reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

laski ja błagam o kciuki, o 15stej mam wizyte, a od rana mam takiego stresa, że szok.. ostatnio właśnie w 11t6d trafiłam do szpitala a dzien później miałam zabieg.. a dzisiaj mam wizytę i panikuję, żeby serduszko biło..
Trzymcie mocno kciukasy proooszę!! :tak:

reklama
damagi
pewnie skóra Ci sie naciąga. Nie wiem jak możesz tęsknić za mdłościami, ja sto razy bardziej wole już ich nigdy w życiu nie mieć.

iza
3mamy kciuki, i nie stresuj się tak, wszystko jest cacy!

hej dziewczyny poczytalam was troche ale nie jestem w stanie nadrobic wszystkiego ;/

apropo dentysty to ja wlasnie tez bylam i niestety czeka mnie kanalowe ;/, ale poszlam mowilam dentyscie ze jestem w ciazy itd. i on mi jakas tam ostatnia rzekomo deske ratunku zaaplikowal ze jak to nie pomoze to tylko kanalowe zostaje i wlasnie dal mi znieczulenie w ogole bez pytania czy chce itd. :szok: i dopiero jak juz mi wbijal igle w dziaslo to juz bylo po fakcie no ale chyba facet sie zna tym bardziej ze mowilam w ktorym tyg. itd. ciazy jestem - no ale jednak troche sie martwie ...

wlasnie tez chcialam zapytac jakie kosmetyki uzywacie ogolnie .. ja staram sie za duzo chemii w siebie nie pchac no i jeszcze musze gdzies znalezc jakie kosmetyki sa zabronione w ciazy bo tylko gdzies tam doczytalam ze z retinolem nie mozna kremow, a na rozstepy.. ja uzywam oliwki: dla przyszlej mamy to jakas niemiecka jest ale moja siostra uzywala i ma tylko jeden malutki rozstep na pepku i to tyle wiec dalam sie skusic i oby na mnie tak samo dobrze podzialalo :-D

gratulacje dla wszystkich dziewczyn po wizytach ! :) fajnie jest zobaczyc dziecko na usg ja juz czekam na moja kolej i chyba sie nie doczekam

Hej dziewczyny. Jestem po wizycie. Dzidzia ma się dobrze. Ma 2,8cm . Wg om i usg to 9t 6d :)
ale nie jestem zadowolona. Nie dostałam znów zdjęcia i niedostane wcale bo nie wydawaja ani serca nie słyszałam. Ratujcie! U poprzedniego gin miałam co wizytę zdjęcie i zawsze biło serce. Chyba do niego wrócę. Mogę tak zmienić ?

Cwietka, Ewirut, Maciejkaa - gratulki, że wizyty udane, trzymam piąstki za Izę87!

Mgd - zdolna bestia z Ciebie, IzaV o Tobie już nie mówiąc..
jak ja wam zazdroszczę takich talentów,
ja ni zdolności ni cierpliwości na takie rzeczy nie mam :sorry:, tym bardziej podziwiam.

Farnekkimono - dopisuję się do listy amatorek jabłek,
właśnie jedno skończyłam, a mam ochotę na jeszcze.

Co do dentysty to też mnie czeka wizyta, ale jeszcze chwile poczekam,
za to we wtorek mam okulistę umówionego, chyba czas zmienić patrzałki;-)

Maciejkaa - pewnie, że możesz zmienić, a kto Ci zabroni, najważniejsze, żebyś
czuła się zaopiekowana przez swojego gina! Ja w pierwszej ciąży miałam 3 lekarzy, u pierwszego byłam tylko na potwierdzeniu ciąży, potem zapisałam się do przychodni i facet okazał się beznadziejny.
Zmieniłam znów i do końca byłam bardzo zadowolona!

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim!Miciur-ka byłam w Medicusie w Dublinie u dr.Moniki Antepowicz,w pierwszej ciąży też do niej chodziłam i nie mam żadnych zastrzeżeń.Fajna babka i o wszystkim można pogadać,bez pośpiechu.W pierwszej ciąży robiłam usg prenatalne w Polsce i teraz nie będę chyba robiła a jak już to też w Medicusie.

no ja bylam u niej raz jeszcze przed ciaza i tez nie narzekalam, a bylam pierwszy raz u niej to dala mi skierowanie na wszystkie badania itd. bo mialam problemy z regularnoscia itd.i narzekalam wiec bez problemowa babka :)) wlasnie teraz myslalam o niej a z ciekawosci pytalam do kogo ty poszlas ;)) ,

ps. do mnie jeszcze list ze szpitala nie przyszedl :szok: a czekam na niego jak na szpilkach :eek:, mi powiedzieli ze do 16 tyg ciazy sie odezwa :angry: a ty kiedy dostalas ten list ? pamietasz moze ;)

pozdrawiam

Hejka!
najlepszym lekarstwem na przeziębienie jest... praca :-D Po porannych zajęciach już mnie gardło nie boli :eek:

Iza - ale po co się stresować wizytą? To się cieszyć trzeba, że dzidzię zobaczysz :-)

Domagi - tęsknić za mdłościami??? Herezje wygadujesz :-D

IzaV, Mgd - a może zróbcie wątek "nasze cudeńka"? Utalentowane dziewczątka mogłyby tam wrzucać forki swoich cudeniek.

Mejdia pocieszylas mnie. Ale na nast wizyta za 2tyg muszę jeszcze iść do tej samej niestety bo to będzie 12tydzień czyli badanie na przezierność. Ale potem mogę tak poprostu iść do starego gin ? To będzie już 4mies..

reklama
Dziewczęta, tyle żeście przez noc nadrukowały, że nie ma szans tego ogarnąć :D

Przepiękne rzeczy robicie! Myślę, że jak będę miała dziecko, to się do Was odezwę :D Ja jestem duszą artystyczną, ale za szycie się jeszcze nie brałam :)

Maciur-ka skoro uprzedziłaś dentystę, że jesteś w ciąży to nie powinnaś się martwić. Jak już pisałyśmy, są znieczulanie dla ciężarnych więc nic złego nie powinno się wydarzyć :)

Ewcik ja zaliczyłam dziś bardzo podobnego pawia :D tylko, że ja weszłam do kuchni, spojrzałam na mięso i był to mój koniec :D

Któraś pytała o przedawkowanie kwasu foliowego. Chyba nie można go tak łatwo przedawkować. Moja koleżanka brała 10x większą dawkę niż zalecana dla ciężarnych bez żadnych specjalnych wskazań. Po prostu jej lekarz tak przepisywał wszystkim swoim pacjentkom. Gdzieś w necie dziś znalazłam, ze rzeczywiście niektórzy przepisują taką dawkę i na forum czytałam, ze są dziewczyny, które przyjmują 15mg, ale to chyba już z jakimś problemem.

Do góry