reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

reklama
All-me ja to w końcu nie wiem, jak się liczy te trymestry, więc nie pomogę. A akurat dzisiaj czytałam, że bobo słyszy głosy od ok. 20tc.

Agata gratuluję wizyty! :-)

Hejka :-)
Trzeba tu być naprawdę często bo inaczej się nie nadrobi hehe na szczęście zaglądam do Was z tel także jest dobrze :-)

Ja rodziłam z mężem i jestem ZA. Super wsparcie i w ogóle choć mąż przyznał że poza mega przeżyciem nie było mu miło patrzec na moje cierpienie chociaż poród był krótki bo aby 4 godzinki no i niefajnie mu było patrzec że moja intymność była naruszona.. także mam nadzieję że tym razem się nie wycofa bo go potrzebuje !

Śledzi nie lubie blee!

Kurcze ja też już chce czuć ruchy ale Wam zazdroszczę :)

Allme - ja liczę trymestry inaczej niż dziewczyny tutaj. Dla mnie drugi trymestr jest od 13 tygodnia właśnie :-)

Dziś wyrywam się z domu do miasta i koleżanki na kawę bo wariuje w domu z małym całe dnie idzie oszaleć!

Kochane Laseczki dzielę się z Wami moim traumatycznym przeżyciem z wizyty u lekarza NFZ!!!! Podjęliśmy z moim lekarzem prowadzącym decyzje, żebym zapisała się do przychodni przyszpitalnej (Inflancka), żeby nie płacić za podstawowe badania oczywiście nie zrezygnowałam z prywatnej opieki miało to być doraźne i wiecie co nigdy czegoś tak traumatycznego nie przeżyłam.
Wizyta trwała max 5 min a dodam, że była to pierwsza wizyta a ja jestem w 11 tc nie zrobił mi USG na zadawane pytania odpowiadał wręcz wrzeszcząc a jak poprosiłam o przedłużenie L4 to powiedział, że mi nie wypisze bo nie ma podstaw. A na wypisie ze szpitala mam napisane oszczędny tryb życia. Na pytanie czy mogę brać syrop Drosetux odpowiedział cyt" to tak jakby mnie pani zapytała czy może oddychać tym śmierdzącym powietrzem" Jak powiedziała co mi się stało podczas współżycia, to powiedział "bywa" Jak zapytałam o USG genetyczne powiedział, że nie ma potrzeby - pomyślałam co za "kutas". Na koniec zapytał kiedy miałam robioną cytologię odpowiedziałam, że rok temu i wyniku nie mam bo się wyprowadziłam i wyniki są 450km od Warszawy na to on : proszę mi przynieść ten wynik Wyszłam tak zniesmaczona, że do tej pory dojść do siebie nie mogę. Zrobię te badania i nigdy mnie już nie zobaczy.

Hej dziewczyny! Ja zaraz jajko zniosę... Mam na 14:40 wizytę i usg genetyczne. Miało być za tydzień, ale wyjeżdżam i lekarz stwierdził, że dziś będzie ok. Z jednej strony szkoda, bo może być za wcześnie na jakiekolwiek spekulacje na temat płci, a z drugiej ciszę się - kolejne widzenie z maleństwem :-) Stres ogromny... Trzymajcie kciuki za akrobatę :-) Mam nadzieję, że tym razem już nie będzie na głowie :-D

All-me juz ustaliłyśmy ze 13tydz to drugi trymestr :) a głos dzidziuś słyszy od 20tyg z tego co wyczytałam i cieszy się nawet jak mu śpiewasz fałszując ;)
P.S. fajne te ciuszki dostalas :)

Agata fajnie, że wizyta udana :)

Madziula - mogłabyś napisać jak ten lekarz się nazywa?

Aleksandra - trzymam kciuki za wizytę! :-) Na pewno będzie wszystko dobrze :tak:

Aleksandral, to kciuki zaciśnięte:-):-)
Madziula, ja właśnie dlatego zastanawiam się nad Madalińskiego, bo z inflanckiej mam podobne wspomnienia. Współczuję.:-) O przychodni przyszpitalnej słyszałam kilka złych opini, o ile porodóówka ponoć ok, to reszta nie wygląda zachęcająco, co za dupek Ci się trafił?:crazy:

reklama
Madziula 27 - Masakra! Rzeczywiście ku*as!!! Kolejny dowód na to, że nie można generalizować, bo niektóre dziewczyny chwalą lekarzy przyjmujących na NFZ. Człowiek człowiekowi nierówny. Ja bym pewnie wszczęła awanturę i przypomniała panu doktorowi po co wybrał taki zawód, podniosła sobie ciśnienie, co zapewne wiele by nie zmieniło, ale przynajmniej bym się wyżyła :-p Wyobrażam sobie jaka musisz być wkurzona, może spróbuj w innej przychodni?

Do góry