reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Aga to ładnie przybiera, fakt te początki są ... pamiętam to, nie wiedziałam czy żyję czy już nie. Ja jeszcze nie używałam kremu z filtrem ale muszę kupić jakiś taki specjalny dla maluchów bo wiosna się zbliża.

Madziasek ale tak po prostu pół bułki do ręki mu dajesz czy jak? Ja już chlebka dawałam ale tak po kawałeczku sama mu odrywałam.

Kurcze ale dzisiaj mały jest zmierzły, nie wiem czy z ząbków czy to taki etap, jak jest u Was? Sam nie posiedzi ani 2 minut.

reklama
dziewczyny widze że wasze dzieciaczki to już dużo różnych potraw jedzą ja mojej daje zupke warzywną z mięsem lub rybą i 2x w tygodniu żółtko. plus deserek Pisałam o tym siadaniu bo moja Lena bardzo rwie się do siadania i sama ją sadzałam ale ona jeszcze nie umie siąść wiec chyba nie bede jej sadzac niech sobie sama siądzie. Mówiła także aby nie dawać chodzika chociaż ja jestem akurat przeciwnikiem takich udogodnien. Ja zdecydowanie za grubo ubieram Lene jeszcze zimowa kurtka dziś spociła się jak szczur jutro już lzejsza kurteczka:-(.
A mam pytanie czy wy miksujecie zupki czy już w niewielkich kawałeczkach

Aga ja jeszcze kremów z filtrem nie używam, ale trzeba jakiś kupić :tak:

Taka j tak pół bułki lub większe kawałki by sam sobie jadł, a z tym zachowaniem to teraz taki etap, tak mówiła mi pediatra (w 8 mcu), mama jest teraz najważniejsza!!!

Agaulec zupki blenderuję ale zostawiam małe kawałki a nawet zaczęłam wyjmować wieksze kawałki np ziemniaka, marchewki z zupki i takie kawałki też daję małemu. Niech sobie chłopak radzi:-D

u nas tylko zmiksowane, sloiczkow po 6 miesiacu nie chce bo maja kawalki

taka j to twoj kuba malo wazy, moj ma 8 kg i spadl z 50 centyla bo powinien teraz jakies 8400 wazyc, ale moj w porownaniu do twojego to mniej duzo je a kubus chyba w ogole nie tyje z tego jedzenia, przelatuje tylko przez niego i tyle, czy moze byc cos nie tak z trawieniem ze on tyle je a nie tyje?

Hejka :)

Ja tak na szybko bo dzisiaj miałam strasznie zalatany dzionek :)
Co do spania to Kubuś od urodzenia śpi tylko w cienkim pajacu z długim rękawem.
Zupki tez blenduje bo jeszcze się boje kawałki dawać jak zębów nie ma.. Dziś mi się trochę mocniej zaksztusil właśnie kawałkiem który zle zbledowalam wiec wole nie ryzykować, trochę się dzis tym wystraszylam..
Na dworze tez jeszcze byliśmy w kurtce zimowej plus cienka bluzeczka pod spodem. Dziś kupiłam cieńsza czapeczkę ale zimowa kurtkę chyba jeszcze jutro ubiore.
Co do kremów to mam z ziajki faktor 30.
Fajnie z ta bułeczka :) Kubi ma bardzo ubogi jadłospis niestety.. Zero glutenu, ryb, zoltek..
Zamówiłam spacerowke :) niestety nie quinny bo mężowi się nie podobała.. Zresztą 700zl to trochę dużo.. Kupiliśmy chicco echo 2014 :) mam nadzieje, ze się sprawdzi:)

Agaulec, dokładnie ! Nam na rehabilitacji cały czas to powtarzają ze ma usiadc z raczkowania ! Ja tez nie jestem zwolennikiem chodzikow ale mały na święta dostanie pchacz :)

Sorki za błędy ale pisze z telefonu, a on lubi mi przekręcać wyrazy =/

hejka.. mialam zalatany dzien, ale po przymusowym siedzeniu w domu z powodu choroby az milo wyjsc:-)
Mala byla dzis w kurteczce na polarku, bodziaku z krotkim i bluzce bawelnianej dlugiej, na dole rajty, spodnie jednowarstwowe plus kocyk. Ale wialo i nie bylo tych zapowiadanych 17 stopni u nas...
A na noc spi w cienkim pajacu ze mna pod 'dorosla' koldra;-)

wpadlam na chwilke i ide do deski i zelazka, i zapodam sobie prawo agaty, co by wykorzystac ten czas prasowania:-)

Witam wieczorową porą
Ledwo siedzę bo oczy same się zamykają, ale jeszcze muszę posiedzieć jakieś pół godziny. Nałożyłam maseczkę na twarz i tak z tym siedzę. Strasznie mi się wysuszyła cera i dłonie.
Przespanej nocy dziewczyny

Ewelinka nie sądzę, żeby było coś nie tak, widać taka przemiana, mąż może zjeść tonę jedzenia i zupełnie po nim nie widać, waży 64kg w szczytowych chwilach, starszy synek ma 7,5 roku i 21kg. Taka "uroda".

Kubuś mi zaczął kaszleć :( Niedobrze.

reklama
Witam z kawusia ;-)

Taka j zdrowka dla malucha! Twoj maz to chudzinka, strasznie malo wazy!

Grinula tez mialam wczoraj prasowac ale zbieralam sie i zebrac nie moglam ;-)

Aurelia ja walcze z suchymi dlonmi cala jesien i zime heh

zapowiada sie ladny dzionek wiec pralka pojdzie w ruch, kawka na tarasie u znajomej i chyba w ogrodku juz podzialam :-D

milego dnia dziewczyny!!!

Do góry