reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Cześć Dziewczyny

Dawno mnie nie było ale nadal walczę z przeziębieniem, mam do Was pytanie czy bolą Was jeszcze piersi bo mnie raz bolą raz przestają ( bolą tylko sutki) i jestem strasznie zestresowana, że coś złego może się dziać a to dopiero 10 tydzień. Wizytę u lekarza mam w czwartek i już nie mogę się doczekać a zarazem bardzo się boję.

IzaV, moja przyjaciółka przeżyła to samo co TY. Leżała 2 tygodnie w szpitalu a później 2 miesiące w domu przyjmowała progesteron i 3 razy dziennie brała nospę. Dużo odpoczywaj absolutnie nie leż na brzuszku nie gotuj i nie stresuj się a wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki!!!!!
Margo25, czasami też mnie boli kręgosłup ale myślę, że to nic niebezpiecznego. Dużo odpoczywaj. A moje mdłości trwają najczęściej popołudniu lub jak jestem głodna, ale nie wymiotuję :)
AleksandraMaria, czy Ty masz cystę czy torbiel???I jakich rozmiarów? Ja mam na lewym jajniku torbiel 5,5cmx5cm który jak do tej pory nie pękł i tak się zastanawiam czy on pęknie.

reklama
Bardzo współczuję wszystkim migrenowcom. Ja sama mam straszne migreny i brałam na nie dość silne leki, które oczywiście teraz odstawiłam. Na razie zaliczyłam jedną migrene ok 4tc i spokój więc liczę na to, że podobnie jak poprzednim razem już do końca ciąży mnie ominą jest na to 80-90% szans, więc całkiem sporo.
Nie wiem jak przy Waszych mdłościach reagujecie na miętę, ale mi z takich domowych sposobów pomaga herbata miętowa zaparzona z min 2 torebek i przestudzona.

Hej laski :-) ale namieszałam z tymi trymestrami. Wybaczcie. Ale tak liczył mi lekarz całą pierwsza ciążę i w tej ciąży też tak mi liczy także tego się 3mam :-)

IZA bądź silna. Tak silna jak Twoja dzidzia. Możesz być z niej dumna. Dużo odpoczywaj :*

Mnie rwa kulszowa doskwiera już od początku choć słyszałam ze dopiero w 2 i 3 trymestrze daje popalić.

Szczerze współczuję mdłości. Na to niestety nie ma lekarstwa trzeba to przetrwać..

ja też mam genetyczne 30.01 :-)

Hejka!
Oj!Widzę, IzaV, że znów złe wieści :-( Trzymaj się dzielnie i leż w łożeczku, a kosmówka sie przylei. Jak dla mnie, to Ty powinnaś do Polski przyjechać do jakiegoś "normalnego" gina. Ja nie wiem, ale u nas się na baby w ciąży chucha i dmucha, a we wszystkich krajach zachodnich jakoś tak podchodzą - jak się urodzi, to się urodzi, a jak nie, to nie. Masakra jakaś.

Franekkimono - jak na szybko to najlepiej jakiś makaron :-) Ja zaraz robię eksperymentalny z gorgonzolą i brokułami, ale przepisu na razie nie wrzucam,bo nie wiem, co mi wyjdzie. Będzie wielka improwizacja :-D

IzaV, ale się wystraszyłam, dobrze, ze nic złego się nie stało!
Leż i tyle, u mnie też było krwawienie w 8 tyg. potem leżałam kilka dni i wszystko wróciło do normy.
Najważniejsze to dużo odpoczywać.

Ja ostatnio trochę lepiej się czuje, brzuch mi nie ciąży tak jak wcześniej, mogę spać,
mdłości mniejsze i piersi też nie bolą już tak bardzo.
Jutro jadę do okulistki, a pod koniec tyg na usg i chyba już do pracy wrócę.

Margo, Domi ja po poprzedniej ciązy miałam długo rwę i ogólnie bóle w okolicach lędźwi.
Od jakiegoś roku już wszystko ustało, a teraz boję się , że znów się zacznie...

Czy któraś nosiła, bądź nosi jakiś pas podtrzymujący
dla kobiet w ciąży tak żeby nie nadwyrężać kręgosłupa?

Dobra, improwizowany obiad wyszedł super, więc wrzucam na Mniam.

Mejdia - ja też o te pasy też jakiś czas temu pytałam - czy to ma rzeczywiście jakąś funkcję odciążającą plecy, czy tylko ma ładnie wyglądać?

Margo - jednoczę się z porannym pawiem:eek::-D U mnie mdłości może nie są nieustające, przez tydzień są, potem ich nie ma, potem znów wracają. Przez jakieś 1,5 tygodnia było u mnie super, a teraz od kilku dni znowu mnie muli. W poprzedniej ciąży trzymało mnie do końca 4 miesiąca, a i potem sporadycznie się zdarzało. Tylko wtedy były to typowo poranne mdłości, jeden paw i po sprawie :-D Teraz potrafi mnie trzymać cały dzień...

Coś mi się odbiło o uszy z tym pasem ale nie wiem czy pomaga. Ja na bóle pleców. Robiłam to co lekarz kazał czyli płaskie buty ciągle byłam wyprostowana ze ściągniętymi łopatkami a gdy coś podnosiłam to zawsze uginałam nogi w kolanach.

a te pasy nie sa na bardziej zaawansowane brzuchy? ja tez sie zastanawialam nad nabyciem jak bedzie pora ze wzg na slabe miesnie przykregoslupowe..ladnie to to nie wyglada ale wydaje sie calkiem uzyteczne heh

(chyba dobry news bo od powrotu ze szpitala nie bylo ani jednej kropli swierzej krwi ;D to dobry znak nie?)

reklama
Do góry