reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Czesc,

Przesuneli nam wizyte z 19:30 na 11.00 wiec juz jestesmy po. Mala fasolka ma 6,22 cm, ja waze 57kg wiec 1,5 kg mniej niz miesiac temu. Rozwija sie prawidlowo, wszystkie kosci sprawdzone i wszystko pomierzone. Polozona strasznie nisko na dnie macicy. Machala raczkami i nozkami, przekrecala sie z pleckow na brzuszek i z powrotem :-D serducho bije jak dzwon! Dostalam skierowanie na morfologie i mocz. Kolejna wizyta 20 sierpnia. Badania mialam przez pochwe i brzuszek.

Basiu im pozniej zabki wychodza tym dluzej sa zdrowe. Mezowi ostatni mleczak wypadl jak mial 18lat :-D ubranek na roczek nie szukam, bo jak bedzie goraco, Miki w samek koszuli na krotki rekaw bedzie smigac. Zreszta on sie zawsze gdzies umaze, ubrudzi wiec go stroic nie bede. Oczywiscie fotki i tort na samym poczatku haha

Zabila gratki pierwszych krokow :-D

Jagoda rampampam sie nie odzywala. Fajnie ze urodzinki sie udaly :-D
Widzialam fotki, Milenka sliczna, duza dziewczynka jest!

reklama
Jagoda gratuluje roczku :d fajnie ze impra udana !!
Madziasek superr ze maluszek rośnie :D za rok bedziesz miała dwójeczkę :D córeczki zyczę :D
Miki jeszcze nie chodzi....ale i dobrze,,,, ze wzg na asymetrię...za to zasuwa jak mały samochodzik wszedzie ....ostatnio nauczył się mówić bam bam...kłapie non stop :d śmiesznie to wygląda....co do nocnikowania my jeszcze w lesie hheheh :d
wczoraj po raz ostatni bylismy w poradni neatologicznej :-)Miki wazy 10.5kg i mierzy 80cm :d kochany mój zuch....
dziś mam rocznice....strasznych rzeczy sprzed roku..nie mogę o tym zapomnieć ....jak pomysle o tym wyc mi się chce....kurkaaa
Żabila gratki samodzielnych kroczków !!!

hejka.. powinnam prasowac, ale weszlam tu do Was.
Venice przytulam z okazji rocznicy!!! Ladnie Twoj zuch wazy. Ja jak moja wazylam na takiej zwyklej wadze domowej to wyszlo 8300, ale ona to takie chuchro - nie wiadomo po kim:-D
Zabila gratki kroczkow!!! moja zrobila pierwsze kroczki na poczatku lipca i do tej pory boi sie odwazyc i robi te kroczki, ale jak chce szybciej to na czworaka zasuwa.
Jagoda gratki roczku, widze na fotkach, ze tez macie ksiege dzwiekow, czadowa jest :)
Basia ja suknie szykuje, ale pewnie przebiore na 'sportowo', bo na czworaka sukienusie sie podwijaja i mala sie wkurza..;-) Ale za to na przyszle lato bedzie moc i bede ja stroic w sukienki :)

a co do umiejetnosci, to moja umie pokazac papa, kosi kosia, gdzie sroczka kaszke wazyla, jaka duza bede, jaki obiadek dobry i gada mama tata papa baba jaja-na Jasia, ostatnio ciagle powtarza "kotko" tak smiesznie to brzmi i duzo gada po swojemu:-D nonstop nawija w sumie. Ogolnie juz jest bardzo kumata, jak mi spadnie kapec, to mi probuje zakladac, swoje skarpetki czy buty jak gdzies znajdzie to probuje zakladac.. ostatnio stoi rano pod drzwiami z kluczami w reku i chce na spacer isc:-)

Powoli mam stresa przed nasza podroza..wylot w piatek 6 rano, boje sie, ze : raz: nie zdazymy, dwa: ze bagaze nam powywalaja lub Gosia bedzie robila dym;-)

Griunula nie martw sie na zapas ...bedzie ok na lotnisku...zawsze o pomoc mozna poprosic
fajnie że małgosia taka kumata -jak mówisz ...mi sie wydaje że Miki taki dzidzius jeszcze... kosi kosi nie chce robic tylko sie chichra....jakos nie przejawia zainteresowania jak chce go czegos nauczyc...jedynie niexle powtarza.... i sporo sylab mówi...mama tata baba lala gaga kaka dada ada bum bum i od 2 dni bam :D sylabuje rózne kombinacje....
dzis nocniki ogladałam.... :p
Aurelia my juz po badaniu oczu u blixniaków-czyli starszyzny mojej....noi córa nie zmienia szkieł....syn tylko jedno..tym razem bez badania dna oka....mamy to raz na 1,5 roku... wieksza jazda sie szykuje ale z małym..juz widze te spazmy przy zakrapianiu i badaniu....az myslec mi sie nie chce o tym...

Hej dziewczyny,

podczytuje Was ale brak czasu, młody zrobił się bardzo aktywny ucieka mi na czworaka i ile ma przy tym radochy ;-) wróciliśmy od teściów odkopuje się z prania i w piatek rano jedziemy na mazury z moja mama i resztą rodzinki, mam tochę stresa jak mały zniesie podróż i boję się jazdy bo jadę sama z mamą w samochodzie a my jesteśmy takimi hmm niedzielnymi kierowcami ale damy rade ;-)mąż zostaje pracuje i się uczy ale jak wrocimy to wyskoczymy wszyscy razem w sierpniu.
Jagoda gratulacje roczku, teraz coraz więcej imprez się posypie na forum ;-)
Grinula nie stresu się będzie dobrze, też byłam trochę przerażona, pamiętaj żebyś miała picie w samolocie lub jakieś chrupki aby mała odtykała sobie uszy a zwłaszcza przy lądowaniu, trzymam za Was kciuki.
Żabila super gratki
Madziasek ciesze się że wszystko z dzidziusiem dobrze,daj znać jak będziesz znała płeć ;-)

Co do umiejętności to mój jakoś z tym nie szaleję ale co miesiąc jest coś nowego ;-) robi papa, gada jak to chyba wszystkie maluchy, kosi i jaki jestem duzy to jak ja mu zrobie to się cieszy a a sam nie zrobi, przybija piątki i nakłada sobie takie kółko na głowe i robi aniołka, uwielbia się tulić, jak widzi podusie to sie kładzie i tuli,robi nie ma nie ma, jak chce mu się pić to cmoka.
aaa i idzie nam 9 ząb czwórka juz trochę się przebiła.
uciekam nas pakować miłego dnia

WItam
U nas pomału przygotowania do roczku. Muszę dom ogarnąć, ogrod skosić bo impreze w ogrodzie zrobimy bo w domu nie ma szans sie pomiescić. Okna już pomyłam i ogarnełam się w miarę z prasowaniem.

hejka:)
Aga no wlasnie jak z tym piciem? wyczytalam, ze swojego wniesc nie mozna, tylko po odprawie na bezclowce kupic i przelac do niekapka? robilas tak?? a w innym miejscu wyczytalam, ze wizzair akceptuje jedzenie i picie dla dziecka. Mam zamiar wziac jakies paluszki, kanapke, biszkopty, bo lecimy ponad 2 godziny i w razie dymu bede ja zajmowac jedzeniem ...

U mnie dzis mega burza byla i 2 ulewy, ale fajnie tak rzesko teraz...
Prasowanko odpyknelam, jeszcze jutro ostatnie i mozna sie pakowac.

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych wyjazdów. Ja wybrałam się dziś w odwiedziny do kuzynki, raptem na kilka godzin i miałam serdecznie dość. Mały dał mi nieźle popalić, najpierw nie chciał się ubrać tylko ryk, w czasie jazdy ryk, u kuzynki długo nie wytrzymał. Ja już chyba za stara jestem na takie imprezy. Nic tylko kapcie na nogi i w domu siedzieć.
Spokojnej nocy

reklama
oj tak strasznie tu cicho ;-/

Grinula zawsze możesz kupic na bezcłowce i wnieś do samolotu, ja leciałam czarterem z biura więc jest troszkę inaczej ale widziałam jak luzie z wizz odprawiali się i na dzieci wnosili picie, ja musiałam odlać im do kubeczka to co wnosiłam i sprawdzali czy to nie jest jakaś bomba albo coś innego ;-) ja też prasowanie i pakowanie, u nas pogoda paskudna leje bleee

Do góry