reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ja też tego nie rozumiem :D ale mam tak w tej ciąży, że wszystko mnie porusza :D nawet nie chodzi o jako taki płacz tylko o wzruszenie :D nie mam zupełnie tak jak niektóre z Was, że odpala mi się karabin. Strasznie się uwrażliwiłam na wszystko :D nawet na wymioty :D

reklama
Ja już po badaniu :-) Bobas ma niecałe 4cm, jest kilka dni młodszy niż OM, ale rozwija się prawidłowo (na ostatniej wizycie termin z USG wyszedł tak samo). Na ostatnim badaniu widziałam tylko maleńki zarodeczek a teraz już główka, machanie nóżkami i rączkami, niesamowite :-D
Lekarz pozwolił wejść tatusiowi na badanie, ale po dopochwowym. Ubrałam się i dla niego było już przez brzuch. Trochę mniej wyraźnie było widać, ale i tak mu się podobało :-p
31.01 mam genetyczne.
Zdjęcie mojego akrobaty na odpowiednim wątku. Życzę Wam wszystkim udanego popołudnia!!! :-) Ja zacieszam niesamowicie :-)

Margo25 - Ja mam podobnie, płaczę na prawie każdym filmie i serialu :-D Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało. Ale "odpalić karabin" też lubię, u mnie jedno z drugim się nie wyklucza :-p

A ja mam prośbę jak któraś z was będzie już oglądać wózki to moglybyscie mi strzelić kilka realistycznych fotek xlandera xrun bo mam strasznie na niego ochotę ale on chyba tylko na polskim rynku istnieje... I mam trochę daleko a jakoś nie znajduje żadnych osobistych opinii tylko same komercyjne teksty :/ i jakbyscie ewentualnie widziały wózek który ma: 3kola popowane, hamulec ręczny, duża/głęboka siatkę na zakupy...z reszta może ktoś założy temat wózków i wyprawki na lato bo chyba w sumie mam dużo pytań hehe I jak przyjade do polandii to chciałabym mieć gotowa listę to do to buy bo pewnie będę 2tyg może 3max...i tak naprawdę to strasznie mało czasu na ogarniecie rodziny i zakupów + jakiś odpoczynek heh :)

Ja myslę, że w swoim czasie (juz całkiem niedługo) powstaną wątki i wyprawkowe i wózkowe :-)
xlander to chyba rzeczywiście polski wynalazek ...
Co do wózków z 3 pompowanymi kołami to mi się kojarzy np MaxiCosi Mura 3, ale ta ma chyba tylko nożny hamulec ...
Ja mam po Stasiu Teutonię Mistral S i jakbym miała kupować znowu to na pewno byłby to ten sam model.

Margo25- już jestem po wizycie wszystkonjest w jak najlepszym pożadku:happy: nastepna wizyta 04,02 i odbedzie sie wtedy badanie usg genetyczne(200zł) dzidzia juz jest coraz bardziej wyrazna i dzis nawet sie ruszała przy usg...

Iza, moja siostra miała XLandera i wszystko było ok oprócz spacerówki - dziecko jej zjeżdżało z siedzenia. Nie było regulacji nachylenia siedziska i mała cały czas lądowała na tym pałąku. Ale może była to inna wersja, a nie Xrun - zapytam się jej i Ci napiszę jutro.

Druga siostra miała Peg-Perego i był znacznie lepszy w ogólnym ujęciu.

Margo25 ale u Ciebie hormony szaleją :-) ja na razie mam tak, że wszystko mnie wkurza.

Ewirut1 cieszę się, że na wizycie wszystko ok.

Ja dziś czuje się strasznie osłabiona, mój żołądek wariuje :-(

jejjjj dziewczyny czy wam też jest tak zimno? normalnie nie wychodzę spod kołdry, mam nadzieję, że to nie zwiastuje nic złego? :(

reklama
no witam was wszytskie:) ja dzis juz po wizycie oczywiscie serducho biło jak poprzednio 180/min junior ma 2.35 cm i ma sie dobrze mimo malych plamień (niewiadomego pochodzenia) 07.02 mam prenatalne z testem z krwi a 12.02 kolejna wizytę ogólnie wszytsko wygląda stabilnie ale kazal sie nie przemęczac i dostałam L4
Nie powiem ale zdziwiło mnie bardzo ze kazał mi odstawić kwas foliowy cos możecie powiedziec na ten temat??? a i dostałam antybiotyk bo mam CRP podwyzszone a niewiadomo gdzie ten stan zapalny:(((( a i jeszcze ból pleców dokucza a to dopiero poczatki

Do góry