reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Mój ma w pełni 2 dolne jedynki i wychodzą mu górne 2 jedynki teraz i to wszystko.

Ewelia współczuję przeżyć, całe szczęście nic się nie stało. Mój też już z naszego łóżka spadł, przecisnął się jakoś przez prętki w łóżeczku i wszedł od razu na nasze łóżko (mam je tuż obok jego łóżeczka) i potem sobie szedł i szedł aż spadł, teraz latam co chwila sprawdzać, dzieci mają niemożliwe pomysły.

witam wieczorkiem,Basiu my mamy 4 zabki a za chwile bedzie ich 6,Ewelia wspolczuje, wszystko bedzie ok, Miki o rame lozeczka walnal kiedys broda i krew z buzki sie polala, a jak jest ze mna w lozku to od fikolkow i innych wygibasow wali glowa w sciane czy swoje lozeczko...Aga czuje sie ok ale zbyt czesto mnie mdli, mam maly brzuszek i jednego rozstepa nad pepkiem, z Mikim mialam pozniej mdlosci i tylko rano, teraz jest inaczej, zobacze co bedzie dalej ;-) do mnie dotarlo ze bedzie dzidzius z chwila zobaczenia 2 kresek!super ze poszlas na badania :-)

Hej Mamusie !

Co tu taka cisza ?? Spacerujecie ?? U nas nieciekawa pogoda.. co chwilę pada..
Ja walczę z pakowanie.. toreb już mam tyle, że masakra.. nie wiem jak my to do bagażnika zmieścimy mimo, że mamy kombi :-p Kiedyś z rodzicami nad morze jeździliśmy w 4 maluchem i dało radę, a teraz :-D

Basia też pamiętam wakacje z rodzicami, pakowaliśmy się do 1 torby do autobusu i było ok a teraz ... masz rację z tymi bagażami, że się teraz tyle bierze.
Ja na podwórku troche byłam ale głównie porządkowałam ubranka Kubusia, nareszcie skończyłam przed chwilą a jutro ubrania starszaka.

Witam wieczorkiem,

Maly teraz jada kaszke tylko wieczorem, a jak jest u Was?
Postanowilam ze sama z malym pociagiem pojade do mamy na miesiac bo skoro maz w gipsie a potem rehabilitacja to niegdzie sie z nami nie ruszy.

Basiu u mnie tez pogoda beznadziejna byla, spacerowalismy dzisiaj tylko chwilke, bo wielokrotnie padalo. My mamy kangura wiec bardzo pojemny, ile bym nie spakowala to zawsze wszystko gdzies upchne!

Milej nocki!!!

Czesc mamy :-)
Regularnie Was podczytuje, ale wrocilam do pracy i teraz ciagle brakuje mi na wszystko czasu. Nie mam kiedy cos skrobnac... Zuzia zostaje z niania, starsza pani, spokojna ale mam jakies mieszane uczucia. Poza tym serce mi peka jak ja zostawiam, zwlaszcza, ze jak wracam, to chce na rece ciagle i sie we mnie wtula...

Zazdroszcze Wam wakacji. My pewnie nigdzie nie wyjedziemy, teraz po rodzicielskim wykorzystalam zalegly wypoczynkowy i nie wiem jak bedzie z wolnym. Moze na kilka dni sie choc uda gdzies blisko...

Aga, Grinula jak tam na budowie?
My utknelismy w papierach. Jak tak dalej pojdzie, to nie damy rady fundamentow postawic jesienia.

Co do zebow, to mamyb4 na gorze i 2 na dole. Ostatnio bylismy u lekarza przez plesniawki, ktorych nie dalo sie wyleczyc, a ktore w konsekwencji spowodowaly grzybice jamy ustnej. Juz jest ok. U lekarza dowiedzialam sie o camilii, ziolach na zabkowanie. Na niektore dzieci to dziala, na niektore nie. Kupilam na probe i jest duza poprawa. Zuzia spi, a przede wszystkim nie pcha tak wszystkiego do buzi i sie tak nie slini.

Jagoda, Madziasek serdecznie
gratuluje :-) ja to juz za stara jestem na kolejne dziecko...

Patrycjal mam nadzieję, że jednak z tymi fundamentami dacie radę ale te papierkowe sprawy doprowadzają do obłędu, my musimy rozbudować troche dom, dokładnie dobudować 1 pokój (przerobić z balkonu) i już wiem, że w tym roku nie zdążymy zgody dostać. A dlaczego masz mieszane uczucia? Jak mała reaguje na nianię? Ja mam takie kuleczki z niemiec, właśnie coś z camillią to jest i miałam wrażenie, że jak mu to podawałam to jakby lepiej faktycznie było, to homeopatyczne więc nie zaszkodzisz a może pomóc.

Takaj.mieszane, bo to jest starsza pani, a moja Zuzia troche jednak wazy... niby twierdzi, ze daje rade... a poza tym tyle czasu zajmowalam sie swoim dzieckiem w sumie tylko ja i 24 na dobe, ze teraz mi sie wydaje, ze ja to robie najlepiej, a zostawiajac ja z niania, robie jej nie wiem... krzywde, przykrosc i w ogole.... moze po prostu czasu potrzeba, zebym sie przelamala.

Ta camilia to zestaw ziol. takie kapsulki z woda bez smaku. W sumie nie wierzylam, a tu niespodzianka. I tanie nie sa, bo za 10 szt. 20 zl. Podaje 1 dziennie.
Na gorsze czasy mamy zapisane cos z lignocaina, ale narazie nie trzeba. Tfu tfu

Ja tez robie remanenty z ciuchami. Nie lubie prasowac i ogolnie grzebac przy ciuchach :-)

reklama
Patrycja a nie myslalas, zeby kamerke gdzies zainstalowac i nagrac nianie? albo chociaz dyktafon?? wtedy bedziesz spokojniejsza, bo pewnie niania okaze sie ok :) z czasem przywykniecie do zmian. A u nas na budowie robota pelna para, wlasnie w piatek dostalismy info o sfinansowaniu budowy przepompowni, 50% bedzie nas to kosztowalo, czekamy jeszcze na wiesci w sprawie sfinansowania kosztow pompy ciepla, tez 50% by to bylo, mamy cicha nadzieje, ze beda pozytywne, skoro ten pierwszy wniosek zostal przyjety :) Tynkarze tynkuja, maz doglada, troche popekalo w jednym miejscu, ale maja poprawic. No i jestesmy w trakcie zalatwiania kredytu hip. Stwierdzilismy, ze wezmiemy, zeby w przyszlym roku juz sie wprowadzac, bo mieszkac na wynajetym, jak dom stoi to przykro;-) powodzenia z fundamentami!!!!

Moja ma 8 zabkow, byc moze wychodza kolejne, ale nie da sobie popatrzec..

Ewelia wspolczuje przezyc.. nasza tez juz zaliczyla spadek z lozka..podwojny nawet wstyd sie przyznac, ale nic jej sie nie stalo...
Madziasek moja na kolacje zwykle kaszke lyzeczka, a po kapaniu cyc, choc czasem juz jest spiaca i omijam kaszke i tylko cyc.

Ja mam z ciuszkami problem, bo pokupowalam wiele letnich ciuszkow na 12-18 mies, a one wisza na Gosi, sa za duze.. ona jest taka chuda, ze czesto ubranka na 9-12 tez na niej wisza... z synkiem mialam odwrotnie, zawsze byl pulchniutki i ubranka mial wieksze ;-)

Do góry