reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
witam :)
my od piatku wieczorem już w Wiedniu u mojej mamy...Miki jakoś dał radę ,miał 1 atak histerii...a tak nawet ok...jak na 500km...
przestowalismy nowy fotelik :p widac małemu sie podoba...ale jak spac trzeba juz mniej..
u nas 3 zęby..i jakoś nie widze zeby wiecej było...za to tymi 3 zgrzyta noi gryzie wszystko i wszystkich...
wogóle skurczybyk niczego się nie boi...staje wszedzie...ostatnio nawet chciał na środku pokoju wstawac..:angry:..o mało nie walnął w tył..mały ryzykant....oczy musimy mieć naokoło głowy...
Ewelia współczuje przeżyc,,,wazne ze wszystko ok jest...
TakaJ super że nadbudowa ok :) nie jest tak źle? co...ja juz przywykłam do \kacpra zębów... teraz patrzec jak mu spadnie nadbudowa bo cos widze że sie ruszyła troche...
bylismy na flomarku...troche zabawek małemu kupilismy...wiec szaleje :p noi hit -łóżeczko tur. haucka za 3eu :p wymyłam i super jest hehhe
w pt lub sob wracamy :D wiec jeszcze pobuszuje po sklepach na ile kasa pozwoli
Grinula fajnie że tak na plus budowa do pzrodu pędzi ! tak trzymać !
Madziasek ciesz się ciążą :D bo szybko zleci...pamietam że co dopiero tesstowałam...a tu 1,5 roku juz minęło...

Venicee ooo uwielbiam flomarki! Ale się można tanio obłowić :) Super, że podróż przeszła dość gładko, masz teraz przetestowane i możesz ruszać w dalsze podróże :)

My byliśmy na lodach i ciastkach dzisiaj z dzieciakami i krótkim spacerze, maluch ma problem ze spaniem dalej biedny.

Witam po sniadanku,

Miki wciagnal pol kromki chlebka z serem i jajko na twardo :-)
Wstal o 5 ale wczoraj juz o 19 spal, chyba pogoda tak na niego wplynela. Wczoraj jeden spacerek zaliczylismy do piekarni po cieple drozdzoweczki i chlebek. Bylo tak zimno ze wyciagnelam znowu plaszczyk jesienny!

Venice milego pobytu u mamy i buszowania po sklepach :-D
Ilosc km ladna, to cos podobnie jak do mojej mamy, a z tym zgrzytaniem to uwazaj bo szkliwo latwo moze sobie Miki zetrzec. Moj Miki gryzie tylko mamusie ;-)

o kutwaaa tyle sie napisałam i skasowałam skrótem jakimś wrrrr
ja też uwielbiam flomarki :D cena łóżeczka nas powaliła na kolana hhehe ...do tego pościel w misie na 1,5eu i kilka fajnych zabawek i ciuszków....ale dla maleństw cuda takie były za śmieszną kasę...az oczy robiłam co chwila duże hehhe
mama moja sokowirówke za 5 eu kupiła prawie nową.... kurde szkoda że u nas czegos takiego nie ma..niestety w Polsce ludzie za grosze nie sprzedaja i nie bedą..inne podejscie....co do km...no tu 500km..do Chorwacji 1200km...wiec od mamy jeszcze 700..jakas masakra dla mnie,...ale na 100% na noc bedziemy jechac....a że do mamy w sumie w dzien jechalismy....jestem dobrej myśli...

Madzisek wkurza mnie to zgrzytanie ..ale cóż zrobic..widzę że cieszą go te zębole i czuje je zgrzytając...

Venicee ja też nie wierzę, że u nas jest to możliwe, tam ludzie zamiast wywalić to wykładają i może ktoś akurat kupi, są przecież ludzie, którym potwornie brak kasy to akurat pasuje ale zauważyłam, że tam normalnie kupują też ludzie, których spokojnie stać na to, żeby nowe w sklepie kupić.

Ja dzisiaj przed 11 chyba wybiorę się do tego żłobka bo ogłoszenie wyników, myślę, że się dostał, nie wiem co taka spokojna jestem o to, chyba podświadomie bo wiem, że innego wyjścia nie ma. A w ogóle to zapomniałam napisać, że w sobotę mały kilka razy sobie ugryzł pizzę, niezdrowe jedzenie wiem ale no tak patrzył, że nie było rady i wcinał bez problemu, jadł już spagetti, kurczaka, roladę z sarny (z chrzcin), zupę szpinakową wcinał aż uszy mu się trzęsły, dobrze, że już je nasze potrawy, wiadomo, że grzybów mu nie dam czy surowego czy czegoś takiego ale tak to obiady je z nami. A ile Wasze dzieci piją teraz na dobę mleka? Nie wiem czy za mało mu nie daję.

no szkoda że mamy takie podejscie do sprzedaży....ale z drugiej strony kazdy to by chciał najlepiej na free....a chyba najwiecej sie bija o tanie rzeczy osoby które stac w sklepie kupic... w sumie różnie z tym bywa...
kurde to mój Miki słabo z jedzeniem....nasze nie bardzo .. ;/

Venicee ja mojemu za szybko podaję nowe rzeczy patrząc na tabelki tabeleczki ale on ciągnie do tego jedzenia no to co mam robić, widocznie Miki jeszcze nie potrzebuje takiego jedzonka i tyle, na pewno wszystko dobrze robisz.

Aha, dostaliśmy się do żłobka, tam pisało, że jest w grupie 1 do której należy 13 dzieci i teraz jestem w szoku bo to chyba nie jest tak, że jedna pani jest na 13 maluszków bo przecież tego nie ogarnie! 31 lipca mam spotkanie to się dowiem ale teraz będe siedzieć jak na igłach. Jak się okaże, że tak jest to muszę się zastanowić, będę się bała zostawić go w ten sposób.

Ostatnia edycja:
Gratki żłobka TakaJ :d 13 dzieci w 1 gr.. mało... eee nie 1 pani ..muszą byc ze 2... samo przebieranie pieluch a gdzie reszta troche czasu zajmuje....u mnie na gr tak wesoło nie było...
No mam nadzieję że Miki wbije się w to nasze jedzenie...bo meczy mnie to juz...ale przy 3 zębach ciężko to idzie kurde...
dzis małemu upolowałam pajacyk do spania za 5eu i podkoszulek za 3 w C&A..jeszcze do takko ide :p

reklama
Witajcie,

Weekend spędziliśmy u dziadków, pogoda była średnia chyba jak u wszystkich. Dzisiaj byłma u naczyniowca, musze zrobić usg i wtedy stwierdzi czy zylak musi byc usuwany chirurgicznie.
Agulec odwiedziłam dietetyczke zrobiła ze mna wywiad, bardzo fajna babeczka i mam przyjsc za tydzien po jadłospis, troche mnie to przeraza hehe ale mam nadzieję że dam radę.
taka j super gratki dostania się do żłobka.
Patrycja my czekalismy niecałe 3 miechy na pozwolenie, mąż cały czas był wzywany bo coś im nie pasowało jak to w urzedzie, zycze wytrwałości, wczoraj byliśmy nadziałce i już sa pierwszy wykopy ;-)
Madziasek też się cieszę że już nie muszę karmić cycem ;-)
własnie ile wasze dzieci jedza mleczka?i jeszcze jedno mam pytanie czy Wasze dzieci chodza w domu na bosaka lub w skarpetach czy w jakiś butkach? bo mój teraz jak wszedzie wstaje to się slizga w tych skarpetach i nie wiem czy mu cos ubrać na nogi?

Ostatnia edycja:
Do góry