Marzycielka - Pewnie, zrób. Z tego co się orientuję to badanie jest obowiązkowe i nie jestem pewna ale chyba powtarza się je pod koniec ciąży. Wiadomo, że szansa, że ktoś ma to świństwo jest mała ale gdyby się zdarzyło to kiła w ciąży jest niebezpieczna dla dziecka
reklama
Margo25
Fanka BB :)
Dziewczyny, teraz ja popadam w panikę. Od południa męczy mnie ból prawego biodra. Na początku był słaby a teraz jest coraz gorzej i mam wrażenie, że zaczęło boleć mnie prawe jajo :/ W dodatku trzęsę się dziś jak galareta, codziennie jest mi zimno, ale dzisiaj to była przesada. Idę spać żeby nie marudzić, ale jak tu usnąć gdy mdłości nawet na noc nie dają za wygraną....
Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, do poranka!
Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, do poranka!
IzaVarsovie
Mam złe i dobre wieści znowu... Ok 23 zleciały mi wody, zarozowione... Potem polecialo trochę krwi... Pojechałam do szpitala, i zaczęłam mocno krwawic.. Najpierw zbadała mnie położna, przewidziala najgorsze, ale nie za bardzo było widać skąd leci.. A bylo duuuuzo krwi...na lekarza czekalam ok 30min krwawiac i ryczac na fotelu! tragedia poprostu! Przyszła studentka, pózniej lekarz zrobili usg i ....DZIECIATKO ŻYJE bardzo ruchliwe, serce bije, ma wystarczajaca ilosc wod, ale odkleja mi się lozysko...stwierdził ze na to nie ma lekarstwa tylko odpoczynek, lezenie i paracetamol...może się uda a może nie...więc wróciłam do domu i nie wiem co dalej
Czy jeszcze ktoś mi powie ze już gorzej być nie może??? Bo ja coś czuje ze w moim przypadku zawsze może być gorzej (( zupełnie nie wiem co zrobić...boje się strasznie ale staram się nie panikowac żeby małe nie czulo mojego stresu bo i tak jest bardzo silne i dzielne..dzielniejsze niż mama...Ma być ok.. Ale czy będzie?
Czy jeszcze ktoś mi powie ze już gorzej być nie może??? Bo ja coś czuje ze w moim przypadku zawsze może być gorzej (( zupełnie nie wiem co zrobić...boje się strasznie ale staram się nie panikowac żeby małe nie czulo mojego stresu bo i tak jest bardzo silne i dzielne..dzielniejsze niż mama...Ma być ok.. Ale czy będzie?
IzaVarsovie
Kurcze dlaczego lekarze piszą skrótami z których nic sie nie rozumie :/ o ile dobrze zrozumiałam to mam décollement trophoblastique czyli odklejanie trofoblastu (?) czyli chyba o kosmowke chodzi. (( czytałam o tym trochę, bo przecież miałam krwiaka... i widzę ze może być jeszcze ok, ale zazwyczaj lekarze przypisuja coś na podtrzymanie albo wiecej foliku (skończył mi sie kilka dni temu) albo progesteron... Martwi mnie ze ja nic nie dostałam znów będę musiała walczyć o swoje i dopraszac sie o leki by moje dziecko przeżyło :/ wiem ze kobiety w ciazy w mojej sytuacji są przewrazliwione ale naprawdę czuje sie jakby ci lekarze i położne mieli mnie trochę w dupie, jak poronisz to nic, widocznie tak miało być..dostalam przeciwbólowe i kopa do domu...jestem zła
franekkimono
Iza współczuję całej tej sytuacji,ale tak jak mówisz nie możesz się stresować leż jak najwięcej i spróbuj myśleć pozytywnie a wszystkie mamuśki z forum będa trzymać za Was kciuki.Wiem że łatwo tak mówić,ale nic więcej nie możesz zrobić oprócz nie stresowania się.Ja wierzę że będzie dobrze,maleństwo jest silne.Wysyłam pozytywne fluidy
Później napiszę coś więcej bo muszę małą do przedszkola zawieźć
Później napiszę coś więcej bo muszę małą do przedszkola zawieźć
Loleczka
Iza, o fak! Trzymaj sie dziewczyno! dobrze, że z maluszkiem wszystko oki...teraz leż i odpoczywaj!WRr robiłam w zeszłym tygodniu.A co do ruchów dziecka to w pierwszej ciązy dosyć późno je czułam (albo nie wiedzialam, że to to)- koło 18-20 tygodnia... mam nadzieję, że teraz będzie szybciej...Zaczęliśmy z mężem oduczać naszego synka spania z pielucha w nocy i ledwo żyję.... mam nadzieję, że szybko sie nauczy, bo jak nie to ja się wykończę....
Lewan
Iza jesteś silną kobietą z masą pozytywnej energii i dasz radę! Tylko leż cały czas. Pewnie w PL przepisaliby progesteron, ale wg różnych opinii on podobno może w ogóle nie skutkować. Folik musisz mieć przepisany na receptę?
Bardzo współczuję Ci przeżyć i tej niepewności. Mocno trzymam kciuki!!
Bardzo współczuję Ci przeżyć i tej niepewności. Mocno trzymam kciuki!!
_Ewcik_
hej dziewczynki:-)
iza uważam, że KONIECZNIE powinnaś brać progesteron na podtrzymanie, to tego może jakiś magnez i no spę?? ale ten progesteon to mus w tej sytuacji, tak uważam.. będzie dobrze tylko walcz, żeby Ci leki dali
margo a Ty jak się czujesZ? mogłaś wczoraj na ten ból ze 2 no spy wziąć..
iza uważam, że KONIECZNIE powinnaś brać progesteron na podtrzymanie, to tego może jakiś magnez i no spę?? ale ten progesteon to mus w tej sytuacji, tak uważam.. będzie dobrze tylko walcz, żeby Ci leki dali
margo a Ty jak się czujesZ? mogłaś wczoraj na ten ból ze 2 no spy wziąć..
zaczarowana79
3*mama :-)
Iza, kobieto ile ty jeszcze musisz przejść?!? Dobrze że z maleństwem wszystko ok. Fakt, teraz musisz leżeć, leżeć itd. Jeżeli chodzi o leki, to u nas też lekarze tak robią. Nic nie dają bardzo często. Jak plamiłam i trafiłam do szpitala, to delikatny Pan gin, stwierdził że nic to nie da bo co ma być to będzie. Jedynym wyjątkiem jest niedobór progesteronu, to mogą uzupełnić zastrzykami, a te wszystkie czopki i inne są tylko po to aby uspokoić ciężarną że wogóle coś z nią robią, bo jest mase dziewczyn na duphastonie i innych lekach które ronią i masa która nic nie dostaje a ciąża przetrwa. Ja jestem tym drugim przypadkiem. Wierzę że wszystko będzie dobrze, bo widać że dzidziuś ma wolę walki i to jest super!!:-)
Margo, ty chyba pisałaś o bólu biodra? Może to rwa?,Ja tak miałam w poprzedniej ciąży że rosnąca macica uciskała na rwę i momentami to chodzić było ciężko tak bolało i promieniowało.:-) Reszta to pewnie przeziębienie, taki głupi sezon..
U mnie dzisiaj chłopaki na palcach do szkoły wyszli, nawet nie wiem kiedy.. Tak cicho byli żeby mamuśce dać pospać... :-)Idę robić śniadanie i może im znowu Cwietkowe drożdżówy upiekę to będą mieli też na jutro do szkoły. Miłego dnia dziewczyny.;-)
Margo, ty chyba pisałaś o bólu biodra? Może to rwa?,Ja tak miałam w poprzedniej ciąży że rosnąca macica uciskała na rwę i momentami to chodzić było ciężko tak bolało i promieniowało.:-) Reszta to pewnie przeziębienie, taki głupi sezon..
U mnie dzisiaj chłopaki na palcach do szkoły wyszli, nawet nie wiem kiedy.. Tak cicho byli żeby mamuśce dać pospać... :-)Idę robić śniadanie i może im znowu Cwietkowe drożdżówy upiekę to będą mieli też na jutro do szkoły. Miłego dnia dziewczyny.;-)
reklama
Iza - współczuję tego, co wczoraj przeszłaś. Trzymaj się, leż, odpoczywaj. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoją fasolkę. Widać, że maluch jest silny więc na pewno będzie dobrze!
Zaczarowana - a miałaś to wtedy w takiej wczesnej ciąży? Pytam, bo ja też mam problem z biodrem i to już od jakiegoś miesiąca. Zaczyna się jakby od kręgosłupa i promieniuje na jedno biodro. Boli mnie jak chodzę, ostatnio nie mogłam przez to spać. Myślałam, że tego typu bóle to dopiero pod koniec :-( I powiedz mi czy byłaś z tym wtedy u jakiegoś lekarza? Coś się z tym robi?
Zaczarowana - a miałaś to wtedy w takiej wczesnej ciąży? Pytam, bo ja też mam problem z biodrem i to już od jakiegoś miesiąca. Zaczyna się jakby od kręgosłupa i promieniuje na jedno biodro. Boli mnie jak chodzę, ostatnio nie mogłam przez to spać. Myślałam, że tego typu bóle to dopiero pod koniec :-( I powiedz mi czy byłaś z tym wtedy u jakiegoś lekarza? Coś się z tym robi?