ma 5miesiecy,mieszkamy w Holandi,i spodziewamy sie kolejnego szczescia :)
ciaza ta, tak samo jak poprzednia,obarczona wysokim ryzykiem. Tak wiec od poczatku jestem pod scisla kontrola lekarzy.
W poniedzialek ide na usg serduszkowe..mam nadzieje ze zabije...
nie wiem dokladnieile jestem w ciazy bo nie dane mi bylo zaliczyc pierwszego okresu po porodzie :)

zaraz zmontuje jakies suwaczki...

ide Was poczytac i troszke poznac :)

Dziub to okropne co piszesz ???ale niestety w służbie zdrowia tak tam podobno jest do lekarza się dostaniesz jak już jest
baaaaaaardzo żle a tak lecz się sam :(przykre to .Ja w pierwszej ciąży miałam pierwsze usg w 12 tyg więc nic się nie matrw jak nie masz niepokojących objawów na pewno wszystko jest w porządku,obserwuj siebie,objawy itp.

Witam MGD :)i reszta dziewczynek :)kurcze takie zakręcone nicki macie że trudno się będzie połapać :)j
ja póki co czosnek na kanapeczkę i jazda!!!!!!bleeeeeeee a na zgagę mam wrażenie że migdały mi pomagają ,a dokładnie cąły blok migdałowy w karmelu z pewnego sklepu który dwaj zani kucharze reklamują :)ie wiem czy mogę tu pisać nazwy :)

Witam u nas narazie wszystko dobrze czuje sie świetnie oby tak dalej.Tylko moja córcia znowu przeziębiona to przedszkole nas wykończy w tym roku często choruje:-( MGD ja tez długo mieszkałam w holandii teraz moj mąż jeszcze tam siedzi a my często do niego jeżdzimy :-) Bierzemy sie za ubieranie choinki bo Zosia od 7 rano juz czeka;)

Ostatnia edycja:
Witajcie nowe mamy!! Ale sie nas juz uzbieralo :) Trzeba Was wpisac na liste mam bez komentarza :D

Dzieki Agnis za pocieszenie, czuje sie dobrze, tylko raz mialam bardzo drobne plamienie i raz ostry bol lewego jajnika, ale to bylo juz z 1,5- 2 tyg temu, od tamtej pory nic :) zdaje sobie sprawe z tego, ze jesli nic nie dokucza, to pewnie wszystko jest w porzadku, ale wolalabym upewnic sie, ze dziecko zyje, ze rozwija sie tam gdzie trzeba, sama wiesz.. Ja mialam po prostu nadzieje, ze chociaz wizyte bede miala jeszcze w tym roku, usg moze zaraz po nowym, okazuje sie, ze musze czekac jeszcze miesiac, to przykre. Nie dalam rady zadzwonic dzisiaj, sprobuje po weekendzie, moge sie na ta date zgodzic tylko pod warunkiem, ze zrobia mi usg w tym samym czasie, bo chyba 12-tyg skan powinien sie odbyc w 12 tyg, prawda? zero wymowek.

A prywatnie..hmmm..poszukam dzis jakiejs kliniki, ale ceny moge sobie tylko wyobrazic, okres swiateczny nie sprzyja prywatnym wizytom u lekarza ;)

Zycze nam wszystkim spokojnych i zdrowych ciaz!!!!

Dziub można elaborat napisać na temat opieki zdrowotnej w UK. Współczuję. Na pocieszenie - nawet tam robią USG w 12 tyg ze wszystkimi pomiarami więc pewnie zrobią Ci w pobliżu tej wizyty u położnej.

Ja dzisiaj byłam u gina. Dostałam skierowanie na betę (idę w pon) i na USG za 2 tygodnie. Oczywiście chciałabym iść jak najszybciej, ale wiem, że to bez sensu. W pierwszej ciąży też byłam w 7tc i już ładnie biło serduszko.

reklama
Dziewczyny mam pytanko :) kiedy robilyscie test ktory wyszedl wam pozytywnie? Ja mialam owu 7-10 i kazdego dnia sie przytulalam w tym czasie. @ powinnam miec ok 24.12. i kiedy moglabym zrobic test? Bo nie mam cierpliowsci czekac do @ :) To moje pierwsze starania i nie mam doswiadczenia w tym :)

Do góry