reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Maciekaa a dlaczego nie?
Ja też w tym czasie jakoś zmieniłam, jakoś w 17-tygodniu.
Miałam podobne problemy z lekarzem, zdjęć z pierwszego usg nie dostałam,
ale kazał mi zrobić następne za tydz. płatne u niego prywatnie.
Nie powiedział mi nic nowego, zgarnął kasę, a zdjęcia były kiepskiej jakości, więc się wkurzyłam
i stwierdziłam, że jak mam płacić to już muszę czuć za co i trafiłam na świetnego specjalistę.

reklama
Maciekaa a dlaczego nie?
Ja też w tym czasie jakoś zmieniłam, jakoś w 17-tygodniu.
Miałam podobne problemy z lekarzem, zdjęć z pierwszego usg nie dostałam,
ale kazał mi zrobić następne za tydz. płatne u niego prywatnie.
Nie powiedział mi nic nowego, zgarnął kasę, a zdjęcia były kiepskiej jakości, więc się wkurzyłam
i stwierdziłam, że jak mam płacić to już muszę czuć za co i trafiłam na świetnego specjalistę.

A nowy lekarz nie chciał nic z poprzednich wizyt jak przebiega ciąża itp ? Tak poprostu kontynuował ? Nie inf byłego lekarza ze 'odchodzisz'?

Cześć dziewczyny:-D Jak tam dzis u was ? Wiedze ,że mam duzo do czytania od wczoraj.
Ale ja dzis pospałam jak zobaczyłam na zegarek że juz 11 to sie przeraziłam.
A jesli chodzi o lekarzy to Ja wczoraj sie zdziwiłam troszke , bo potrzebowałam zaświadczenie , że jestem w ciazy do zakladu pracy- tak wiec lekarz mi to wypisała , ale co bylo w tym dziwne , że to cale zaswiadczenie wypisała mi na recepcie:wściekła/y: i pewnie to bedzie nie dobre, bo z tego co słyszałam to takie coś daja lekarze na specjalnych drukach , a jemu niby brakło drukow. Nie wiem zobaczym dzisiaj mąż zasnósł zwolnienie i to niby zaswiadczenie do pracy- okaze sie po 14 :eek:

A nowy lekarz nie chciał nic z poprzednich wizyt jak przebiega ciąża itp ? Tak poprostu kontynuował ? Nie inf byłego lekarza ze 'odchodzisz'?

Masz chyba książeczkę przebiegu ciąży,
no i na pewno wyniki badań, które zrobiłaś - to wystarczy.
Nowy lekarz pewnie przeprowadzi jakiś ogólny wywiad jak to
było do tej pory i przejmie dalej prowadzenie.
Nie martw się, nie powinno być żadnych problemów.
A dotychczasowemu nic nie mów, masz do tego prawo,
żeby zmienić i nie musisz się z tego nikomu spowiadać.:tak:

Ewirut ja w ciąży takiego śpiocha zaliczam prawie każdego dnia :D Już przestało mnie to przerażać :D Nie stresuj się tym zaświadczeniem ;) najwyżej będą musieli Ci wypisać drugie :D grunt, że na razie masz zwolnienie a zaświadczenie zawsze można donieść. Do kiedy dostałaś zwolnienie?

Maciejkaa ja też trochę nie rozumiem. Nie podoba Ci się to zmieniasz. Ja też wyszłam z takiego założenia, że jak będę niezadowolona to zmienię. Musisz wiedzieć za co płacisz a bezpieczeństwo jest teraz dla Was najważniejsze.

Ostatnia edycja:
Masz chyba książeczkę przebiegu ciąży,
no i na pewno wyniki badań, które zrobiłaś - to wystarczy.
Nowy lekarz pewnie przeprowadzi jakiś ogólny wywiad jak to
było do tej pory i przejmie dalej prowadzenie.
Nie martw się, nie powinno być żadnych problemów.
A dotychczasowemu nic nie mów, masz do tego prawo,
żeby zmienić i nie musisz się z tego nikomu spowiadać.:tak:

Dziękuje za rady. Tak zrobię i nie będę się przejmowała głupstwami. Masz rację. To moja sprawa do kogo chodzę i mogę zmieniać lekarzy :-) tylko aby jeszcze pójdę za 2 tyg na to badanie a potem zmienię lekarza :-*

Margo teraz już to zrozumiałam. Moje wahania były bezpodstawne.

Jesteście kochane kobietki. Jak zwykle u Was można się uspokoić :*

Ostatnia edycja:
Maciejkaa, w myśl programu "mama ija", którym wszystkie jesteśmy objęte, w trakcie trwania ciąży możesz trzy razy zmienić lekarza prowadzącego, ale to w ramach nfz, bo prywatnie, to możesz i co miesiąc:-) Masz wszystkie wyniki i kartę ciąży i to wystarczy.:-)

Gratuluję wizyt, i też czekam na wieści od Izy, ja po dzisiejszej "wizji", dostałam zwolnienie do końca miesiąca, żeby się zregenerować, bo coś kiepsko się czuję, chyba przez to grypsko w koło.

Ewcik, teraz Cię biedaku wzięło? Jeszcze trochę i ma być ten lepszy okres...

Mgd, jak poznam płeć, to i czapka i kokon będą zamówione. Widziałam taki kokon u kuzynki, rewelacyjna sprawa, nawet ostatnio myślałam żeby zamiast rożka coś takiego od niej wysępić, ale jak mam dojścia, do dystrybucji, to zamówię u źródła..

hehe a no tęsknie bo nie miałam wtedy wcale apetytu, nie jadłam prawie nic, a teraz po prostu pochłaniam co mnie martwi, nie chcę przytyć bo juz przed ciażą nie miałąm wymarzonej figury!
Poza tym jak miałam mdłosci to wiedziałam ze wszystko się dobrze rozwija a teraz znowu mnie dopada niepewność, co się dzieje tam w głębi mnie, ale zawsze tak mam jak od wizyty daleko i do wizyty daleko :)

czesc kobitki)))))))) od dzis antybiotykiem sie faszeruje bo podobno to CRp podwyzszone możeby byc bardzo grozne:(((
dziewvzyny cudeńka robicie jak będę wyżej i na etapie kompletowania pozytecznych rzeczy to sie odezwe:)
jesli chodzi o lekarza w kazdym momencie mozna zmienic to Ty masz sie czuc komfortowo a byle jakich "lek medów" jest sporo wieć trzeba zasiegnąć rady i ulokować sie u pożądnego:))
u mnie mdłości minęły juz moge patrzec na słodkie (choć nie wiem czy to dobrze heheh) i jakos za nimi nie tęsknie no i w przeciwieństwie do was śpioszków mam bezsenność:(((((((

reklama
Margo25- na samym poczatku to całe dnie moglam spac a teraz juz powoli mija ale dzisiaj to był szok.
Ja na zwolnieniu bylam od polowy grudnia od kad sie dowiedziałam do 14.01 i dalej ciagne i mam do 04.02 bo wtedy mam badanie genetyczne znaczy usg, no i dalej mi wypisze bo ja nie chce chodzic do pracy w trakcie ciazy.
A zakład to to zaswiadczenie nie daje przypadkiem do zusu? Kiedys czytałam o tym że jak do 10 tygodnia nie zgłosisz sie do lekarza to przepadnie becikowe i moze własnie po to jest to zaswiadczenie?

Do góry