reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

pamietajcie tylko ze suwaczek pokazuje skonczone tygodnie ciąży tzn np 9 tyg 3 dni to 10 tydzień ciazy bo skończyło sie 9 tygodni a zaczelo 3 dni z 10 tygodnia:)))))))

reklama
Maciejka ales Ty się uparła :-p żadna ciąża nie trwa 10 miesięcy. IzaV dobrze Ci tu poprzeliczała i ja jestem jak najbardziej ZA jej tokiem myślenia. Zaden miesiąc oprócz lutego nie ma równiutkich 28 dni!!

witajcie

przepraszam, ale Was nie nadrobię.
Ja liczę według badania u lekarza bo wg om moja ciąża była by starsza niż jest faktycznie.

Mam wrażenie, że branie antybiotyku nic mi nie dało nadal czuje, że mam zawalone zatoki :-(
najgorsze że się rozleniwiłam i nie chce mi się wracać do pracy i oglądać tych twarzy, szczególnie jednej takiej, która wściubia nos w nieswoje sprawy.

Mam do Was pytanie miałyścia badanie na odczyn WR - wassermana i w którym tygodniu?

heh koniec koncow najwazniejsze zeby urodzic z terminie :)

chyba we francji wszyscy raczej licza w miesiacach, jak mowie ze jestem w 10/11 tyg to sie mnie pytaja ktory to miesiac :baffled:

ja OM mialam 21.10 a do zaplodnienia doszlo 17.11 wg usg (ale tez sie zgadza z realiami :zawstydzona/y: )!!! wiec u mnie troche sie to wszystko pokomplikowalo, wiec licza ze moj dzidziol ma 9tyg +2tyg zeby wyszlo wg standardowego cyklu

Marzycielka - zdrówka życzę! Mam tez niestety ostatnio trochę przejść z zatokami i wiem, że one potrafią trzymać długo. Dbaj o siebie:tak:

WR to badanie na kiłę, dobrze kojarzę? Ja miałam razem z pierwszymi badaniami krwi, czyli jakoś 7 tydzień

HAHA! Dziewczyny, ale się uśmiałam czytając te Wasze obliczenia ;) Iza świetne tabelki :D

Jeśli chodzi o te 9 czy 10 miesięcy to nie jest przypadkiem tak, że ciąża księżycowa trwa 10 miesięcy a kalendarzowa 9 miesięcy? Jesli liczymy od zapłodnienia to wypada 9 miesięcy a jak od OM to 10 miesięcy przyjmując, że miesiąc ma 28 dni. W sumie nie obliczałam tego z kalkulatorem w ręku, ale tak mi ktoś kiedyś uświadamiał ;)

Marzycielka zdrowiej nam kobitko!

dzięki dziewczyny :-)

domi87 tak na kiłę, ja właśnie nie miałam tego badania, i zastanawiam się czy nie zadzwonić jutro do lekarza i prosić o skierowanie na to badanie bo następną wizytę mam 07.02

reklama
domi ja miałam w 7 tyg WR
marzycielka ja tez jestem na antybiotyku choc nie bardzo wiem na co niby profilaktycznie ale nie czuje żeby mi pomógł lekarze przepisuja takie bezpieczniejsze antybiotyki i wydaje mi sie że o słabszym działaniu

Do góry