reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć dziewczyny
Dawno nie pisałam ale to z powodu braku czasu, ciągle gdzieś jeździmy, a to w domu jest coś do zrobienia, a to spacer, a to mleko itd.

Martwi mnie to, że mój maluszek się nie przekręca w ogóle, potrafi tylko na bok i dalej nic. Kilka razy udało mu się na brzuszek ale to z moją pomocą a tak to nie chce. Nie wiem czy mam leniuszka czy może np. obniżonie napięcie mięśniowe. W zeszłym tygodniu poszłam z tym do pediatry, która stwierdziła że mały jest silny i nie ma co się przejmować ale widząc nadal mój niepokój dała mi skierowanie do neurologa w razie co. Biję się z myślami czy iść czy nie. Znajomej synek w ogóle się nie przekręcał, nie raczkował a zaczął sam chodzić jak miał 10 m-cy. Martwię się.
Czy Wasze dzieci z chęcia się obkręcają? Czy robią to często?
Przepraszam, że tak tylko o sobie ale muszę ciut nadrobić.

Zdrówka dla wszystkich chorowitek.

Pozdrawiam i życzę Wam miłego dnia.

reklama
Dziewczyny u leny pojawił się w miejscu wklucia obrzęk i czerwone zawsze się musi coś popsuć dzwoniłam do przychodni kazali zrobić okład miała może któraś taki stan

Agaulec u Sebusia po jednym szczepieniu też zrobił się taki odczyn. Okłady z roztworu sody oczyszczonej z wodą pomogły.

Czesc dziewczyny!

nie mialam czasu zajrzec i poczytac bo przygotowuje nas do nocnej podrozy, pakuje torby itd
do tego maly zrobil awanture o 4 nad ranem i wisial mi na cycku, okazalo sie wyszedl mu pierwszy zabek na dole i gora tez sie przygotowuje do kolejnych zabkow, tak wiec mamy juz dwa zabki i pewnie zaraz wyskocza kolejne...
Poczytam Was w aucie i poodpisuje ;-)

Ale tak na predce:
Agaulec nam kazali smarowac altacetem :-) by uniknac obrzekow.
Madzialenak ja cwiczylam z Mikim az zalapal i teraz buja dupka na czworaka i zaczyna smiesznie siadac z jedna noga do przodu a druga do tylu i wtedy krzyczy bo nie ogarnia co sie dzieje haha

milego dnia kochane!!!

Agaulec nie moge pomoc niestety, mam nadzieje, ze oklady pomoga.

Madzialenak moj sie obraca czesto, wlasciwie jak go poloze to zaraz sie na brzuch obraca ale to chyba jak dziecko zalapie to potem to lubi po prostu. A lekarz nic nie mowi? W sensie czy juz musi koniecznie czy ma jeszcze czas.

Agaulec ja tez smarowalam altacetem.
Zuzia sie obkreca. Waga jakos jej narazie specjalnie nie spowalnia porownujac do Waszych dzieci. Ona jest tez dluga to nie wyglada na te 13 kilo. Choc sadze, ze jest juz wiecej.

Tez bujamy do spania.

Madzialenak pewnie masz malego leniuszka :-)

Aga serek Bieluch taki papkowaty :-)

Ostatnia edycja:
dzisiaj się wyrwałam na cale 4 h :-D fryzjer zaliczony i małe zakupy też, przeglądnełam moją szafe i tam braki więc pare nowych szmatek zakupiłam ;-)
ja smarowałam altaziaja to jest to samo co altacet, obrzęki lubią wychodzić po kolejnych szczepieniach.

madzialenek nasze chłopaki w podobnym wieku :-) mój obraca się na brzuch jak skończył ok 4,5 miecha, dopiero terz załapał z brzucha na plecy i na tym koniec, nie chce mu sie pełzać , siadać leży sobie na kocyku i tyle poprostu leniuszki i tyle. Dzieci do 8 miesięcy mogą się nie obracać tak mi mówiła moja lekarka.

My jutro wyruszamy na podkarpacie.

Madziasek spokojnej podróży :-)

Takaj Pani dr powiedziała, po zbadaniu go, że mały jest silny i może taka jego uroda że nie chce mu się obracać bo tak naprawdę ma jeszcze czas. Teraz w poniedziałek będę na szczepieniu to zapytam mojej pediatry bo teraz byliśmy u innej.

Patrycjal wow, ponad 13 kg, ale powiem Ci, że po zdjęciach tego nie widać. Musi być wysoka, że te kg tak się ładnie rozkładają.

Aga pocieszyłaś mnie :-) gratuluję udanych zakupów.

Madziasek szerokiej drogi ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry