reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ewelinka a to pewnie, każde dziecko jednak inaczej reaguje, każda z nas musi sobie wypracować najlepszy sposób u siebie. U mnie akurat tak się ułożyło z tym spaniem a u kogoś innego inaczej, wiadomo. Ile to człowiek musi się napracować, żeby sobie jakiś sposób życia z dzieckiem wypracować :) U Ciebie za to śpi potem do 8 rano a u mnie nie ma szans, wstaje o 6. Nic nie daje branie do łóżka wtedy niestety, ale w sumie już zaczynam to olewać bo niedługo i tak będzie przymus wczesnego wstawania ze względu na żłobek, szkołę i pracę.

reklama
Hej dziewczyny !

Żabila, gratulacje dla synka ! Wszystkiego dobrego ! Imprezka udana? Już macie za sobą :) My robimy 10 sierpnia :)

U nas z jedzeniem jest bardziej ubogo niż u was, z tego względu, że nadal na diecie.. Chociaż przyznam się, że coraz częściej daje mu inne jedzenie, bo nie potrafię nie dać, jak biedak patrzy.. wczoraj zjadł z nami rogala z serkiem waniliowym, a dzisiaj budyń.. zobaczymy czy będzie wysypany.. Nie mam też wyjścia, bo pije coraz mniej mleka.. około 400-500 ml i to tyle.. A jeżeli chodzi o częstotliwość to Kuba wcina mleko o 4-5 rano, później mleko z kaszką o 9, o 11 dostaje owoc, 14 obiad, 17 albo owoc ze słoiczka albo kisiel, galaretkę, ciasteczko.
W następnym tygodniu czego nas znowu badanie krwi pod kątem alergenów.. ciekawe, czy coś wyjdzie.. badanie oczywiście nierefundowane.. zapłacimy jedynie 130zł :baffled:

Agaulec, ja się przyznam. Kuba też śpi ze mną w łóżku ale na razie nie robię z tego tragedii.. U nas to wygląda tak, że mały zasypia w łóżku, później przenoszę go do łóżeczka, ale jak już 3 raz się przebudzi i wstaje to biorę go do łóżka.. Zanim wrócę do pracy to będę się starała, żeby już całą noc przespał w łóżeczku.

Jagoda, buziaczki dla Milenki !! dużo zdrówka !! obyście już wyszły !! a dla Ciebie gratulacje !! będzie parka :-)

Ewelinka, też bym chciała teraz dziewczynkę.. tylko żeby to było takie proste :-p a kiedy planujecie następne ?? :-)

Muszę się pochwalić, Kubuś dostał od dziadków pierwsze, solidne buciki do chodzenia z Bartka :-) chociaż nóżka mu się chwieje i na chodzenie się jeszcze nie zanosi ale się uparli więc ma :-p

Basia może w bucikach prędzej zacznie bo wtedy noga jest bardziej stabilna, tak mi się wydaje :) No i nie ma możliwości chodzenia na palcach co często dzieci czynią na początku.

Witajcie
Zabila gratulacje dla Pawełka
Dziewczyny to usypianie to zaczyna nam wychodzić rozpaczy jest coraz mniej i zasypia sama w łóżeczku a do nas ją też biore tak ok 2 lub 3 zalezy jak sie wybudzi do cyca i do rana śpi z nami dla mnie to także nie jest problem najgorsze było usypianie bo ona tylko przy cycu i trwało to ok godziny i jak ją odkładałam to płacz a teraz zasypia w ciągu 10 15 min. Musze ją nauczyć bo ja niestety pracuje także w nocy więc mąz będzie ją musiał tez położyć bo ja do pracy na 18 do 6.
My roczek robimy 16

Agaulec no widzisz, powinno iść coraz lepiej, na pewno się w końcu przekona do tego łóżeczka :) A w ogóle zasypianie w ciągu 10-15 minut to jest super!

agulec to super wam idzie , mi czasem 30min sie tlucze zanim zaspi ale nie placze, jak placze to go wyciagam i klade jak jest spokojny

basia ja planuje na wiosne chyba ze wypadnie samo wczesniej

A ja już okrzepłam i raczej bym już nie chciała więcej dzieci, wiadomo, że jakby coś się przytrafiło to przyjmę itd. ale nic nie planuję i nie staram się. Fajnie było w ciąży, wspominam to bardzo ale to bardzo miło, pamiętam jaka dumna z brzuszkiem chodziłam ale mi wystarczy już :)

Ewelinko, to chcesz malucha na zimę? jak będziecie się starać wiosną :) ja bym chciała latem się postarać, żeby mieć na wiosnę :-)

Agaulec, super, że już wam coraz lepiej idzie te zasypianie w łóżeczku !!

Taka j., ja to ostatnio tak myślałam.. mogłabym mieć trójkę ale w naszym kraju to ciężko eh..:baffled: no i mieszkanko trochę za mało.. chociaż kiedyś to i na 40 metrach miało się 4 dzieci i to był standard :-p

reklama
Ją zawsze też chciałam 3dzieciaczków ale na lene czekaliśmy ponad 4lata od podjęcia decyzji że chcemy kolejne dziecko więc już czasu nie mamy ją mam39lat a m 43 więc już późno na kolejne dziecko choć jakby było to byłabym mega szczęśliwa :-)

Do góry