reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dobry wieczór!
Gratulacje dla chodzących maluszków, mój tylko stoi, do przodu nic a nic.
wspominacie poród..., ehh, już niedługo rok, mówią że ból szybko się zapomina, w moim przypadku niekoniecznie jest to prawda, jak się dobrze zastanowię to wydaje mi się że jeszcze czuje to bolesne rozdzieranie w podbrzuszu...a powiedzcie kochane ( pytam dziewczyny , które miały sn ) czujecie przy " przytulankach" ? bliznę po nacięciu, ja czuje, nie żeby bolało, ale czuje.
Co do metody BLW to podobnie jak taka j boje się bałaganu, ale daje kawałki na tacke, coś włoży do buzie, a reszta na podłogę, w ogóle wszystko ostatnio wyrzuca, cwaniak mały wie jak się obrócić, żebym nie złapała.
Przed chwilą burza była straszna, a ja posiałam dziś trawę, no to będzie d..
spokojnej nocy!!!:-)

reklama
My ja nigdy nie czułam tej ranki podczas zbliżenia (pierwszy poród miałam sn).

A mój starszak ma dzisiaj 8 lat, jak to jest, że tyle rzeczy, które się zdarzyły tydzień temu trudno jest sobie przypomnieć nawet jak się chce a poród pamięta się tak dobrze po 8 latach! Niesamowite. Dokładnie o 4:10 urodził się mój synuś.

witam w ten szczególny dla nas dzień....pełen radosci ale i smutnych wspomnień....
o 16:16 na swiat przyszedł nas 2 synek a 3 nasze dziecię :) Mikołaj Grzegorz ....
Madziasek dla Mikołaja dużo zdrówka Wielu usmiechów raadości :D
1582_1.jpg

Witajcie dziewczyny,

Melduje się że wróciłam, nadrobiłam Was troszkę ale chyba w całości będzie ciężko. Wrócilismy wczoraj rano, wyjazd super, miejscówka również polecam jezioro piekne , czyste cisza spokój las cudownie było. Tymcio tak się tam rozbrkał, był maskotką w ośrodku, Chce wszędzie chodzić pod paszki i zaczyna troszkę się puszczać, tylko chodzenie go interesuje i popisy jak wszysyc patrzą jest szczęśliwy. Wyjazd nie odbył się bez przygód, moja mama w sobotę zemdlała jak nocowaliśmy u rodzinki straciła przytomność rościeła głowe, robili jej tomograf głowy i wszystko oki, mało magnezu i potasu duchota i źle się poczuła. Przyjechał po nas mój mąż bo bałam się sama wracać z mamą i z małym dzieckiem samochodem. Teraz mam sterte prania i w piątek jedziemy do teśćiów na tydzień i chyba ruszymy nad Soline, zobaczymy jak z pogodą.

Dziewczyny gratulacje dla Waszych dzieciaków nowych umiejętności i wszystkiego najlepszego dla solenizantów, dużo radości i uśmiechów na twarzy. Czas szybko leci pamiętam jak rok temu siedziałam i Was podczytywałam i czekałam kiedy mój bąbel wyjdzie ;-)

My ja rodziłam sn nie mam blizny bo mnie nie nacinali ale czuje podczas igraszek troszkę jednak ze nie jest tak jak kiedyś jest troszkę luźniejsza ;-)

przebiła nam się czwórka i idą kolejne dwie czwórki i mały coś marudny. Przez cały pobyt mały spał ze mną w łóżku, w domu nigdy z nami nie sypiał zawsze w łóżeczku i wczoraj był kryzys nie chciał zasnąc i obudził się w nocy z płaczem po godzinie głaskania zasnął, mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej,

a czy Wasze dzieci w dzień zasypiają w łóżeczkach? mój nie chce tylko wózek niestety, ale jak wrocimy z urlopu to solidnie zabieram się za naukę spania w łóżeczku brr aż się boję

Ostatnia edycja:
Aga super, że wyjazd taki udany, ale fajnie macie a tym bardziej, że czeka Was kolejny wyjazd, mmm. A z mamą już teraz wszystko ok? Ja też raz zemdlałam w ośrodku zdrowia i potem głupia chciałam sama autem wracać ale mi nie pozwolili i zawieźli do szpitala, to samo, brak potasu, kroplówka i do domu. Kubuś w dzień zasypia w łóżeczku, zawsze tylko w łóżeczku, dobre i złe strony bo na wyjeździe jakby człowiek na cały dzień chciał wyjść to nie wiem czy w wózku mi zaśnie.

Czesc dziewczyny,

Wpadlam na chwilke sie przywitac bo czekamy na gosci, narobilam sie ze hoho
Miki jeszcze spi wiec sie nie spinam tak bardzo.
Dokladnie rok temu o 16.10 urodzilam Mikusia :-D

Venice dzieki, dla Twojego Mikusia rowniez wszystkiego najlepszego, zdrowka, radosi i usmiechow.

My ja od poczatku czuje ta blizne po nacieciu, ginekolog przepisal mi krem by smarowac to miejsce, jest znieczulajacy, ale ja zawsze zapominam smarowac, jesli chcesz moge napisac, ale ona chyba na recepte byla .

Aga moj maly zasypia na lozku, potem go do lozeczka przenosze ale tez zasypial kiedys tylko w wozku.

Milego dnia!

super torcik Miki miał... :D wczorajszy tort który zrobiłam...nie nadaje sie do pokazania heheh Miki się nim swietnie bawił :d pokazę ten w soboty hehhe bo wtedy imprezka mała bedzie :D
noi mamy już starszaki hhahahaha niemowlęcy czas za nami.....
dziś wziełam się za robienie ogórków w curry..uwielbiam je....jeszcze kiszone i bedzie good :D
kurkaaa jak ja chce juz wakacyjny wyjazd .....

reklama
Venicee ja zrobilam narazie dzemy z czarnej porzeczki i sliwek ciemnych i takich bialych. Z ogorkow tylko malosolne robilam bo jakos slabo z ogorkami w ogrodku, bede musiala kupic i zrobic kiszaki. Czy te ogoreczki z curry to pikantne z czosnkiem robisz? Bo znam tylko taki przepis :-D

Do góry