reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Patrycial, a co zastosowaliście, żeby pleśniawki już nie nawracały?? ja miała Nystatyne .. pomogło od razu ale na krótko.. bo teraz znowu wychodzą.. użyłam dziś fioletu ale paskudztwo to straszne.. ja cała fioletowa, Kuba też.. do teraz ręki domyć nie mogę.. :wściekła/y:
Nam w aptece kiedyś polecili takie kuleczki homeopatyczne ale bez różnicy było..

To mój Kuba ma chyba najmniej zębów bo nadal tylko dwa..

Madziasek, a daleko masz do mamy?? może faktycznie fajnie jakby ktoś trochę Ci pomógł przy Mikołaju bo teraz musisz dużo wypoczywać :-)

Powodzenia dziewczyny przy stawianiu domów !! z tymi papierami u nas to masakra.. mój tata ma działkę.. małą bo małą ale może w przyszłości uda nam się postawić domek :-)

Taka j., ja też robię co jakiś czas przegląd ciuszków u Kubusia ale przyznaję, że często mam w jego komodzie bałagan..

reklama
Basia my mielismy flucorte. 7 dni. Poki co jest ok ale lekarz mowil, ze camilia tez pomoze. Ponoc wlasnie to swinstwo lubi wracac. Czytalam, ze mamy w ostatnim gescie desperacji przecieraja usta moczem dziecka. Mialam tez ten problem ze starszym. Po jakims czasie nagle przeszlo, ale wlasnie mama mi sie przyznala, ze operacje z sikami przeprowadzila jak ja nie widzialam... coz mam powiedziec...

Grinula a gdzie skladacie te wnioski o czesciowe sfinansowanie? My wlasnie chcielbysmy zrobic pompe i rekuperacje. I tez bedziemy brac kredyt. Niestety na mieszkanie dla mlodych sie nie zalapiemy. Dyskwalifikuje nas mieszkanie ktore kupilismy tez na kredyt hipoteczny, ale w czasie kiedy jeszcze nie bylo zadnych doplat.
Zazdroszcze postepow...

U nas z ciuszkami odwrotnie. Przewaznie sa za male... :-)

Witam po sniadanku,
U mnie deszczowo i ponuro

Patrycjal pewnie Zuzia teskni za Toba, bo spedzalas z nia tyle czasu. Moj Miki jak mnie nie widzi nawet godzinke to szczescie niepojete jest gdy wroce do domu i tez taka przylepa bo w koncu ze mna cale dnie siedzi.

Grinula to kiedy odstawiasz Gosie od cyca? Jak ja sie ciesze ze nie musze juz karmic cyckiem :-D

Basiu do mamy mam 450km, pociag jedzie jakies 7 godzin z jedna przesiadka w Wawie, ale nie mam wyjscia...

Milej niedzieli

Hejka :-)
U nas pobudka przez kupe o 7, ale nic dziwnego, bo najadla sie na wieczor truskawek, arbuza i poprawila brzoskwinia.
Patrycja wnioski skladalismy do Banku Spoldzielczego, bo to ten bank udziela kredytu na te inwestycje, a fundusz europejski splaca 50% . Mozna o razu ten kredyt splacic.
Madziasek do roku zamierzam, jeszcze 2 miesiace, juz w dzien nie karmie, tylko na noc i ewentualnie w nocy. To daleko masz mame, ale jak maz unieruchomiony, to lepiej tak jak siedziec w domu.

Patrycjal to jest trudne ale trzeba niestety zostawic komus pod opika ziecko, no chyba, ze maz super zarabia. Pomysl, ze ja zostawie w zlobku gdzie pani zamiast jednego bedzie miala osmioro! Sama się tego boję bardzo. A sądzę, że taka starsza pani to lepiej bo starsi często są bardziej przewrażliwieni odnośnie dzieci.

Grinula jak za duże ubranka to i tak kiedyś dorośnie a te rozmiarówki często też są z kosmosu, przynajmniej masz ubranka już na przyszłość kupione :) To o której zwykle wstajecie, że dzisiaj o 7 wyjątkowo? Ja sobie nie wyobrażam takiego spania, dzisiaj miałam do 6 i doceniam to bardzo. Mój tak ok. 5 a ostatnio nawet o 4 wstał sobie. Zazdroszczę takiego spania. Ja już chyba tak nie będę miała, wydaje mi się, że on się będzie tak pare lat jeszcze budzić.

Ostatnia edycja:
Grinula to ja mam takiego rannego ptaszka teraz i najlepsze, że nie chce iść mi spać teraz już. Albo przez katar nie umie spać.

Patrycjal u mnie zawsze było tak, że wstawał o tej 6 ale potem za godzinę a najpóźniej za dwie szedł spać na 30-60 minut ale od kilku dni nie ma mowy, nie wiem dlaczego ale może przez katar bo ma spory. Teraz tata wziął go na 30 minutowy spacer, może mu troche ten nosek się odetka.

reklama
Do góry