reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Ewirut, gratuluję bijącego serducha!

Co do dentysty, to moja teściowa jest dentystką (piorunujące połączenie, nieprawdaż?;-)) i mi stanowczo odmówiła znieczuleń. Wiem, że niektórzy lekarze je podają, ale teściówka mówi, że to nigdy nie jest do końca bezpieczne i nie wiadomo, jak może wpłynąć na płód. Ja jej wierzę, bo jest świetną specjalistką i chyba nie chciałabym ryzykować.

Robią, tylko terminy masakryczne...ale jak się odpowiednio wcześniej zapiszesz to dasz radę między 11 a 14 tygodniem:-)
Jeżeli chodzi o dentystę to ja też słyszałam , to co mówi teściowa Agaty, ale wiem też że czasami dają znieczulenie, bo podobnież nerwy związane ze strachem, są gorsze niż to znieczulenie. Mi się też dziurka zrobiła, ale zaczekam na drugi trymestr, bo to już wkrótce, bo ja to rodzić mogę bez znieczulki, ale zęba na żywca nie zrobię

Ostatnia edycja:
zaczarowana79 -watpie , zebym zdązyla bo ja juz jestesm w koncówce 10 tygodnia a po zatym watpie , ze mnie przyjma na to skoro nie chodzilam prywatnie, ale dziekuje za opd jutro zadzwonie i zapytam .

Podobno są specjalne znieczulenia domiejscowe jakieś słabsze dla ciężarów. Ja robiłam dziś bez znieczulenia, bo nie potrzebowałam, ale jakbym już musiała to pewnie ze strachu też wolałabym robić na żywca, bo jakoś nie mam zaufania, że to jest całkiem bezpieczne.

Fajnie dziewczyny, że zapodałyście dzisiaj sporą dawkę pozytywnych wiadomości :) W ogóle Was nie znam a czekam na wszystkie wieści jak na szpilkach, jak na swoje :) Fajnie tak w kupie przeżywać, jakoś tak łatwiej. Nawet ten okres oczekiwania na badania staje się z Wami lżejszy :)

Iza V, widzę że dziewczyny na baby boom mają swoje stronki na jakieś rękodzieła, szydełkowe czapeczki i inne., może pomyśl coś o jakiejś formie reklamy tych twoich cudeniek? Dziewczyny tu na blogu coś reklamują, łącznie ze spódniczkami, rób konkurencje, pewnie znajdą się tu mamy które chętnie kupią ... Nie gniewaj się że do ciebie o tym piszę, ale jak zobaczyłam ten blog z reklamą to od razu pomyślałamo Tobie i twoich słodkich spódnisiach....:-)

a zapomniałam jeszcze napisac ze po dzisiejszej wizycie dostalam antybiotyk bo CRP 10 :((( zawsze cos!!!
BAAAArdzo sie boje brać tego antybiotyku ze zaszkodzi dzidzi:((((((((((((((((((
kwas foliowy mimo ze lakarz mowil żeby odstawić postanowiłam brac do konca I trym grunt że dzidzia ma juz prawie 2,5 cm i wyglada wsio ok

reklama
Kicia, a to gin Ci kazał kwas odstawić? Myślę, że jeśli to ginekolog, to nie ma co na własną rękę podejmować takich decyzji, ale oczywiście zrobisz jak uważasz. A antybiotyk na pewno dobrał Ci dobrze, nie ma się o co bać myślę ;-)

Do góry