reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Grinula zaczynam się przyzwyczajać do jego zachowań choć przyznam, że on mi się zawsze normalny wydawał a matka odstawiała takie sceny, że paranoja a teraz ona dalej jest jaka była a jemu nie wiem co się stało, wybiło mu ewidentnie, to widać po nim.

reklama
Grinula minusy dwóch fotelików to takie są. W cybexie że tylko u nas w samochodzie da się go zamontować bo tylko my mamy w najbliższej rodzinie isofixy. Drugi fotelik z auta 5 osobowego zrobił by 3 osobowe bo taki wielki jest ze przednie siedzenie całkiem trzeba przysunąć do szyby żeby się zmieścił. po prostu mamy za krótkie auto.

taka j brawo!! Trzeba się postawić bo inaczej to chyba się nie będzie dało

Żabila niestety, z tego co widzę to albo będę żyła według ich "przepisu na życie" albo rozłam w rodzinie.

Taka j. Żyj tak, zeby Tobie bylo dobrze :-)
Ewelinka gratulacje. U nas dalej mała nie chce nawet slyszec o lezeniu na brzuchu. Stoi, siedzi, ale lezec nie bedzie i koniec.
Za to oduczylismy ja jedzenia w nocy. Ostatnie karmienie jest 22-23 i spi do 6. Latwo nie bylo, troche wody sie opila ale teraz jest fajnie.
Okazalo sie tez ze ja zle wazylam. Ostatni pomiar 13,8 kg. Wlasnie szykuje sie isc do urzedu zlozyc kolejne papiery i sie zastanawiam jak ja z nia wyjde na 2 pietro :-)
A fotelik mamy coneco cocon czy cos takiego. Jezdzi w nim juz z 5 miesiecy bo w xsafe bylo jej ciasno. Wtedy jeszcze dobrze nie siedziala i wydawalo nam sie ze ten sie najbardziej rozklada do tyłu do pozycji lezacej.
Sloneczko swieci. Cieplutko. Spadamy dzialac z domem.

Dziewczyny to zrozumiałe, że nie może być tak, że ktoś będzie wchodzi i jechał po mnie u mnie w domu, że w ogóle będzie po mnie jechał bo nie mam już 15 lat, po prostu to głupie bo to moi rodzice, nie wyobrażam sobie tego, że mamy żyć jak lokatorowie a nie jak rodzina, nie mówię, żeby siedzieć sobie na głowie ale takie życie jak obcy z rodzicami pod jednym dachem ...

Patrycjal 13,8??? Wow, nieźle!

a moja chyba za malo wazy... wazylam ja u mamy na wadze, to wyszlo 7 kilo 700 gram.. od ostatniej wizyty na pol roczku przybrala 400 gram, malo nie? mam na szczescie bilans 5 maja, wiec zwaza ja na normalnej wadze i w razie czego dr mi poradzi czy dobrze wazy czy nie.. Ale ona ciagle w ruchu, a je co 2-3 godziny, wiec chyba nie mam sie o co martwic.

Grinula a masz zwykłą wagę czy elektroniczną? Ja małego ważę tak: ważę się z nim i potem sama i odejmuję wynik gdzie jestem sama od tego gdzie jestem z nim i mi wychodzi. Wtedy mi się mały nie rusza :)

niezle rozbieznosci sa miedzy naszymi dzieciaczkami odnosnie wagi, ja mojego wazylam wczoraj i ma 8800, a zrobilam dokladnie jak taka j, w srode idziemy do kontroli to zobaczymy czy tyle samo wyjdzie

reklama
No wlasnie, musze zwazyc malego.

Zważyłam i jestem w szoku!!! W ciągu 8 dni przytył 700 gram :szok: Nie wiem jak to się stało, porażka, dramat!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry