reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Madziasek tak, jest szczupły bardzo, ma 170cm tylko ale i tak jest szczupły. Jeszcze chwila i ja będę cięższa od niego, porażka!

Ja za 2 godziny wybiorę się do lekarza z małym, nie wiem jak będzie bo starszy ma szkołę do 12:30 a lekarka od 11 przyjmuje, musiałabym być pierwsza a to trudne bo u nas zbierają się już dużo wcześniej. Ale muszę jechać bo kaszle na sucho, nie podoba mi się to, może jeszcze jest czysty osłuchowo (oby) bo kaszle od nocy dopiero ale może łatwiej będzie teraz to zwalczyć.

reklama
taka j zdrowka, oby sie nic nie rozwinelo!
moj maz dobija do 95 kg, a mierzy 182, ale nie widac po nim tej wagi, wszystko sie rownomiernie rozklada..tez bym tak chciala, bo u mnie zaraz widac w brzuchu, udach..

Zmobilizowalam sie i wrocilam na silownie.. bylam w tym tygodniu 2 razy, w sobote jeszcze ide, chce 3 razy w tygodniu tam sie pojawiac.. zaczelam chodzic na silke miesiac po urodzeniu Gosi i tak ladnie chudlam, po 3 miesiacach cwiczen Gosia sie zaczela budzic wieczorami i przestalam chodzic i wszystko odroslo niestety to co zrzucilam... przez te cholerne slodycze, bez nich zyc nie moge.. Ale tym razem mam nadzieje, ze wytrwam i bede miec ta wymarzona szosteczke z przodu:-D

U mnie nocka koszmarna, mala budzila sie, plakala, cos ja meczylo... nie wiem, czy nie sliwki podane wieczorem.. albo zabki... eh... teraz spi, mam nadzieje, ze dlugo, a ja oczy na zapalki...

Madziasek ja zbieralam sie do prasowania 2 dni;-)

My
jak tam pakowanie??? duzy macie dom, masz projekt w necie??? my jestesmy na etapie SSZ, okna wlasnie wstawili....zazdroszcze, ze juz sie wprowadzasz:-)

Cześć dziewczyny !

U nas piękna pogoda musimy wybrać się na spacer :)

Nockę miałam ciężką.. przez tydzień Kubuś spał ze mną w łóżku i wczoraj nie chciał spać w łóżeczku.. co godzinę/dwie się budził.. masakra.. Ale muszę go przestawić z powrotem do tego łóżeczka !!..

Taka j., oby Kubusiowi szybko ten kaszelek przeszedł ! Mój mąż też 5lat temu miał taką przemianę, że jadł, jadł i nic nie tył.. miał 75kg przy wzroście 193cm ! wyglądał strasznie chudo.. a teraz.. 100kg :szok: do wzrostu nie wygląda to najgorzej ale i tak musi się ograniczyć z jedzeniem bo nogi i kolana mu już wysiadają.. on gra w siatkówkę i przy skokach kolana tej wagi nie utrzymują i bardzo łatwo teraz o urazy..
Napisz później jak tam u lekarza :-)

Madziasek, ale wam zazdroszczę tarasu, działki, domku.. my musimy gnieść się w bloku.. takie duże osiedle i nawet placu zabaw dla dzieci nie mamy.. nie ma gdzie wyjść ;/ dobrze, że mam starszą ciocię, która ma swój dom niedaleko to w lato chyba u niej będziemy przesiadywać.

Grinula, ja też bez słodyczy nie potrafię żyć..ale teraz się ograniczyłam i jem 1 słodką rzecz za dzień.. kupiłam batoniki musli, płatki zbożowe i tym się zapycham jak czuję potrzebę słodkiego :-D kurcze, dlaczego brzuch, biodra i uda tak ciężko zrzucić :-(

Ja już po ćwiczeniach z Chodakowską, pranie równiez postawione, zaraz zabieram się za gotowanie zupki dla małego i spacerek bo pogoda cudna.
taka j zdrówka może to nic groźnego, a mąż faktycznie zaraz Ci zniknie musisz go podtuczyć ;-)
Grinula mój mąż podobnie waży 180 i 92 ale po nim widac oponke ;-) a ja marzę o piąteczce z przodu jak przed ślubem, może kiedyś się uda, ja też podjadam słodycze przed ciążą nie miałam takich nawyków :-/ A my jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę.

milego dnia dziewczyny

Cześć, no i tak:
taka jzdrowia dla Kulbulka, ja ciągle słucham tego pokasływania, ale u nas to chyba od śliny, bo mały ma jej strasznie dużo.
Kremu używam od wczoraj nowego, też nivea- na słońce, filtr 30.
Obiadki blenduje, ale tak nie do końca, daje też rogala mlecznego - ale kawałeczki i trzymam.
U nas dzisiaj gorąco, 21 stopni, ale wczoraj było już ciepło i niczym nie przykrywałam małego.
grinulla pakowanie jakoś idzie, dziękuje, jeszcze trochę zostało, dziś właśnie zamontowała nam szybę na ścianie w kuchni, w zasadzie wszystko gotowe, czekamy na meble jeszcze, projekt nazywa się Proton II , całkiem ładny. Przed Wami jeszcze trochę wyborów, podłogi, płytki, schody....., ale to sama przyjemność.
Mały mi śpi bez obiadu, no ale nie dziwne, dałam mu 3 ciasteczka roztoczono w mleku, haha

Mamy czerwone gardełko, mały nie chce chyba przez to zasnąć, co można na ból podać?????

a ze na ból gardła??? ja myślałam ze tak ogólnie na ból :) Na gardło nic jecsez nie podawałam. Nie było potrzeby takiej.

reklama
Taka j zdrowka dla malego!!! A co lekarz kazal podawac na gardlo i kaszel??? Nam prospan pomaga, a za pierwszym razem jak maly mial czerwone gardlo kazali wit c podawac :-)

Do góry