reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Madziasek: cebion (wit.c), drosetux, wapno i nasivin - to wszystko mam podawać 3 razy dziennie. Nic więcej nie kazała, dzisiaj 2 razy psikłam mu lekko na smoczek hasco septem bo podobno można już takim dzieciom, jutro też mu psiknę i mam nadzieję, że więcej nie trzeba będzie.

reklama
ale leciecie z tematem wowww
jak wspominałam mam Mikiego z 5 sierpnia :D do tego 12 letnie bliźniaki...
Mikołaj jest mega łasuchem ...nie popusci żadnego jedzonka...jakb mógł i w naszych talerzach chetnie by pogrzebał :-D
niestety u nas ząbkowanie troche trwa ..ale bez efektów ,...nie mamy zębów ;/ mały juz wścieku dostaje ..wszystko gryźc chce...
nie raczkujemy jeszcze...siedziemy tak sobie ...tyle że Miki wcześniakiem jest..więc ciśnienia nie mamy :p
wczoraj spacerowalismy :p i jak widziałam jak niektóre mamy dosłownie kiszą dzieci pod mega kocami...to mi słabo... wiem wiem nadopiekuńczość się włancza mamom...
my w cienkim polarku spodenkach dresowych cienkiej czapce ...a Miki i tak gorący był :p

Witam z kawusia :-D

Taka j trzymam kciuki by taki zestaw lekow pomogl malemu!

Venicee to ladna masz roznice wieku miedzy dzieciaczkami ;-)
a blizniaki pomagaja przy Mikim?
moj maly tez maly zarloczek :rofl2:

u nas wczoraj bylo ladnie na dworze i cieplo jednak ten wiatr mnie wkurzal, wprawdzie cieply ale nie wiedzialam czy oslaniac Mikiego czy nie!
chyba spacerowke zmontuje bo chce znowu w ogrodku podzialac, maly popatrzy sobie :-)

milej soboty!!!

Hej,
zdrówka dla wszystkich chorujących!!!!!!

U nas w domu nadal szpital. Ja dopiero jako tako się czuję, jestem 4 dzień na antybiotyku, bo angina :(. Myślałam ,że skonam, gorączka 39 stopni, ledwo na oczy patrzyłam, no ale już lepiej. Wszystki dzieci oczywiście chore, dziewczyny kaszlą i smarkają okrutnie, starsza dodatkowo pół nocy kaszle suchym kaszlem i sinecod nie działa w ogóle. Już nie wiem co mam jej dawać. Zrobiłam syrop z cebuli , miodu, i cytryny i to teraz wyprubujemy. A czy któraś z Was używała reklamowany Pneumolan?
I najgorsze to , że Mikołaj w nocy dostał paskudnego kataru, od którego pokasłuje. Inhalowałam go z rana solą fizjol. i zadziałałam katarkiem.Zaraz pójdę po cebion multi. Może coś jeszcze radzicie?
Przepraszam ,ze tak tylko o sobie ale mam załamkę z tymi chorobami :(

Hej Venicee, normalnie zazdroszczę Ci tych starszych odchowanych już dzieci ;). Choć pewnie z takimi też są problemy ;)

Ostatnia edycja:
Ja tez witam z kawusia :-)
Madziasek tez zazdroszcze Ci domku z ogrodem. A My2013 ze juz sie wprowadza. Nawet Aga jest już przede mna bo wystapila o pozwolenie. Ja narazie nie mam czasu zbierac tych durnych papierow. Aga a Ty jaki masz projekt?

Taka j. Nam lekarz przy poprzedniej infekcji zalecil jeszcze podawac na noc 2.5 ml ibum. Chodzi o dzialanie przeciwzapalne i dodatkowo komfort dla dziecka i szybsze zdrowienie...
U nas tez cieplutko. Ale wczoraj taki masakryczny wiatr byl ze szok.

Patrycjal, ten Ibum to dał na kaszel i katar??? Bo też jestem zainteresowana ;). Boję się żeby przeziębienie nie przerodziło się w zapalenie oskrzeli albo płuc . O to nietrudno u maluchów. Zmłodszą córą przechodziłam właśnie zapalenie płuc w wieku 6 miesięcy i nie chcę powtórki :(

Ewuncia ibum zalecil nam dawac na katar neonatolog kiedy Zuzia miala tylko katar i nawet nie miala goraczki. Zaczela troche pokaslywac ale trwalo to moze z 2 dni. Za to katar bite 3 tygodnie.
Ibum forte 2.5 ml na noc dawalam przez jakies 3 dni.

Dziewczyny dziekuję za kciuki i życzenia dobre!
Ja podałam nurofen ale to podobne jak ibum, też przeciwzapalne. Mam nadzieję, że podziała. Też doszedł nam katar i to gigantyczny momentami, okropnie mi go szkoda. Nocka średnio, spał między 22 a 1 a potem już zasnąć nie umiał, teraz udało się go położyć ale zaraz pewnie wstanie.

Wszystkiego dobrego dla wszystkich dzieciaczków i dużo zdrówka dla wszystkich dzieci i mam!!!!

Siemka!!

Mnie rozłożyło na maksa!!!Straciłam głos mam antybiotyk syrop i jeszcze jakieś witaminki muszę zażywać, na szczęście z małą ok.
Nawet pokrzyczeć na męża nie mogę:-)

miłego weekendu, kurować się dziewczyny bo mamy wiosnę:happy:

reklama
Hejka,

Dzisiaj mieliśmy gości mały elegancko się sprawował, oczywiście był poważny ale później się rozkręcił, przechodził z rak do rąk i mu to nie przeszkadzało, cieszy mnie to że się nie boi.
Madziasek polecam spacerówkę, Tymciowi bardzo się podoba i może wszystko obserwować:-D dzisiaj byl z tatusiem na spacerku i deptali sobie po trawce hehe
Patrycjal u mnie mąż zaprojektowal dom, a bedziemy mieszkać w Tyczynie pewnie wiesz gdzie to jest ;-) a Wy planujecie budowę w Rzeszowie ? musisz się zebrac i dzialać ;-)

u nas znowu jakaś wysypka na brzuszku się pojawiła hmm i nie wiem przez co...

Dziewczyny dużoooo zdrówka Wam życze i dzieciakom. Piękna pogoda ale zdradliwa

miłej nocki

Do góry