reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam!
U nas leje i leje.
Taka j - mój też pije mleko w nocy, najdłużej wytrzymał 5 godz, ale jak się obudził to ryk był niesamowity.
Dziewczyny mam pytanie, ile piją Wasze dzieci płynów (oprócz mleka) i co dajecie? Mój mógłby nic nie pić cały dzień, herbatki czasem wcisnę 100ml, a czasem wcale, soków, nektarów nie chce wcale, wody też nie za specjalnie.

reklama
aurelia moj nie chcial pic wcale a teraz sie nauczyl i pije soczki bobofrut rozne smaki, dodaje troszke wody zeby takie slodkie nie byly i 200 ml nawet przed dzien wypije, a zaczynalam od wody lyczeczka, ostatnio herbatke z cytryna wypil a smakuje mu tez rumianek, ale nie kupuje herbatek dla dzieci tylko sama zaparzam i delikatnie slodze

u nas dalej nie je w nocy i calkiem cyca nie chce wiec sciagam mu rano, mamy jedna pobudke o 4 ale pokreci sie troche poprzewraca i zasypia

i mozemy sie pochwalic ze piotrus zaczal sie czolgac, wreszcie jest jakis postep :-)

witam wieczorkiem,

Miki juz spi, wiec odpoczywam haha
ostatnio zaczal mnie podgryzac w sutka i ciagnac za niego wiec dzisiaj troche sie pomeczylismy z zasnieciem...
ja tez juz zasypiam heh

Aurelia maly pije tak do 400 ml wody dziennie, sok ze startych jablek plus plyny z zupek!

Cześć dziewczyny :)

U nas dzisiaj było w miarę słonecznie więc zaliczyliśmy spacerek :-)
Kubuś już ładnie raczkuje ( chociaż więcej u mojej mamy na dywanie, w domu mamy tylko panele więc woli pełzać) i wspina mi się wszędzie :szok: teraz to już oczy dookoła głowy..

Żabila, gratulacje !! 9 miesięcy.. jak ten czas leci.. fajnie się macie, możecie oddać malucha i jeszcze pospać :-D

Mój łobuz dzisiaj wstał o 5:40 !! ale dałam mu mleka i przetrzymałam to pospał do 7:40 ale czasami nie da rady i muszę wstać :-( teraz już tak chyba będzie bo szybciej jasno się robi..

Kamu, oj tak czas leci niesamowicie szybko.. Super, że zaplanowaliście chrzest :-)

Ewelinko, super, że Piotruś zaczyna pełzać :-)

Kubuś oprócz mleka wypija około 200-300ml ale przeważnie jest to sok z wodą lub herbatka.. wody nie chce :(

Hej dziewczyny,

My już w domu, droga całkiem całkiem, młody był wykończony więc ładnie spał w samochodzie.
Dobrze że piszecie o pchaczach, miałam kupować ale się rozmysliłam hehe
Co do pobudek to Tymek wstaje o 6 max 6,30 i chyba tak już zostanie, trzeba się przestawić ;-)
Basia nasz tez budzi się z płaczem krzykiem, myślę że to przez zęby i tylko cyc da rade, martwi mnie to , nie wiem jak ja go oduczę....Je teraz 2 max 3 razy w nocy, a wcześniej jadł tylko raz lub wcale.
Uciekam spać, do jutra :-)

hejka wieczorem,
Gosia wypija zawartosc kubka niekapka dziennie, czasem mniej, nie wiem ile tam tego jest, szklanka na oko, pije tylko i wylacznie wode.

gratki nowych umiejetnosci Ewelinka i Basia, to wspaniale uczucie, jak dziecko sie czegos nowego uczy i widac postep:tak:

Aga Ty wrocilas, a my ruszamy, w srode, juz mnie ciary biora jak pomysle o pakowaniu, w dodatku ma byc chlodniej grrr...

Jutro mamy dermatologa, starszaka tez zapisalam, bo ma jakies krostki, to obejrzy, a Gosia ma takie rozne plamki, podejrzewam, ze to alergia na gluten i doktorek mnie odesle do alergologa, ale zapisalam sie, wiec pojde.

Grinula - a gdzie się wybieracie? Do Anglii, tak jak kiedyś pisałaś?

Ewelinka - no brawo dla Piotrusia i jego czołgania, mój tylko przesuwa się do tyłu i juz sie nie mogę doczekać, kiedy pójdzie choć trochę do przodu.
Spokojnej nocy dziewczyny!

Witam jako pierwsza :rofl2:

maly ranny ptaszek pospal do 5.30, juz poodkurzalismy, pralka wlaczona i mimo deszczu jakos pchamy codzienne obowiazki do przodu.

Grinula no wlasnie gdzie sie wybieracie?
powodzenia u lekarza :-)

Basiu u nas z raczkowaniem podobnie bylo, u mojej mamy panele a u nas wykladzina i dywany!

Ewelinka gratki nowych umiejetnosci malego!

Aga fajnie macie z tymi wyjazdami :-D

wczoraj maly znajomej naderwal cos w buzce tak nieszczesnie upadl i poslizgnal sie usteczkami po panelach .... Strasznie duzo krwi bylo!

Kamu a jak masz zamiar oduczyć tego jedzenia nocnego? Ja sobie tego nie wyobrażam i nawet nie próbuję.

Aurelia mój pije herbatki i wypija ok. 200-300ml dziennie, on w sumie do tej pory lubił pić, zobaczymy jak będzie dalej. Aha daję herbatki takie dla dzieci.

Ewelinka gratulacje czołgania, teraz już poleci :)

My spaliśmy do 5:40 dzisiaj.
Zapisaliśmy się w końcu na chrzciny, mamy termin w kościele i chcieliśmy w takiej restauracji u nas zrobić ale ten termin zajęty więc robimy w domu i chyba mojego ojca nie będzie tak czuję bo właśnie się pożarliśmy. Tzn. przyleciał z kur.wami na mnie wyskoczył więc mu podniesionym tonem powiedziałam, żeby się nie darł bo jestem u siebie więc wyleciał jak oparzony i wygrażał na dole, że już nigdy w życiu na górę do nas nie wejdzie, czyli na chrzcinach go nie będzie chyba. Niezłe jaja.

reklama
Do góry