reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam :-)
Ja się chyba nigdy nie wyleczę :wściekła/y:od soboty na antybiotyku jestem i dziś czuję że znów gardło nawala ale co się dziwić jak na dworze zimno,pada a mamusia musi sprawy załatwiać i latać jak głupia.
Mojej włączył się gadulec i gada "babababababababababa"Chyba się wyspała bo my już po 2 godz drzemce

Madziasek u Was te ranne wstawanie wynika chyba z tego że Miki już o 19 zasypia co?Mojej koleżanki synek też tak zasypiał i o 5:30 wstawał a ona już mi o 8-9 spacery proponowała jak byłam na zwolnieniu:-)

Aga my tylko w Polskę ruszamy do mojej rodziny na wschód na przełomie maja/czerwca.Zazdroszczę wyjazdów za granicę;-)

reklama
Hej dziewczynki! Ale dzisiaj już napisałyście.
Ewelina zdrowia dużo, herbatka z miodem, albo z sokiem z malin!
taka j my na wakacje jedziemy nad polskie morze w sierpniu, a na weekend majowy jedziemy do ośrodka nad jeziorem 90 km od Poznania, ostatni raz Kayo był tam jeszcze w brzuszku, liczę na ładną pogodę.
Ja od dwóch dni w starym mieszkaniu walczę z grantami, na sobotę zamówiłam transport, a jeszcze mi trochę zostało.
Co do spania to mój chodzi spać o 20 i wstaje ok. 6, chciałabym go o godzinkę przestawić, ale nie wiem jak, bo on o 19.30 to już na oczy nie widzi i trzeba go kąpać, bo jak przegapi swoją godzinę to zasypia po kąpieli bez picia, nie ma już siły ciągnąć, za to potem już o 23 jest pobudka na mleko.
Dziewczyny a jaki jogurt dajecie, może już pisałyście a ja przegapiłam, pytam jakiej marki i ile dajecie.
Liczycie jeszcze ten gluten? Ja już nie za bardzo, nic mu nie wyszło, to już tak nie uważam, zwłaszcza, że Kayo biszkopty hippa i "owsiane śniadanko" uwielbia.
Kurde obudził się, ma chyba budzik w głowie, bo w domu to 35 minut i koniec, ale dziś u nas ładnie, tylko trochę wieje, spacer po obiedzie.
Aaa jeszcze jedno się zapytać chciałam, jakie przerwy między karmieniami macie, no bo u nas jest tak: 8 kaszka, 11 jakiś owocek, albo biszkopt, 12-13 obiadek, 16 deserek, 17 mleko( nie zawsze) i 20 kolacja przed spaniem, no i w nocy mleko.
PozdrawiamPozdrawiam

witajcie,

u nas słoneczko więc będzie spacerek :-)
Grinula ja dostałam kase w poniedziałek, a masz przyznany macierzyński na rok? lepiej się upewnij bo ja też myślałam że mam a tu dupa i musiałam dosłać jakiś papier. Jak zadzwonisz an infolinie do zusu to Ci powiedzą.
Agulec myślimy aby polecieć jakoś maj czerwiec w tym okresie zawsze są dobre ceny a za dziecko do 2 lat się nie płaci. Myślimy o Turcji lub Grecji, zależy co się strafi ;-) mam nadzieję że wszystko będzie oki i uda się polecieć.

My ja wczoraj dałam pierwszy raz jogurt z nestle , wcinał aż miło:-)
u mnie przerwy różnie wychodzą, zależy o której Tymek wstanie , jaki ma humor albo jak jesteśmy gdzies w trasie , ogólnie je co 3 h,a gluten to tez już nie patrze, czasami zapominam mu dać, albo dam więcej ;-)
mieliśmy iść na spacer to mały zrobił sobie drzemke :-)

Tymek chodzi spać ok godz 20, po 19 kąpiel cyc i nyny. Dłużej nie wytrzyma po 19 już daje znać że ma dość dnia :-) ja na spanie nie narzekam, jedna przerwa na karmienie później pobudka ok 7-8 i czasami jest tak że jeszcze pójdzie spać na godzinke. W ten weekend zmiana czasu więc ciekawe jak będzie ze wstawaniem i kąpielą.

My już po szczepieniu trafiliśmy nie było nikogo wiec szybko poszło Lena wazy 9.170 i nie mierzyli jej bardzo płakała. Teraz śpi a ja biegnę troszkę ogarnąć dom .W maju to my chyba nigdzie nie pojedziemy zresztą mamy blisko fajne jezioro mamy żaglówkę i trochę pływamy choć ja i Lena to oczywiście kolejny rok szczury lądowe .M ze starszą się wyhasają Powiem wam szczerze że ja nigdy tego glutenu tak za bardzo nie mierzylam jest wszystko dobrze a jogurt daje jej naturalny taki zwykly nic jej nie jest pozdrawiam
Zabila gratki dla pawełka z okazji 8 mcy

Żabila gratulacje 8 miesiąca!

Agaulec trzymam kciuki, żeby po szczepieniu nic się działo.

Dziewczyny mam nadzieję, że spełnią się Wasze plany wakacyjne, ja bardzo chcę jechać nad wodę, starszego ciągnie do wody tylko nie wiem jak mały by to zniósł. My bliżej gór mieszkamy więc mamy daleko nad jakąkolwiek wodę.

Cześć dziewczyny !

Ale produkcja :szok:
Ja jakoś nie miałam weny pisać bo chyba dopadło mnie wiosenne przesilenie :-p chodzę niewyspana, słaba, wiecznie sprzątam, piorę, prasuję.. normalnie jak typowa kura domowa się czuję.. chyba czas o siebie zadbać, fryzjer i te sprawy :-p

Zdrówka dla wszystkich chorych !
Ja dzisiaj byłam z Kubusiem u lekarza bo coś mi w dzień pokasłuje ale okazało się, że to od ślinki bo osłuchowo czysty i gardło ok :-)
My na wczasy jedziemy w czerwcu, nad morze :-) za granicę planujemy w przyszłym roku jak Kuba będzie większy :) pewnie Chorwacja bo zakochałam się w tym kraju :-) a no i nie trzeba samolotem lecieć czego panicznie się boję :-p:zawstydzona/y:

Taka j., fakt, my to mamy bliżej do Wisły, Ustronia itd .. woda najbliżej to Chechło :-D

Co do ćwiczeń to mąż mówi, że brzuch już mam mniejszy ale i tak nadal taki flaczek :-( no i te rozstępy.. moja waga obecnie to 62kg.. miesiąc przed ciążą miałam 63kg także nie ma źle ale chciałabym ważyć tak 58kg :-)

Żabila, gratuluje 8 miesięcy ! ale ten czas szybko płynie :szok:

reklama
Basia tak chechło, niestety ja bym tam dziecka nie wsadziła, jakoś mi się źle kojarzy ta woda, jako jeden wielki syf. I pomyśleć, że jako dziecko to się taplałam tam godzinami!

Do góry