reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Iza - trzymajcie się! Jesteście obie silne - i fasolka i Ty! Miałaś dużo stresu, pewnie tak zareagował organizm. Teraz sobie odpocznij. Należy Wam się. Herbatka z cytrynką i do wyra, a będzie dobrze.
Możesz poszukać jak inne kobiety u Ciebie są traktowane kiedy przyjdą z czymś takim. Może to norma, może na jakąś głupią załogę trafiłaś. Lepiej działać (ale przez lubego!).

reklama
Z tego co pamiętam to we wczesnej. Ja pracowałam tylko do 14 tygodniaa z drugim, a wiem że ból mnie w pracy pierwszy raz złapał. Chyba nic wtedy na to nie dostałam i po jakimś czasie przeszło. Ale warto na wizycie wspomnieć o tym lekarzowi, bo to bardzo częsta dolegliwość w ciąży. :-) Może cośporadzi co na to brać.

łooo kurna IzaV coś Cię los w tym roku nie oszczędza :/ my mieliśmy tamten rok taki, ciągle wypadki, poronienie, walka z biurem podróży.. kiedyś się to musi odwrócić, a Ty masz strasznie silnego dzieciaczka!! Widać, że po takich akcjach, a dzieciątko się nie poddaje.. Będzie dobrze, ale musisz dużo leżeć! ja na początku jak plamiłam lekarz od razu przepisał mi progesteron i kazał leżeć plackiem 3 tyg i na kontrolę, wstawałam tylko siku. Więc kładź się do łóżka i nie rób kompletnie NIC!!!!!!
Normalnie po takiej historii przeczytanej z rana, aż się boję iść dzisiaj na te genetyczne, bo od wczoraj rana mocno boli mnie brzuch, kłuje z każdej strony, nawet jak byliśmy w górach to był mały epizod z plamieniem, chyba za dużo pochodziłam.

Bardzo was proszę dziewczyny trzymajcie dzisiaj z amnie też kciuki o 16stej :)

Ja miałam ból kręgosłupa plus biodro do tego stopnia że 2 ostatnie miesiące ciąży byłam (dosłownie) osobą niepełnosprawną,czasem łapał mnie ból że padałam na kolana i nie mogłam się ruszyć także większość czasu leżałam i ktoś musiał być przy mnie bo ktoś musiał mnie podnosić jak chciałam wstać,u mnie to jest skutek upadku z konia właśnie na biodro i krzyż,lekarz stwierdził u mnie zespół korzeniowy,przez to miałam cesarkę.A ból po ciąży powracał a teraz już się nasila,aż się boję tej końcówki.
zaczarowana też dziś będe piekła bułeczki tylko się zastanawiam czy nie zrobić podwójnej porcji jak takie pyszne :-)
Ja ruchy Lenki czułam tak koło 20 tygodnia.Już się nie mogę doczekać jak znów to poczuję.Matko wracałam szybko do domu bo taka glodna byłam wczoraj nie mogłam nic jeść a jak zjadłam to mnie przeczyściło,więc śniadanie prawie połknęłam ale chyba jeszcze zrobię sobie kanapeczek.Kobietki dajcie pomysł na obiad,jakiś szybki najlepiej :-D
Iza pisz do nas kobieto cały czas będzie Ci lżej a i czas szybciej będzie leciał :tak:

Izka, ja też mam dzisiaj o 16:-), jak będę tam leżeć i zaciskać kciuki to i za Ciebie. Mnie wczoraj też kłucie złapało jakby mi ktoś igły w pachwinę wbijał i bolał mnie szew po cesarce. Po 10 latach? obłęd, ale wstałam, pochodziłam i przeszło:-)
Franekkimono, to nie jest zły pomysł:-),chociaż z tej podanej ilości wychodzi ich cała blaszka, więc nie tak mało. Ja dziś robię z jabłkami, takimi ze słoika jak na szarlotkę.:happy:

Hej dziewczyny, więc brzucho mnie pobolewa cały czas, biorę spasmofon, to tak jak nospa.. Cały czas troszkę ze mnie się leje...wiecie ja nie miałam żadnego plemienia tylko odrazu woda (tak na oko garść wody się wylala) a potem krew tez taka dobra porcja, bo mówię wam ze położna powiedziała ze widocznie plod jest nie dobry i organizm sam go wydala.. A ja myśle ze to ten krwiak poprostu pękł i stad ta cała afera, boje się strasznie..moje wcześniejsze poronienia były przed pierwszymi usg, przed biciem serca etc teraz ja nie wiem jak bym to przezyla..nie chce nawet dopuszczac do siebie tej myśli!!! Musi być dobrze!! To maleństwo się urodzi bo ciagle mi się śni ze mam dziewczynkę :)) boje się strasznie :(
Co to foliku to mogę sobie go kupić ale jak mam receptę to jest refundowane...poza tym nie chce sama do końca podejmować decyzji, ale skoro powodem odklejania się kosmowki ma być brak foliku a ja od tyg jestem bez to może to tez miski wpływ...bo nic. Będę dzwonić po ginach aż ktoś mi coś mądrego powie..
Trzymam kciuki za wasze usg, napewno będzie ok!

Dzięki dziewczyny. Ja problemy z kręgosłupem mam w sumie od dziecka, tylko że bardziej z jego górną częścią. Bóle krzyża zaczęły się u mnie dopiero pod koniec ciąży/po porodzie. Ale teraz to jakaś masakra jest. Za tydzień mam wizytę u gina to wspomnę o tym.

Izka, Zaczarowana - to o 16 trzymam za Was obie kciuki! I koniecznie dajcie znać po wizycie:-)

Ja mam genetyczne już za 8 dni :-)

Iza
- trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! A co do foliku to spokojnie możesz go sama zacząć brać, on na pewno nie zaszkodzi.

W sumie mam pytanie, czy któraś z was ma takiego fajnego gine który zgodził by się na konsultacje przez tel?
I drugie pytanie, co to znaczy leżeć plackiem... Mogę być w pozycji polsiedzacej? Mogę siku? Co z robieniem jedzenia (jutro mój M idzie do pracy, 5rano wraca ok 20!) nie mam nikogo kto mógłby zostać ze mną w domu i mi pomoc :(
Czy mogę leżeć na brzuchu? Na boku? Czy tylko na plecach...

reklama
Izka87 i Zaczarowana, oczywiscie kciki zacisne o 16 za Wasze wizyty:tak:

Franekkimono i Domi
wspóczuję tych bóli... ja już tez się boję co to będzie pod koniec ciązy, bo ja z kolei mam przepuklinę kręgosłupa... ból jak na rwę kulszową (co zresztą wilokrotnie tak było diagnozowane)...

IzaVarsowie, ja nie miałam nakazu leżenia, ale wydaje mi się, że na siku możesz spokojnie wstawać, czy też żeby sobie wziąć papu... z robienie papau to już ja bym sobie darowała (zamówilabym coś gotowego, albo moze mąż coś by dzisiaj upichcił)...

Domi to genetyczne masz 29 stycznia? Jeśli tak to ja też, więc my wtedy się będziemy stresowały;-)

Do góry