reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witajcie dziewczyny,

U nas weekend w Zawoji udany, mieliśmy super domek, jakby któraś potrzebowała mam namiary, mały buszował na trawie, też nie usiedzi i bardzo smakuje mu trawka haha uwielbia ją drzec ;-) dzisiaj jedziemy do kolezanki co ma bliżniaczki i tam posiedzimy w ogrodzie a maluchy popluskają się w basenie. Tymcio juz zakumał raczkowanie i wszędzie go pełno i uwielnia wstawać. Wczoraj byliśmy u lekarki z tymi plamami i przechodzimy na mleko HA i póki co zero jogurtów itp, dodatkowo ma maść robioną. Pytałam o nietolerancje na gluten to moja lek powiedziała że niekoniecznie muszą być plamy na ciele, występuje też biegunka.Uspokoiła mnie bo mały też jak pełza to jedna reka i noga ale postawa jego jest oki nie wyglądą jakby miał mieć asymetrie.

Jagoda zdrówka dla Was, ja 2 tyg zwalczałam katar dalej cos mu tam charczy ale to chyba już tylko kozuchy ;-) oglądałam filmik na fb pięknie Milenka chodzi

Madziasek oj to pewnie mąż teraz też wymaka specjalnj opieki ;-)
taka j wytrwałości życzę
Venice a czemu reh ? piekna waga Mikieg
Basia jak sie udała imprezka urodzinowa?

reklama
u nas ta asymetria to jest wlasnie czolganie sie jedna reka i noga, a w postawie tez nic nie widac a i tak na rehabilitacje idziemy, w koncu panie w osrodku tez musza miec prace a maly ludzi dzieci wiec nawet jak mu nic nie jest to napewno nie zaszkodzi, byle sie mu podobalo bo jakby plakal to napewno tak chodzic nie bede

Hej dziewczyny !

Widzę temat rehabilitacji, a my właśnie z kontroli wróciliśmy i Kubuś już rehabilitacji nie potrzebuje :-) kontrola tylko w październiku czy już będzie chodzić, chociaż lekarka powiedziała, że normą jest do 16 miesiąca.

Ewelinka, na płacz musisz się raczej przygotować i nie zniechęcaj się !! Kubuś też popłakiwał ale tylko i wyłącznie dlatego, że nie chciał wykonywać w danym momencie tego, co rehabilitantka na nim wymuszała. Nie mam mowy o żadnym bólu ! Byłam zawsze z nim więc widziałam te ćwiczenia. Kobietka mówiła, że mało które dziecko nie płacze.

Aga, super, że wyjazd wam się udał ! ja po woli też nas od jutra zacznę szykować i odkładać ubrania bo my nad morze wyruszamy w poniedziałek :) Urodziny ok, chociaż pokłóciłam się z mężem :wściekła/y: ale już jest ok.. Znajoma miała córeczkę ze skazą białkową na mleku HA i pomagało, małej wszystko przeszło jak ręką odjął w 11 miesiącu. My od razu dostaliśmy Pepti bo lekarz stwierdził, że HA nam nic nie da, za dużo plam i w ogóle.. fakt, faktem córeczka znajomej miała tylko na twarzy. Oby wam pomogło !! Chociaż za tanie to te mleko nie jest..
Z postawą zgodzę się z Ewelinką, bo ja do tej pory pewnie bym nie wiedziała co to asymetria jakby rehabilitant mi nie pokazał jak to sprawdza.. przechylał Kubę na boki i z jednego boku mały ładnie głowę trzymał, a na drugim mu leciała także on asymetrię miał ale już wyćwiczona :) Chociaż jak Twoja lekarka sprawdzała Tymcia to raczej wie co robi :) może to taka początkowa faza raczkowania i robi tak jak mu wygodniej, a z czasem to minie :-)

Venicee, ładna waga i wzrost Mikołaja ! A dlaczego rehabilitacja ??

Taka j., super, że starszy syn nie ma problemów z chodzeniem do dentysty :)

Aga Zawoja super miejsce :p ja za to na Bieszczady mam fajne namiary i Chorwację ...
no my na bebiku ha jestesmy...drogie mleko jak cholera...noi tylko małe opakowania są ;/ bebilon ha ma taki sam skład a droszy nawet o 15zł....ale jak dziecku słuzy ...co zrobię?
w sumie jak patrze na Mikiego spory nie jest...a wczoraj lekarka w proadni neonatologicznej że on spory facet jest... no nie wiem...ważne ze zdrowy po wszystkim co przeszedł... mamy badanie krwi ....a reh..bo Miki nie operuje rączkami jak powinien...prawa ręka źle pracuje -nie ma chwytu pęsetowego .... itd... lewa sporo lepsza... jak bylismy w poradni to nas olali w tym temacie...
u mnie burza bedzie ...

Aga gratuluję takiego pięknego raczkowania, oczy dookoła głowy a to i tak mało nie? :)

Ewelinka jak małemu nie przeszkadzają te wizyty i nawet ma z nich troche radości ze spotkań z dziećmi to pewnie, dlaczego nie.

Basia już w poniedziałek jedziecie nad morze? Ale fajnie!! No super po prostu, nawdychacie się jodu i w ogóle, mam nadzieję, że wypoczniesz, że mąż pomoże i odluzujesz się na wakacjach.

Venicee ja chyba bym chciała burzę bo taka duchota, że nie da się spać. Mam nadzieję, że z tymi rączkami szybko się uporacie, na pewno, dobrze, że wykryto i będziecie w tej kwestii działać bo jak widać co poradnia to na co innego patrzy, ciężko o dobrego lekarza teraz niestety także super, że trafiliście na kogoś kompetentnego. Ja w ogóle tak patrzę czasami na ten Twój suwak i tam się zmniejsza i zmniejsza te czas do wyjazdu, pamiętam jak niedawno pisałam, że zamiast 3 wskoczyła 2 a tutaj już niedługo 1 wskoczy :)

Taka j., u was nie było burzy? w Bytomiu przeszła dwa razy :) ale od razu lepsze powietrze :-) Mam nadzieję, że będzie fajnie nad morzem. Jedziemy z kuzynem i ich 8 miesięcznym synem więc Kuba będzie miał towarzysza :-)

Venicee, a w jakim rejonie Chorwacji masz sprawdzony nocleg?? Mogłabyś napisać tutaj albo na priv ?? Bo my za rok chcemy jechać :-)

Ostatnia edycja:
Ewelinka może Piotruś polubi ćwiczenia i będzie fajnie, mój jak się czołga nie uzywa jednej nogi, ale teraz już większość to raczkuje.
Basia mam nadzieję że mu przejda te plamy i będzie oki, zresztą sama wiesz jak to jest, dziadostwo jedne bleee.Super że sobie jedziecie będzie fajnie, życze miłego pakowania a wiem że z tym to jest rożnie hehe pół domu trzeba zabrać. Z męzami czasami tak bywa, u nas po imprezkach czasami jak jest wypity alko dochodzi do glupich spięc.A gdzie jedziecie nad morze?
Venicee kiedy zaczynacie rehab.?
Taka j oj tak oczy trzeba mieć wszedzie a jak u Was ze żłobkiem dostał się Kubuś?

hej
co do reh. mamy namiar oczywiscie prv..no bo jakzeby inaczej...mamy dzwonic i czekać ..jutro tyrkniemy....w sumie ja cały czas obserwowałam jego rączki ,przez to zasrane niedotlenienie Miki to ma.... ;/ zwróciła na to uwage neurolog a nie rehabilitanci ... ehhh
Takaj no czas leci ..2,5 mca do wyjazdu... jeszcze nie czuje klimatu tego... ale jak juz wakacje sie zaczną i lipiec zleci..bedzie juz z górki...
Basia super polskie morze :p chciałabym ale po sezonie... ale nie mozna miec wszyskiego...
my mamy nocleg za Omisiem w Marusici :D wogóle trzy wiochy na M ,jedna po drugiej super plaże mają -Medici Mimice i Marusici ...pięknie tam jest :p
nasza plaża tak na zachetę
mimice-640-11.jpg

Venicee, a to spokojne miejscowości czy bardziej takie tętniące życiem, imprezy itd? My byliśmy trochę dalej bo w Podgorze, ja jadąc pierwszy raz na zagraniczne wakacje ( nie licząc Niemiec, Czech czy Słowacji) bardzo chciałam jechać w te rejony Chorwacji, gdzie są palmy :-D a tam u Was palmy były ?? :-D U nas widoki były świetne, ale trochę daleko.. więc zastanawiamy się czy autem nie wybrać się w bliższe rejony. Ale połączenie gór i morza to coś pięknego :-)
Tutaj nasze widoki :
DSCF2384.jpgDSCF2292.jpg
Aż się rozmarzyłam i zazdroszczę, że jedziecie w tym roku !!

Aga, jedziemy do Chłapowa - niedaleko Władysławowa :-)

Dziewczyny a jak wam maluchy w te upały śpią ?? Kuba do 24 się budził, włoski mokre mimo otwartego okna.. dopiero jak się zrobiło chłodniej to ładnie spał

Załączniki

• DSCF2384.jpg
    DSCF2384.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 34
  • DSCF2292.jpg
    DSCF2292.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Hejka :-)
Z kawka, bylam o 9 w sklepie, teraz juz nie wychodze na ten skwar, u nas z cieniem problem, park w remoncie.
Basia Gosi nie przeszkadzaja upaly, spi normalnie. My do Wladka jedziemy w boze cialo lub dzien pozniej :-) moze sie umowimy?? Do kiedy zostajecie??

Do góry