reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam z kawka ;-)

Bylismy wczoraj u lekarza i maly ma lekko czerwone gardlo, wszystko ok, tylko dzisiaj juz kolejny dzien jak maly gada z chrypka! Dalej mam podawac fenistil i dodatkowo syrop na kaszelek.

Dziki dziewczyny za zyczenia zdrowka dla malego!!!

reklama
Ewelia wczoraj lekarka kazala podawac malemu syrop na kaszel PROSPAN 3 razy po 1 ml ;-)

Agaulec ja rowniez jestem zadowolona ze wieczory mamy tylko dla siebie bo maly spi, a badania piersi nie mialam a od porodu bylam juz 3 razy u swojego gina!

Aga ja nie cwicze bo mam maly faldek na brzuchu, ale fakt ze jest widoczny. Dobrze ze mam fajny obcisly jednoczesciowy stroj kapielowy ;-)

Taka j zdrowka dla meza i starszaka!

Basiu ja robilam buraczkowa z mieskiem i bez mieska np z zoltkiem

Witajcie, ja ciągle walczę z przeprowadzką, pakujemy się codziennie, nie do wiary ile rzeczy się uzbierało.
aga
u nas też bunt niemowlaka, ale to chyba skok rozwojowy, nie pozwala się ubrać, kręci się na wszystkie strony, ciągle coś mu nie pasuje, wygina się na rękach i krzyczy na mnie. A taki był kochany...., ale i tak go kocham, haha.
Basiaja buraczkową pierwszy raz robiłam bez mięska, potem z żółtkiem, potem z mięśniem , ale gotowym( gerbera, moje pierwsze mięsko- indyk), a teraz już sama mięsko gotuje.
Dziękuje za rady odnośnie kaszki, niestety mały z butli nie chce nic co jest gęstsze niż mleko.
taka j
zdrowia dla chłopaków.
Dodajecie seler i por do obiadków i posiekaną natkę pietruszki.? Raz dodałam kawałeczki selera, potem koleżanka mi powiedziała że bardzo uczula i się wystraszyłam, natki nie dawałam jeszcze, a czytałam że dużo Witaminy C ma.
Pozdrawiam.

Witam!!!
Zdążyłam zjeść śniadanie ,zamienić kilka słów przez telefon i słyszę że dziecko wstało.

Dziewczynki dziękuję za rady odnośnie syropku.Na szczęście wieczorem było ok więc to może od śliny.Dzisiaj wyjdziemy na spacer bo już tak nie wieje to zajdę do apteki i coś kupię.

Hej :)

U nas pada deszcz także ze spaceru nici..

Aga, mój Kuba też jest teraz chyba przeżywa okres buntu ;P cały czas chciałby się tylko nosić, oglądać, a jak go kładę to tyłkiem skacze ze złości i wrzeszczy :eek: wie, że u mnie i u męża za dużo nie wskóra, za to u babć i cioci to wie, że chwilę pomarudzi i biorą go na ręce więc już sobie ich rozpracował :confused2:
U mnie niestety też brzuch dalej nieładny pomimo ćwiczeń.. na wadzę mam 1,5kg mniej ale niestety nie z brzucha.. pewnie znowu ręce i twarz.. potem mi mówią, że buzie mam strasznie chudą, że mam się nie odchudzać eh.. tylko, że ja się nie odchudzam a ćwiczę ! no ale co zrobić.. :-( może do czerwca coś się uda z tym brzuchem zrobić..

My, ja dałam kilka razy seler ale nie sama tylko był w słoiczku.. teraz tego unikam bo wolę nie drażnić żołądka mojego alergika.. , natki pietruszki też jeszcze nie dałam.

Madziasek, super, że to nic poważnego ! a może ten katarek to jakaś alergia ??

Dzięki za rady, dodam może trochę indyka do zupki bo cielęciny ani wołowiny nie możemy..

Kurczę, teraz dopiero się zorientowałam, że to zdjęcie po prawej to kobietka która niestety odeszła.. ale to życie jest niesprawiedliwe.. :-(

My ja jeszcze nie dodawałam selera, jakoś nawet nie przyszło mi to do głowy, w sumie mam takie stałe rzeczy, któe mu dodaję do obiadków. Ziemniak, marchew, pietruszka, kalafior, brokuł, cukinia, ryż, makaron, kukurydza, mięso lub ryba i czasami żółtko, na koniec troche oleju rzepakowego lub oliwki zależy co mam.

Basia masz rację, taka młoda ... i dzieci :(

Ja dzisiaj mam jechać na basen ze starszym, szczerze to mi się okropnie nie chce, pogoda straszna u nas, na dodatek ojciec jest ostro wpieniony na mnie i matka też a muszę zostawić małego z ojcem jak mam na ten basen jechać więc sytuacja cokolwiek niezręczna.

Hej hej

ugotowalam buraczkow dla melego, zrobimy jeszcze male zakupy i bede pomidorowke gotowac tez dla malego :-D

My ja od poczatku daje seler, por i natke a nawet koperek:-)

Taka j ze starszym na basen? A nie jest juz chory?

Basiu tez sie zastanawialismy nad alergia, tylko na co...hmmmm moze siersciuchy, tyle ze wczesniej bylo ok i od urodzenia mial z nimi kontakt. Zreszta ja zawsze ze zwierzakami bylam wychowywana :-D

reklama
Madziasek, fakt, teraz będzie strasznie trudno określić czy to alergia, a jak tak to na co.. Nam lekarka mówiła, że jednym dzieciom objawia się reakcją skórną, a innym ciągłym katarkiem i przeziębieniem.. Ja bym tam też ze zwierząt nie rezygnowała ale może coś z jedzonka mu przeszkadza hm.. albo kurz.. tego to się niestety nie uniknie.. nam też kazano uważać na kołdry i poduszki zawierające pierz.
A robiliście kiedyś Mikiemu badanie krwi odnośnie alergii całkowitej ??

Venicee, witam nową mamusię i zapraszam do naszych pogaduszek :) Może opowiedz nam coś o sobie i Mikołaju :)

Do góry