reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Madzialenak moj maz juz szczesliwy tym tatatata ;-)

Patrycjal niezla dlugosc wow!

Ewelinka ponoc mierzy sie od czubka glowki wzdluz kregoslupa najlepiej na boku. Zupki tez na oko robie ale dodaje najwiecej tych skladnikow ktore sama lubie :-D

Przejezdzamy wlasnie przez Wawe! Oczy mi sie kleja ale nie zasne bo boje sie o meza, ktory wczoraj sporo km nakrecil, byl w Bialej Podlaskiej i w Radomiu opony na letnie wymienic!

milego dzionka!
Musze mame na paczki namowic bo mam ochote na takie domowe, cieplutkie.... Mniam

reklama
Madziasek masz rację, czuwaj nad mężem aby nie zasnął. Ja jakoś w samochodzie nie umiem zasnąć i też zawsze pilnuję męża bo choć jestem kierowcą i jeżdżę prawie codziennie to jak wyjeżdżamy to mąż zawsze prowadzi bo zdecydowanie lepiej radzi sobie na "obcych drogach".

A ja nie śpię bo małemu się chyba coś śniło i pojękiwał więc podeszłam do łóżeczka, dałam smoka, karuzela pograła ale ja już zasnąć nie potrafię. Oczywiście mąż śpi, nic go nie obudziło .... ach....

Madzialenak no to jak ma czas to spoko, nie ma się czym martwić, po prostu jeszcze nie ma takiej potrzeby ale wierz mi, że jak załapie to ciągle będzie to robić ;) Potem opanować dziecka się nie da, ja np. mam już problem z ubraniem pampersa bo jak położę to od razu mi śmigać chce na brzuszek i jak mam to zrobić, nie mam jak położyć dziecka spać bo jak położę to od razu wstaje na nogi i cieszy się, jak on ma zasnąć, także potem są takie jazdy to teraz jeszcze korzystaj :) Za to mój nic nie mówi a Twój proszę!! Gratulacje!!! Ale późno do pracy wracasz!! Fajnie! No widzisz mój tata też może mieć emeryturę już i nie chce brać, wie, że teoretycznie by mi strasznie tym pomógł ale nie chce. Choć jak pisałam i tak nie bardzo brałam ich pod uwagę więc żłobek choć boję się go.

Patrycjal a dlaczego w czerwcu, nie brałaś rocznego urlopu?

Ewelinka trudno mi powiedziec z tymi składnikami, też na oko, ile mi sie da a konsystencja i kolor tez sa inne.

Agaulec jak dzisiaj malutka?

Grinula duzo zdrowka!!

Madziasek chcialam szczesliwej drogi ale pewnie juz po wszystkim :)

Witajcie
Madziasek udanego pobytu u rodzinki.Mikołaj na zdjęciu śliczniutki
Taka j mala dziś w nocy grzeczna obudziła się 2 razy na cyca i wstała o 5.30 więc nieżle
Co do tego odczynu to jest mniej czerwone ale grudka pod skorą nadal jest obawiam się aby się nie zrobił ropień smaruje altacetem .
jak mala wstanie to ją zmierze tak z ciekawosci pozdrawiam wszystkich u nas dziś bardzo pochmurno i słonca brak:-(

Agaulec wiesz co u Sebusia taka grudka była bardzo długo aż do nastepnego szczepienia, później sama znikła. Dobrze, ze Lenka nie gorączkowała.

Aga, Grinula udanych wyjazdów życzę i szerokiej drogi.

Takaj jeszcze o jednej istotnej rzeczy nie napisałam, a więc mały mój miał przez całą dobę przez ponad miesiąc założoną rozwórkę bo miał dysplazję bioderka, było to w 2 i na początku 3 miesiąca życia, więc przez to może też być opóźniony bo jak Wasze dzieci trzymały ładnie główki i leżały na brzuszku tak mój leżał tylko na pleckach bo w tej rozwórce nie miałam jak go na brzuch kłaść a bioderko było wtedy ważniejsze bo dysplazja była bardzo poważnie rozwinięta :-(
Dlatego wracam do pracy w listopadzie bo do 4 września mam macierzyński a później jeszcze przez 2,5 m-ca urlop zaległy za 2012, 2013, 2014r.:-D

Madzialenka no jasne, że tamto ważniejsze było, takie tam przewracanie itd, to nadrobi szybciutko, dobrze, że udało się wyleczyć. To ładnie z tymi urlopami :)

reklama
Do góry