reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Taka j tak wlasnie wazylam mala, potem sama ja posadzilam na wage, wyszlo tak samo. Potem wylaczylysmy wage (mam taka zwykla elektroniczna) weszla mama sama, potem mama z gosia i sie pokrylo.. Myslalam na oko, ze wazy ponad 8 kilo, bo synka to mialam bardzo wypasionego i na tym etapie 9 kilo wazyl, a Gosia takie chucherko....

Patrycja niezla Twoja kluseczka wazy, musi byc Ci ciezko ja nosic, ale domyslam sie, ze to slodki ciezar ;-)

A u dermatologa w miare ok, wypisal masc robiona, mamy smarowac i powinno pomoc. oby!

reklama
Madziasek te wyjazdy dla mnie to jakaś atrakcja,zmiana otoczenia, babcia zajmie się małym a mama może iść np spokojnie do szmateksu :-D

Patrycja powodzenia w urzędach, my co 2 tyg dostajemy pisma że coś nie tak i mąż robi korekty i go powoli szlak trafia... , ale ostatnio kobieta mówiła że do miesiąca czasu powinno juz być pozwolenie więc chyba już jest oki.

Zarezerwowałam wczasy!!! jestem w stresie , zaczynam robić listę co jest potrzebne, kupiłam małemu koło do pływania :-D
Lecimy 7 maja w moje urodziny 30 -ste taki prezent, ale nic sie człowiek nie napije.

Kamu właśnie jak chcesz oduczyć małą od cyca, ja już powoli mam dość...woda w nocy nie działa ;-(

Witam!
Taka j -szczerze Ci współczuje tej sytuacji, musi Cię to kosztować dużo nerwów.
A my jutro jedziemy na szczepienie na żółtaczkę, jestem chyba po raz pierwszy zapisana nie do swojej lekarki tylko do innej, bo ta moja to strasznie zajęta. Tę nową już poznaliśmy wcześniej ale w innych okolicznościach, jako nefrologa, jest też pediatrą i nie dawno się przyjęła w naszej przychodni jako pediatra właśnie. Mam zamiar wziąść też starszą, bo od kilku dni ma jakiś dziwny kaszel, nie taki jak zawsze, jak jest chora tylko taki płytki, jakby coś jej drażniło przełyk. Mówi,że nic ją nie boli i nie wygląda na chorą, tylko te pokasływania. Podejrzewam jakąś alergię. Najwyżej dostanę zjebkę, że przyjechałam z dzieckiem do szczepienia i drugim kaszlącym. Ale kurcze mam 20 km w jedną stronę

Ostatnia edycja:
Witam z kawusia ;-)

musze sie pochwalic dzisiejsza nocka, oczywiscie mielismy problemy z zasnieciem bo od kiedy maly z cycka gryzaka sobie zrobil to ucze go samozasypiania i ciezko idzie ale przespal nocke bez cyca do 5:45 wow!!!

Chce sie tez pozalic, bo zbliza sie wylot meza do Finlandii i corus wymyslila "sciemniajac" ze zapomniala ze tatus leci i go w weekend majowy nie ma by odebral ja od mamy i zawiozl do babci(co zajmie mu caly dzien w samochodzie) bo to prawie 500 km wyjdzie, a wiadomo jak bedzie 1 maja na drodze, kurna zarabiscie...

Aurelia dopiero teraz szczepienie na zoltaczke?
Powodzenia i napisz koniecznie co to za kaszel u starszaka :tak:

Aga pochwal sie gdzie lecicie???
zazdroszcze tych wyjazdow, nawet nie mam kiedy do lekarza pojsc, a o szmateksach nie wspomne bo maz poznawo wraca!

Madziasek jak mam szczerze powiedzieć to nie wiem ile waży. Tydzień temu ważył niby 8400 i to by się zgadzało z tendencją z jaką przybierał na wadze a wczoraj mi wyszło 9100.

Aga gdzie jedziecie na wczasy?? Ale fajnie :)

Aurelia a jak to masz zrobić, musisz przyjechać z dwójką, ja sobie inaczej nie wyobrażam, trzymam kciuki, żeby szczepienie dobrze poszło i żeby córa okazała się zdrowa.

My też mieliśmy dzisiaj nawet fajną nockę ale pewnie to był wyjątek.

Dziewczyny troche mnie to kosztuje ta sytuacja z rodziną ale co zrobić, dla mnie najważniejsze jest, żeby między mną a mężem i żeby z dziećmi było dobrze, to dla mnie priorytet.

hejka,
u nas tez nocka ok, poumawialy sie te nasze dzieci, czy co:-D

Piekna pogoda sie u mnie zapowiada, jem sniadanko i ok 11 zbieramy sie na spacerek.
Aga to juz za chwile te wczasy, super!!

Madziaseak nieciekawa sytuacja z 'corcia' eh.. wspolczuje.. a maz nie moze jej odmowic?

Aurelia powodzenia na szczepieniu!

Witam!
Taka j- to dobrze,że w końcu choć troszkę pospałaś. Może już idzie ku lepszemu z tym spaniem.
A to szczepienie na żółtaczkę to mamy już mocno zaległe, ostatnim razem lekarka niby chciała go też na to zaszczepić, ale po namyśle zrezygnowała bo byłoby za dużo, i tak były 3 kłucia. I takim sposobem mamy mieć to dzisiaj.Miłego dnia dziewczyny!

reklama
Hej,

Mój też dobrze spał hahaha zmowa maluchów :-D Wczoraj po kaszce nie chciał juz cyca ale później sie upomniał, w nocy oszukał się wodą i dopiero jadł o 5:25 i pospaliśmy do 7 szok :-D

Madziasek u mnie podobnie mąż wychodzi rano wraca wieczorem, cały dzień człowiek sam... Tymek wciągu dnia praktycznie nie chce cyca, w nocy ostatnio chce nagminnie, też zaczne uczyć małego zasypiania bez cyca pewnie będzie wojna ale kiedyś to nastąpi. Lecimy do Turcji ze znajomymi do Side. Mam nadzieję że się tam rozpogodzi bo narazie troszke pada ;-)

U nas narazie pochurno ale chyba się rozpogodzi.

Aurelia powodzenia na szczepieniu.

Dzisiaj idziemy do siostry, wczoraj jej mała skończyła 2 miechy ale czas leci
Czytałam ile Wasze dzieci pija to się troszkę podłamałam bo mój bardzo mało i bez różnicy czy woda czy soczek,

miłego dnia

Do góry