reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Basia ja mu w tym gryzaku nic nie podaję bo wtedy nie umiał sobie z tym poradzić ale może to odszukam i zobaczę. U mnie pisze, że podawać 2-3 razy mleko ale nie pisze po ile ml, podaję hipp 2. A na ulotce z bebilonu pisze, żeby podawać chyba 2-3 razy mleka z kleikiem po 200 ml na tym etapie. Generalnie nie wiem ile jest dobrze. Ja chleba już dawałam ale mu się to robi w kulkę bo chleb to taka troche glina i ciężko mu połykać, próbowałam dać naturalnego jogurtu ale nie chce, to samo z danio bo też próbowałam (teściowa ponoć dała swojemu 9 miesięcznemu wnukowi na noc i spał całą a zwykle się budził więc chwyciłam się brzytwy i spróbowałam ale nie chciał tego), daję mu babkę taką normalnie pieczoną w piecu, na drożdżach na dodatek ale myślę, że mu nic po tym nie będzie. I biszkopty.

Venicee to ile teraz dajesz tego mleka na 1 raz? O której Wam wstaje zazwyczaj? Ja to przed 6 to mało kiedy wstaję, najczęściej tak po 5 a czasami nawet przed 5 jest pobudka na całego. Zasypia ok. 21 a w międzyczasie się budzi w nocy pare razy więc wydaje mi się, że on troche mało śpi, potem w dzień nadrabia ale ogólnie śpi ok. 12 godzin na dobę.

reklama
Dziewczyny, ubieracie maluchom jeszcze rajstopy pod spodnie, czy jest zdecydowanie za ciepło?? Ja się przyznaje, ze ubieram jeszcze cenkie rajstopki i chciałam przestać jak będzie stale temp powyżej 15 stopni, a wczoraj tak czytałam to dziewczyny pisały, ze trzeba być zdrowo walnietym, żeby w takiej temperaturze rajstopy zakładać :p

Basia ja się przyznam, że rajstopki to pare razy założyłam, dzisiaj jadę z małym na miasto i założe wyjątkowo bo zimno okropnie jest u nas ale jak jest tak już pare stopni i jadę z nim w wózku to nie zakładam, ma body, pajaca z długim i grubym rękawem, czapę i kombinezon.

Basia moja ma rajty, ale jak wczesniej bylo cieplej to nie kladlam.. albo byla w rajtkach samych i tunice jakiejs.. na rajty klade jej cienkie leginsy bawelniane na dwor... ostatnio u nas sie sprawdzaja, spodni takich typowych mamy malo..1 sztuke gdzies gleboko w szafie :-) no i kurteczka wiosenna do tego.

U nas dzis spanko do 6 i pobudke zrobil starszak.... myslalam, ze go wystawie na dwor za kare:-D (ale potem mi przeszlo)

Ja daje jej mleko(moje) 3-4 razy dziennie, rano kaszka z owocami, potem cyc, potem obiadek (wciaz ma problem ze zjedzeniem malego sloiczka, nawet gotowanego i 'dopieszczonego' przez moja babcie), potem jakis deserek, jogurcik lub cyc i cyc do spania.

Ide poodkurzac, poki mala grzeczna:-)

Kurcze to ja to chyba jestem pionierką w dawaniu jedzenia a zjadłby i więcej gdybym mu dała także nieźle! Mam nadzieję, że nic mu nie będzie.

moj je tak
rano kolo 7 mleko gdzieś 200ml, potem kolo 10-11, kaszkę na 150 ml wody+ owoce do tego 125ml albo wiecej, potem kolo 14-15 je obiadek 190-230 zalezy jak jest glodny i czy mu smakuje, potem kolo 17 znowu mleko 180 ml i kolo 20 kaszka 200ml. Tą kaszkę rano łyżeczką mu daję a na wieczór to taką rzadsza robimy i pije z butli. Do tego to chrupki czasem zje jakiś jogurt, ostatnio danonki jadl, albo jakiś co my jemy jogobella czy inny. I jabłko gryzie w całości. Obieram ze skórki i on sobie je. Trzyma w rączkach i potrafi tak prawie pół zjeść jabłka ale musi być trochę kwaśne.
to menu jets takie jak zjada wszystko, bo potrafi tylko polowe z tego zjesc ale to rzadko. I waży już 9600. KLoc

Witam! Jak produkcja od rana, fajnie wiedzieć, że ktoś też tak wcześnie dzień zaczyna. To mój chyba najmniej mleka pije, no 400 na dobę to już dużo, daje mu rogala pociumkać i skórkę od chleba, dawałam też chrupki, ale raz zwymiotował i się boje trochę, lubi też biszkopty z hippa.
Pozdrawiam, obudził się, wpadnie potem

reklama
Witajcie,

U nas cięzki poranek i ciężki dzień się zapowiada.Odwołałam szczepienie bo mały od rana płacze, nic mu się nie podoba,śpiący nie może zasnąć, ten ząb nas męczy, ja też przez to jestem strasznie nerwowa, już mi troszke przeszło , brak mi cierpliwości....żle mi z tym nie mogę tak reagować. Tymcio był grzecznym dzieckiem a on jakiegoś czasu to się zmieniło. Pomacałam dziąsła i idzie nam dodatkowo 6 ząb. Musiałam się troszkę pożalić. Jeszcze ta pogoda dobijająca. Myślicie że moge dać małemu kolejny dzień paracetamol jak już będzie źle?

Co do rajtek Basia ja też czasami ubieram zależy jaka pogoda,dzisiaj miałam mu ubrać :-)
Co do jedzenia ja dalej karmię piersią więc nie wiem ile wypije mleka, ale widzę że cyc to już jest tak tylko do zabawy i do przytulania, obiadku zje ok 190 woli jak m ugotuje, kupne różnie ale raczej nie zjada dużego słoika, deserku wcina ile mu się da uwielbia, czasami daje mu jogurt, chupki, owoce w siateczce, na wieczór kasza ok 150 -120 zależy od dnia i na dobitke cyc .

Mały coś rozgrzany idę mu zmierzyć temperature

Do góry