reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ja już mojego nie bardzo umiem odstąpić, nawet do kuchni na 5 sekund dosłownie nie można lecieć bo zaraz przy stole stoi, martwię się bo on już chodzi przy tym stole i oczywiście ciągnie go do roga (jak zwykle jak coś niebezpieczne czy nie dla dzieci tam ich ciągnie) no i zostawić nawet na siku nie można. Ani nie myślę jak zacznie chodzić, nie wiem co wtedy zrobię.

reklama
Witajcie
Nie było mnie chwile i jaka produkcja :-) Zdrówka dla chorowitków Ja dwa dni sprzatałam myłam okna i itp. ale juz mam zrobione :-D
Dziewczyny mojej Lenie zmieniło się ze spaniem w dzień dziś spała 2x po 2,5 godziny szok i w nocy budzi sie tylko 2 razy.
Dzis przyszły zamówione puzle rozłożyłam jej na podłodze moze szybciej zajarzy jak się raczkuje bo na razie tylko pełza i mam wrażenie że ma ochote z czworaków siąść bo tak śmiesznie noge prostuje i tyłek kładzie na macie może siadzie
Aga twój Tymek to chyba lideruje z ilością zębów?
Grinula gratki dla Małgosi
Takaj a twój
kuba już chodzi ?
pozdrawiam wszystkich

Hej :)
Pogoda straszna.. wynudziliśmy się, że szok ! Kubuś był dzisiaj strasznie marudny.. mleka mało wypił bo tylko 400ml.. nie wiem co mu było bo obiadek i deserek wsunął cały.. na szczęście przed spaniem wypił 180ml i zaraz klapnął..

Taka j., Twój Kubuś idzie jak burza ! :szok: jeszcze trochę i będzie pewnie chodzić !! Mój dopiero próbuje raczkować :) śmiesznie to wygląda, bo zrobi kilka kroków i bach na twarz :-p a Twój szkrab ma już zęby ?? Faktycznie masz teraz strasznie ciężko jak już tak ściąga wszystko itd.. Mój pełzając dostaje się do regału z dvd i już kilka razy powyciągał płyty i włączył radio :szok:. a co dopiero jak zaczai, że można wstać:baffled:

Madziasek, zdrówka dla was !!

Aurelia, mam nadzieję, że wszystko z Bartkiem w porządku :-)

Aga, 5 ząb?! o kurcze.. biedny Tymek się namęczy z tymi zębiskami..

Ja już boje się zaglądać do buzi bo znowu coś wyczuje on się męczy i rodzicie przy okazji ...;-) ostatnio cwaniaczek ugryzł mnie w cyca i był taki zadowolony

u nas ze spaniem się pogorszyło ale myślę że przez zęby , jest zmęczony i nie może zasnąc, dziś dałam mu paracetamol przed spaniem bo już tak jojczał

Aurelia u mnie Tymek dopiero coś próbuję pełzać, lepiej mu to idzie na tych puzzlach i też tak dziwnie nogę prostuje jakby chciał siadać, narazie kładzie się na bok i prostuje nogi :-)

Dobry wieczór!
taka j takich sytuacji, jak opisałaś, to ja też kilka mam w pamięci i zawsze dla dobra ogółu trzeba przeprosić żeby sytuacja była dobra. Wyprowadziłam się w wieku 23 lat, najlepsza rzecz jaką zrobiłam, teraz przez ten krótki okres, jaki mieszkałam z nią przed przeprowadzką, przypomniało mi się wszystko, jaka była, taka została. Trudno.
Noc u nas była kiepska i dzień też, mały nie chciał jeść, trochę też niby pokasływał, więc wieczorem do lekarza pojechaliśmy. Na szczęście to wszystko od zębów, mały zdrowy, waży 8700, ciemiączko prawie zarośnięte, męskie sprawy też sprawdzone! :-) Ulżyło mi, do świąt niby mają się przebić te ząbki. Na noc wypił 150 ml i śpi spokojnie . Mamy podawać już białko z połowy jaja, dajecie już? Jaka reakcja? Dam po świętach.
basia89 to i tak dużo mleka pije, mój jak 400 wypije to dużo jest, już pomału nie chce mleka.
aurelia fajnie że mały ma humorek!
Spokojnej nocy

witam wieczorkiem,
pyknelam sobie odrobine rumu do herbaty i od razu mnie rozgrzalo hehe nie pilam alkoholu od poczatkow ciazy :)

Aurelia dobrze, ze choroba przeszla.. najgorzej, jak dziecko sie nie chce uspokoic i nie wiadomo od czego placze..

u nas dzis byl dzien odwiedzin, do poludnia byla u mnie sasiadka z synciem miesiac mlodszym od gosi, a po odebraniu starszaka z przedszkola pojechalismy do drugiej kolezanki i wrocilismy przed 20..szok ..dzieci byly grzeczne:-)

A mojej juz 5 zebow wyroslo, teraz kolej na dolna dwojke ... prawie bezbolesnie, nocki troche miala nieteges, ale w normie..

Agaulec gratulacje spania, oby teraz już było coraz lepiej :) Mój sam nie chodzi tylko jak sobie wstanie przy stole to przy nim chodzi albo przechodzi od stołu do leżaczka itd. czyli jedną rączką się puszcza i chwyta coś obok i tam przechodzi. Do samodzielnego chodzenia chyba jeszcze daleko bo to już poważna sztuka :)

Basia mój ma 2 dolne ząbki, nie widzę, żeby szły następne na razie a jak u Was? Mój wszystko totalnie chce do ręki i nawet płacze jak mu nie chcę dać czegoś, xboxa załacza na okrągło ale gonię go od tego, żeby nie zepsuł.

Aga to myślę, że usiądzie niedługo skoro tak robi :)

My to obie miałyśmy podobnie, z tym, że ja mam to ponownie :/ Ale już nie latam przepraszać itd.

Grinula super, że dzieci takie grzeczne z gośćmi i znajomymi, może towarzyskie istotki po prostu :)

Ewelinka gratki ząbków i troche spokoju życzę :)

Dziewczyny ile w sumie dajecie mleka i kaszki dzieciom? Bo mój ojciec twierdzi, że daję mało. Podaję w sumie 500 ml mleka i 180 kaszki, oczywiscie poza tym podaje deser - 170ml i obiadek - 230 ml.

Taka J.,myślę, ze Twój maluszek dużo wcina :) w tych wszystkich poradnikach pisze, ze niby 3x 180ml mleka i raz kaszka 150ml to łącznie daje 690ml. Na naszym mleku tym pepti pisze np 3x 210ml. Kuba pije mleka max 600-620ml i to razem z kaszka, olejkiem itd. Mleko dostaje 4x na dobę i zawsze z dodatkiem bo czystego mleka nie chce pic.. Jedynie nad ranem udaje mi się go pocyganic i dać bez niczego. Obiadku zjada tak 170ml do 200ml, a deserek 130ml. Ja mam ten problem, ze deserów mlecznych mu podać nie mogę :( tak w sumie to nie wiem co te moje biedne dziecko moze dostać do zjedzenia jeszcze.. Chrupki kukurydziane mu podaje, czasem kisiel z soczku i tyle..
Czasem jak widzę, jak patrzy na moje jedzenie to mu dam trochę jogurtu czy chleba chodź nie powinnam.. Ale łyżeczka chyba mu nie zaszkodzi :) a podajesz coś oprócz owoców w tym siateczkowym gryzaczku?? Oo super, ze juz dwa zabki ! Pytam bo przegapiłam twoja wypowiedz o zabkach i myślałam, ze Kubuś jeszcze nie ma :) u nas nadal pierwszy wychodzi :).

Ostatnia edycja:
reklama
hejhej
Miki mi dziś szalaje... pospac nie dał...przed 6 już wstał...
mój mały jada 4-5 mleko , a jemy bebiko ha....i zawsze z kaszką bo samo mu nie starcza... do tego zupka 200ml i deserek 190....noi picie....
nie wiem czy mało...ale widać zadowolony jest :D czasem chrupki mu daję...
ten boje się dac coś mlecznego....boje się alergii...
widzę jednak że mały potrzebuje wiecej niz 150ml mleka jednorazowo...wiec butelki musze kupic wieksze....
wogóle dziś marudzi ledwo oczy otworzył ;/

Do góry