reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hejka,

U nas leje leje i leje :eek:kolejny dzień w domu. Małemu już wysypka znikneła, liczę że jutro będzie ładna pogoda to wyjdziemy na spacerek. Śpi już ponad 2 h chyba ta pogoda tak na niego działa, wczoraj też dużo spał a dzisiaj dał mamie pospać do 9:45 :-D

My mojego uczula seler, więc chwilowo mu nie podaje a por i natka pietruszki jak najbardziej wcina :-) mój też na mnie krzyczy uff to dobrze że nie jestem z tym sama ;-)Ja się przeprowadzałam ponad 2 lata temu i też nie wiedziałam że mam tyle różnych rzeczy ;-)

Basia u mnie waga bez zmian i opona na brzuchu też :angry: ale z pośladek i ud troszkę mi poleciało bo wciskam się w spodnie które były takie na styk.

Venicee Witaj :-)

reklama
witaj venicce
! Napisz o maluszku.
U nas pada, cholera, znowu, ale w weekend ma być 19 stopni, nie wiem jak małego na spacer ubiore.
taka j a cukinie to w jakiej ilości dajesz na 1 porcje?
Pozdawiam

Dziewczyny, pytam tak dla pewności: natkę pietruszki surową dajecie, po sparzeniu i zblendowaniu, czy o gotowanej mówimy, skorki, że tak dopytuje, ale nie chce czegoś pochrzanić.

My, ja właśnie też się zastanawiam nad ubiorem.. w piątek ma być u nas 20 stopni.. jak ubrać małego ?? zmienić już kurtkę na wiosenną i grubszy sweterek czy może lepiej krótki rękaw, cieńszy sweterek a kurtka jeszcze zimowa ?? :eek: rajstopy chyba jeszcze zostawię..

Aga, super z tym spaniem ! u nas codziennie pobudka jest o 7.00, a później jeszcze zaśnie o 9.00 tak na godzinkę i to tyle.. następne spanie około 12-13 i później 17 no i o 20.00 już śpi :-)

Podawałyście już dziecku kisiel domowej roboty ??

Ostatnia edycja:
Witam!
U nas starsza córcia na razie nie gorączkuje, mam nadzieję,że mamy to już za sobą. Jest jeszcze trochę osłabiona i apetyt słabszy i dlatego nie puszczam jeszcze do przedszkola. A antybiotyk jednak podałam, bo po chwilowej uldze gorączka znowu wracała.
Byłam już u kilku ginekologów i żaden nie bada piersi. Chodzę do onkologa, ten mi wystawia skierowanie na USG i w ten sposób kontroluje sobie piersi.
A na kaszel dla małego lekarka przepisywała Flegaminę Baby

Venice witaj!!

Madziasek wczoraj rano wymiotował ostatni raz o 9 rano a potem już wszystk ok było, nawet jadł na oleju coś i nic także chyba już przszło ale co to było ... nie wiem, zatrucie chyba jakieś.

Aga u nas też leje cały dzień i ja nie liczę nawet na ładną pogodę, aż mi się wierzyć nie chce, że tak może się odmienić choć byłoby dobrze bo mam wyjazd z Kubusiem.

Basia kiślu nie podawałam jeszcze a można?

My ja robię obiadki na 3 dni i daję 3 takie grubsze plastry.

Aurelia oby córeczce już przeszło na dobre *

Ja po basenie, było fajnie :)

Venicee witaj! Tez jestem mama Mikolaja z 5 sierpnia :-D

Basiu czy wiesz to wydaje takie skierowanie i jak to wyglada?
kislu jeszcze domowego nie robilam, a skad pomysl na kisiel?

My ja tez daje surowa i blenderuje ;-)

kurcze jak zrobi sie cieplej a jezdzimy jeszcze w gondoli to zrezygnuje z kombinezonu i zostawie malego w polarowej bluzie i rajtkach, ale cienkim kocykiem okryje a pod polarem bodziaki dlugi rekaw no i czapeczka...

Ja zawsze ubieram na czuja po prostu, jak ja bym chciała być ubrana plus 1 cienki rekawek.

reklama
Madziasek, my dostaliśmy skierowanie od alergologa ale i tak robiliśmy prywatnie u nas bo tak to musielibyśmy specjalnie do niej do przychodni znowu przyjeżdżać. Płaciliśmy 50zł ale mieliśmy badanie na IGE całkowite i na mleko krowie. Z tego co mi tam babka mówiła to można na różne typy alergii zrobić m.in. na kurz, sierść itd tylko wiadomo, za każde pewnie 25zł jak nie więcej.. A wygląda to jak normalny pobór krwi. U nas położna pobierała Kubusiowi z paluszka, a druga go zagadała, że nawet nie wiedział kiedy mu to pobrali :)

A co do kisielu to pytam z ciekawości bo znalazłam w internecie, że można zrobić z soku np bobofruta i mąki ziemniaczanej

Kisiel z Bobo Fruta po 6 miesiącu - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Do góry