reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej dziewczyny !

Oj zazdroszczę Wam dzisiejszej nocki ! Mój dla odmiany wstawał z 3 razy i non stop się wiercił :baffled: mleko o 4:30, a o 6:30 koniec spania.. teraz sobie odsypia, a ja już nie umiem drugi raz zasnąć jak wstanę z łóżka :-(

Taka j., Ty to masz jazdy w domu.. współczucia ! ale dobrze powiedziałaś, bo Twoi rodzice muszą zdać sobie sprawę, że już nie jesteś małą dziewczynką i masz swoje życie, a oni chyba chcieliby nadal tobą rządzić :baffled:

Aga, super, za niedługo lecicie !! zazdroszczę, bo ja nie potrafię się przełamać i wsiąść do samolotu :-p

Madziasek, ale masz przeboje z córką męża.. widzę, niezła z niej cwaniara :baffled:

Dziewczyny powiem wam, że czuje się jak 100% kura domowa.. tylko dziecko, sprzątanie, gotowanie.. jestem już strasznie zmęczona.. marudna.. może to dlatego, że w nocy też się nie wysypiam.. jak ja bym chciała mieć jeden dzień tylko dla siebie ...!! zakupy, kosmetyczka, solarium mmm.. :-D

A że tak zapytam, wyregulował wam już się okres ?? ja się wkurzam, bo przed ciążą miałam jak w zegarku co 28dni, a teraz.. nigdy nie wiem kiedy dostanę.. jeszcze mam jakieś dziwne plamienia przed okresem.. :baffled: dwa, trzy dni lekko plamię, a potem dopiero się rozkręca..

reklama
Aga gratulacje 8 miesiąca! Ekstra spanie! Do Turcji??? Ale super, jak Ci zazdroszczę, piękne foty widziałam, bardzo bym chciała tam pojechać ale to już nie realne, nie na naszą kieszeń, tym bardziej z dwójką dzieci, niemożliwe :( Na pewno będzie fajna pogoda, zresztą jakoś gigantycznie ciepło lepiej, żeby nie było ze względu na Tymka.

Madziasek, no właśnie, nie może odmówić? Taka mała to nie jest i powinna zrozumieć, że wyjeżdża itd.

Aurelia ja miałam tak, że wszystkie wkłucia na raz bo mi się te szczepienia przesuwały, mogłam mieć właśnie teraz jakoś albo wtedy wszystko, wzięłam wszystko, troche to przeżył biedny ale jakoś poszło. Mam nadzieję, że u Was będzie wszystko ok dzisiaj.

Basia takie spanie to ja mam na codzień, dzisiaj też obudził się 3 razy ale poszedł spać i dla mnie to była bardzo fajna noc :) Moi rodzice chcą mną rządzić i będą chcieli do końca życia, zdałam sobie z tego sprawę, to się nie zmieni. Właśnie m.in. dlatego niepotrzebnie może dałam im starszego do opieki do czasu aż pójdzie do przedszkola, teraz cokolwiek chcę po swojemu to słyszę "tyle dla Ciebie zrobiliśmy a zero wdzięczności od Ciebie" i domagają się, żebym żyła jak oni mi każą. Dlatego Kubusia zapisałam do żłobka. Choć starszego będą mi wypominali do śmierci, wiem to. Okres ja mam tak w miarę regularnie 27-30 dni, ale biorę tabletki. A nie możesz oddać malucha komuś na pare godzin i wyskoczyć gdzieś, z koleżanką czy coś? Ja tak raz na 2 miesiące się umawiam na pare godzin choć szczerze to mało, trzeba by raz na tydzień wychodzić.

Basia ja strasznie boję się latać, nie lubię tego ale czasami muszę z racji pracy. Pracuje w biurze podróży i czasami muszę gdzieś polecieć zobaczyć hotel itp. A teraz jeszcze z małym to bardziej się stresuje ale będzie oki musi.
Wiem co czujesz mam podobnie!!!! wręcz tak samo, od kiedy Tymek słabo śpi ja jestem nie do życia, wszystko mnie drażni i odbija się o na mężu, musimy się poprawić. Kiedys pisałam że mam kryzys w macierzyństwie i on dalej u mnie trwa. Bardzo kocham mojego szkraba ale czasami mam ochotę wyjść i wrócić za tydzień ;-) co do okresu to też mam plamienia, ostatnio miałam nawet tydzień plamień póżniej okres jak u słonicy..;/ przed ciążą też tak czasami miałam ale to była wina hormonów , zobaczę jaki będzie z następnym okresem

taka j, nie dawaj się tak jak pisałaś , ważne aby ta relacja nie wpłyneła na twóje małżeństwo i dzieci, ale Twój starszy syn coraz większy i pewnie już zauważa że dziadkowie są z kosmosu ;-)

Dzięku taka j, czas leci. My też teraz korzystamy póki mały jest ze mną, bo jak będzie opiekuna budowa domu to już różnie może być
dobra lęcę myć głowę póki mały ma drzemke

Basia ja tez mam roznie okres. A do tego nie zeszla mi jeszcze ta brązowa kreska z brzucha. Juz jest jasniejsza ale jest wrrrr.

Aga my tez bylismy w Side. 2 lata temu. Bardzo fajne miejsce.

Madziasek jestes rywalka dla corki meza. Ona byla pierwsza , dlatego bedzie walczyc o tate ;-)

Moja pospala do 5.30. A teraz sobie drzemie po raz 1.

I tez jestem marudna. Nawet bardzo...

I do piatku siedzimy same. O zadnym wyjściu nie ma mowy... i nie było

Ostatnia edycja:
Ja tez niby sama siedze wiekszosc dnia, bo maz wraca miedzy 17 a 18, ale potem jeszcze biznesy zalatwia, gdzies musi jechac, dzwonic, budowa... ale nie mam zle, bo mam mame blisko, ktora zawsze mi pomaga, kiedy ja poprosze.. teraz juz czesciej zostanie z mala, czy pojdziemy razem na spacer, ja wchodze do sklepow, a ona czeka na zewnatrz.

Dzis mam wyjscie na urodziny do sali zabaw ze starszakiem, moglabym wziac Gosie, ale mama chce z nia zostac, to sobie odpoczne tam i poplotkuje 2 godzinki:-D

Ja sie nie czuje kura domowa, choc siedze w domu, to jak mi sie nie chce, nie gotuje, czasem prasowanie stoi kilka dni, tylko podlogi i kurze regularnie ogarniam, bo Gosia tam urzeduje;-)

Okres mam w miare regularny, 1-2 dni opoznienia.

Mezus mi sprawil niespodzianke i zamowil nowy telefon, bedzie na jutro:-D

Aga mój starszy niestety już wykorzystuje to, że dziadkowie są z kosmosu, bo jak mama nie da to dziadkowie zawsze itd.

Patrycjal ja też dalej mam tą kreskę, też jaśniejsza i już nie ma powyżej pępka ale poniżej taka jasna jeszcze jest. Mam nadzieję, że do lata zejdzie.

Grinula a jak nie gotujesz to zamawiasz coś czy co jecie? Mnie się nie raz nie chce ale nawet nie gotować tylko wymyślać co zrobić, no bo jest z 10 klasycznych dań i tak w kółko się to magluje, jedno i to samo.

witam
w sumie nie wiem co wam dziewczyny odpisywać :D widac dzieci w zmowie ..bo mój anioł spał dzis do 7:15..ale straszny z niego maruda... mozze to cd zebów?? a może pogoda daje sie w znaki?
ja w każdym razie zasypiam na siedząaco mimo że słońce świeci...
w sobote bylismy na chrzcie :D u rodzinki ...Miki był grzeczniutki :)
a i wczoraj lekarka zważyła słonika mojego -9 770 74cm ...hmmm nie urósł nic przez mc ;/ kurde jedynie przybrał na wadze...
przez durne łóżeczko turystyczne nie wstaje..no nie uczy się...jednak szczebelki nie takie złe.... bliżniaki przy 9 mcach dreptały mi już przy meblach....

reklama
u nas sa szczebelki a nawet nie siedzi a o wstawaniu nie ma mowy, jutro idziemy do lekarza to zobaczymy co powie

jakis ciezki dzien dzisiaj,a moj maly wczoraj wieczorem nie chcial wcale jesc i dopiero o 1 w nocy wypil mleko i spal do rana

Do góry