reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

idzie nam 3 ząb jedynka u góry, więc do buntu niemowlaka doszedł ząbek :-) zamontowałam spacerówkę bo gondola już jest krótka, zobaczymy jak będzie ze spaniem, mój jednak lubi w wózku, w dzień łóżeczko jest bee :crazy: właśnie jak tu ubierać maluszki w taką pogodę 20 C hmm
ja jeszcze nie robiłam kisielu ale może się skuszę

ja mam taki przepis

Przepisy dla dzieci: Pierwszy kisiel | mamazone.pl

Ostatnia edycja:
reklama
Kisielek, mniam, mniam, nie robiłam jeszcze, nie wiedziałam że można ale skorzystam z przepisów, dziękuje.
Nam też idzie 3 ząbek, mały nic nie zjadł na wieczór, pewnie się niedługo obudzi.
A dzisiaj synek mojej koleżanki( młodszy od mojego o tydzień) wylądował w szpitalu, rotavirus, jakie to niesprawiedliwe, że takie maluszki chorują...
Co do ubierania, to kupiłam dzisiaj polarowy, cieniutki kombinezon z cocodrilo, pod spód dam rajtki i bodziaka, w końcu niby najgorsze jest przegrzanie, kurde, jaki to ciężki temat to ubieranie. Chyba też piżamki na cieńszy zmienię, bo w nocy u nas 9, a nawet 11 stopni. A w czym kładziecie maluchy? I czy przykrywacie, ja całą zimę przykrywałam kucykiem ubranym w poszewkę, ale piżamkę dość grubą polarkową dawałam. Teraz to już mu chyba gorąco będzie...
Dobrej nocy!!!

Witam z kawusia ;-)A Mikolaj z bula!!!dziewczyny czy Waszym maluchom tez tak apetyt dopisuje i ciagle by jadly???Basiu dzieki za informacje :-D My ja tez mam cienki polarkowy kombinezon, zolty ptaszek tweety i podpowiedzialas mi by wlasnie jego zakladac i tak jak piszesz. Dzieki!!!a na noc zakladam cienkiego pajaca i przykrywam juz kocykiem w poszewce a koluderke dosc gruba juz schowalam ;-)

witam rankiem.
Zapowiada sie ładna pogodna wiec pralka poszła w ruch i juz drugie pranie nastawiłam i prawie się kończy. Jedno już wisi na dworze zaraz powieszę drugie i jeszcze ze dwa może postawie. Musze małemu pościel wyprać.
My Pawełka ubieramy na noc tak: bodziak z długim rękawem na to cienka bluzeczka bawełniana z długim rękawem do tego cienkie śpiochy i do śpiworka takiego nie za grubego. Na ramiączkach szerokich on jest. I jak jest chłodniej w domu to kocykiem cienkim przykryje. I w sumie całą zimę tak śpi.

ide na spacer może mi dziec sie zdrzemnie.

To ja chyba najcieniej ubieram bo czasami to mały wręcz śpi tylko w body z długim rękawem i skarpetkach, ma kocyk w poszewce i tym go przykrywam. To jak jest ciepło w domu, napalone itd. a jak jest chłodno to ubieram body z krótkim rękawkiem i na to cienki pajacyk, no i przykrywam.

witajcie,

U nas słoneczko i jest wietrznie, w końcu dziś wyjdziemy z domu :-D
Idę zapisał małego do żłobka i pojedziemy spacerówką, zobaczymy jak Tmcio będzie się sprawował.
Ja ubieram cienkiego pajaca i cienka kołdeka a jak było chłodniej to cieplejszy pajacyk i kołderka.
Wczoraj mały przed kąpielą tak śmiesznie podnosił swój kuferek do góry i udało mu się pare razy poleżec na kolankach może to jakiś znak.

miłego dnia

też mam taki polarkowy kombinezon to dobry pomysł a ubieracie kombinezon i do tego kurteczka?pytam bo nie wiem jak ubrać małego do sacerówki ;-/

Aga jak bym jezdzila juz w spacerowce to pod kombinezon zalozylabym jeszcze bluze skoro maly nie bedzie tak okryty jak w gondoli a wietrznie jest ;-)

malego do zlobka zapisalam w poniedzialek, ciekawe czy zostanie przyjety!

reklama
Ja też muszę jechać zapisać, u nas zapisy w kwietniu, aż mi szkoda :( Do spacerówki też ubierałabym cieplej bo nie ma właśnie tej ochrony.

Do góry