reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Witajcie
Ja małej też obcinam pazurki co 3-4 dni u nóg 1 raz w tygodniu.
Madziasek Lena najczęsciej juz śpi o 19 a najpóżniej to 19.30 budzi się 2-3 razy w nocy na cyca. Ja jestem zadowolona bo wieczory mam dla siebie i mogę usiasć i sobie troszke odpocząć a rano i tak musze wstac do starszej do szkoły no mogło to by być o 6 ale cóż 5 też nieżle.

A propo wagi moja starsza była karmiona piersią na rzadanie i też jako niemowle wazyła sporo majac rok miała prawie 13 kg a jak 2-3 latek zaczęła gubić zbędne kg i teraz jest szczuplutka , Lena tez na cycu i waży pewnie juz ponad 9 kg ale ja sie nie przejmuje zgubi napewno tylko zacznie chodzć
Pozdrawiam wszystkich i życzymy zdrówka dla dzieci i mam:-)

Mam pytanie czy jak byłyście u gin na kontroli to badał wam piersi , ja jak byłm w pażdzierniku to mi nie sprawdzała. Poruszam to bo ostatnio czytałam że jedna z lutówek 2013 ma raka piersi i tak jakoś zaczełam mysleć że ja sobie to nic nie czuje bo karmie i troche się wystraszyłam. Smutne to bo ma take malutkie dzieciatko i juz musi walczyc ale trzeba myslec pozytywnie że bedzie ok. Przepraszam że tak marudze ale to dla mnie szok:-(

Agaulec ja właśnie myślałam ostatnio aby się przebadać, pojadę chyba na usg piersi bo mój gin nie bada. Ostatni raz robiłam badanie piersi z 5 lat temu, wtedy poszłam normalnie do onkologa i dostałam skierowanie. Teraz pójdę prywatnie na to usg.

Agaulec dzieki za pocieszenie :-) moja Zuzia ma juz ponad 12 kg

Moj gin zawsze bada piersi. Na każdej wizycie.
Macie racje. Trzeba się badać. ..

Plamki na buzi sa najprawdopodobniej ze sliny. Dostaliśmy masc i kremy barierowe.

Hej ! :-)

Madziasek, zdrówka dla Mikołaja !

Taka j., oj to nieciekawie masz w domu.. dużo zdrowia dla Was ! oby Kubuś się nie zaraził od brata !

U mnie ginekolog też nie bada piersi, zresztą u mnie to nie ma nawet co badać :zawstydzona/y: ale mówiła mi kiedyś, że teraz niby ginekolodzy nie mogą piersi badać tylko w jakiejś poradni zdrowia sutka czy jakoś tak.. jakieś nowe rozporządzenie :baffled:
Badać się trzeba, fakt ! chociaż znam kobietkę, która regularnie się badała i i tak zmaga się z rakiem :( smutne to bo też zaczęło się od raka piersi po urodzeniu 3 córki.. a teraz mimo leczenia ma przerzuty na wątrobę i mózg :-(

Ewelia, nie pomogę, bo nie wiem co takiego maluszkowi można podać na kaszel.. a to na pewno infekcja?? może nadmiar śliny?? mój Kuba też cały czas pokasłuje ale jest zdrowy

W czwartek chcę spróbować ugotować buraczkową. Podawałyście ją z dodatkiem mięska czy bez ??

Mój ginekolog bada piersi, wszystko bada zawsze.

Ewelia ja małemu dawałam drosetux, moja lekarka mi kazała, nie pamiętam w jakiej ilości ale to można sprawdzić z ulotką.

taka j zdrówka dla Was
agulec moja ginekolog nie bada piersi ale dobrze że o tym piszesz muszę się w końcu przebadać.
patrycjal piękna waga :-D
basia ja wczoraj gotowałam buraczkową z ziemniakiem i jabłkiem, Tymcio bardzo ją lubi.

dzisiaj miałam ciężki dzień, mój taki maruda i do tego zrobił się buntownikiem też wasze maluszki przeżywają bunt niemowlaka?:-)Wszyscy tak mi go chwalili że taki spokojny to teraz nadrabia... nie potrafi się sam bawić wszystko go denerwuje a do tego robi śmieszną mine ściska usta i fuczy aa i marszczy czoło wygląda komicznie może to chwilowe.

Dziewczyny jak Wasze ćwiczenia są rezultaty? ja ćwiczę ale brzuch kuźwa jest fatalny - oponka a do wakacji coraz bliżej ;-/

reklama
Aga ja nie ćwiczę więc efekt jest wiadomy, fakt do wakacji blisko i musze chyba się w końcu otrząsnąć i wziąć za siebie bo aż patrzeć nie mogę. Mój ostatnio też zmierzławy ale nie wiem czy to efekt wieku, pogody czy wychodzącego ząbka.

Do góry