reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

ewirut, gratuluję wizyty. :-):-)

damgi, mi też jest wiecznie zimno, wyjątkiem są wizyty u lekarza, wtedy mi gorąco:-), ogólnie ja przed ciążą też ciągle marzłam, a teraz jak są mrozy, to najchętniej bym z domu nie wyłaziła. Teraz jestem przeziębiona więc dodatkowo mi chłodno. :-)

kicia, ja do praktycznie zeszłego tygodnia też miałam plamienia niewiadomego pochodzenia. Do dziś mi nikt nie potrafi powiedzieć o co chodziło. W macicy bez krwiaków, plamień, kosmówka ok, nic się już nie odklejało, szyjka zamknięta, nadżerki nie mam, nigdy nie plamiłam we wcześniejszych ciążach, ani między @, a plamiłam, lekarze rozkładali ręce i mówili że taki mój urok widocznie, bo medycznych przyczyn teoretycznie brak. A dzidziol rośnie i ma się świetnie, i to ich najbardziej zaskakiwało. Serducho, też masz dziewczyńskie, gratulacje:-) jeżeli chodzi kwas foliowy to nie mam pojęcia dlaczego, może planuje ci jakieś witaminy dać? ,ale to wkońcu lekarz chyba wie co robi?

Ostatnia edycja:
reklama
normalnie same dobre wiadomości dzisiaj :D
na staraniach po straconej ciąży mamy dwie nowozaciążone po długiej walce :) i jedna wylądowała dzisiaj na porodówce, więc może już dzisiaj utuli dzidzię.. ehhh aż łezka się zakręciła :-)

my też się nie obejrzymy a będziemy na porodówce...:-) Sierpień się zbliża:-)

Dziewczyny mój młodszy syn dorasta.. Stwierdził że mam mu zmienić zajączka na suwaczku z wiekiem, bo to raczej mało męskie. .. Moje słodkie dziecko zmienia się już w drapieżcę, dobrze że będę miała trzecie, bo za rok to tylko mąż do tulenia mi zostanie.., a On niestety ma szlaban na "tulasy", za cud stworzenia którego dokonał, więc musiałabym tulić poduchę:

Ostatnia edycja:
Damagi gdzieś pisałam właśnie o tym, że mi jest trrrraagicznieee zimno w tej ciąży. Zawijam się w swetry, koce i pierzaste kołdry. Dziewczyny pisały, ze to całkiem normalne i w pracy też słyszałam, że to typowe dla ciężarów ;)

Ewirut strasznie się ucieszyłam z Twoich dobrych wieści :) oby tak dalej! Są te bliźniaki? :D

Marzycielka mi nic nie jest. Aż się sobie dziwię, ze taka spokojna jestem, bo na co dzień aż się za mną kurzyło jak gdzieś przeszłam. Fakt, zawsze byłam wrażliwa, ale teraz to jest normalnie jakaś przesada :D Potrafię się wzruszyć jak np. mąż zrobi mi sucharka z dżemem :D mimo ze to normalne jego zachowanie, zawsze taki był :D

Dziewczyny, zaliczyłam dziś dentystę :) Zastanawiałam się czy w ogóle można, ale pani dentystka mi powiedziała, ze w I trym. nie wolno jedynie usuwać zębów a tak poza tym to szczególnie w okresie ciąży wskazana jest kontrola jamy ustnej :-)

To i ja po wizycie. Dzidziątko jedno ( :-) ) ma 2,5 cm. Wiek z miesiączki pokrywa się z wiekiem z wielkości i wychodzi jak na suwaczku 9 tydzień i 2 dzień. Następna wizyta już niestety prywatnie, bo mój lekarz odchodzi z przychodni :-( Lepszy sprzęt tam wprawdzie ma, ale jakoś nie skaczę z radości, że mi się portfel znacząco uszczupli i że będę musiała kawał dojeżdżać na wizyty.

A! I powiedział mi, że lekarze nie lubią dawać skierowań na badania, bo im za to nfz odciąga z pensji. Durne to jak drabina!

Cwietka, odetchnęłaś że jedno?:-), Kawał chłopa z tego twojego dziecia.:-) Jeżeli chodzi o skierowania, to co to za jakieś farmazony gada? To moja ginka chyba charytatywnie działa , bo wiem że daje skierowania jak jest taka potrzeba... Gratuluję wizyty:-)

Co do dentysty to i ja byłam ostatnio, nie wolno prześwietlenia robić(do końca 1trym) wygrywać ale nie wiem co ze znieczuleniem bo mi zrobił 3zeby w 20 min bez :) ale słyszałam we się bardzo odwapniamy podczas ciąży i łatwiej o dziurki z zębach więc trzeba kontrolować ...

Zaczarowana - odetchnęłam :-D
A z tymi skierowaniami to nie wiem... raczej lekarz mnie nie okłamywał :sorry: I też zawsze dawał furę badań do zrobienia, ale to pewnie od lekarza zależy. Przy internistach to bardziej widać. Ja się wiele razy zastanawiałam dlaczego nie dostałyśmy skierowania na podstawowe badania i teraz już wiem :crazy:

reklama
Do góry