reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Basia ja tez obcinam co 2-3 dni bo strasznie szybko rosna. U nóżek rzadziej.

Taka j. Dokladnie. Zostaw go na pastwe sobie i zobacz co bedzie robil ze zmeczeniem. A z wychowawczym to raczej przemysl sprawe. Czy musisz sie az tak poswiecac? Moze lepiej mu zrobi zlobek. Zmieni otoczenie, moze dzieci albo wychowawcy jakos na niego wplyna? Moze po prostu rozlaka dobrze zrobi Tobie i jemu? Tak sobie gdybam...

My jutro idziemy do dermatologa bo Zuzia caly czas ma plamki kolo buzi i niczym nie moglam sie ich pozbyc. Stawiam na sline bo slini sie juz 4 miesiace non stop. Bez efektow w postaci zabkow. Zobaczymy...

Widzialam w necie ze mamy sobie radza z kaszka manna na mm w ten sposob, ze gotuja kaszke na wodzie i jak wystygnie mieszaja z mlekiem w odpowiednich proporcjach

reklama
Witam z kawusia :-D
Mikolaj zachrypniety i ma zmieniony glos, jedziemy dzisiaj do lekarza!

Zabila gdybym miala rodzinke na miejscu to bym do nich po mleko chodzila, a tak to tez myslalam o tym z kartonu, tylko ktore wtedy wybrac....
a twarogu tak duza lyzke zjada ;-)

Basiu ja zupki zostawiam na nastepny dzien, reszte zamrazam, ale tak jak napisaly dziewczyny 3 dni w lodowce wystarczy.

Aga ciesze sie ze to tylko 3dniowka, nic powaznego, nam tylko brzuszek po trzydniowce wysypalo. Ja dzisiaj do zlobka skladam podanie ;-)

Ewelia waga super, wszystko jest ok, mala je i nie ma z tym problemow wiec sie lekarzem nie przejmuj!!!

On wczoraj mi zasypiał tylko jak się troche upłakał i był tym zmęczony już, po kąpaniu "zasypiał" ponad godzinę, tylko leżałam koło niego i w końcu jakoś zasnął. Nie jestem pewna ale chyba idzie mu dolna lewa jedynka bo ma takie na dziąsełku, jakby pęknąć miało za jakiś czas ale to niespanie to raczej nie z tego, on się cieszy, że sobie umie klęknąć, cieszy się z nowej umiejętności i chyba dlatego tak wstaje. Starszy znowu mi wymiotuje od rana a i męża jakieś przeziębienie bierze :( Także mam meksyk.

Patrycjal na pewno przemyślę wychowawczy 100 razy.

Madziasek zdrówka dla Mikołajka.

Agaulec fajnie ze nie jestesmy sami z tym wczesnym wstawaniem. A jak u Ciebie wieczory? Tez szybko idziecie spac?

Basiu pazurki raz na tydzien obcinam, jak sa juz dlugie ;-)
jemy tak co ok 3 godzin, a jesli jest glodny wczesniej daje mu kawalek bulki lub chlebka. Owoce osobno ok 10tej i ok 16stej :-D

Patrycjal powodzenia na wizycie! Oby to nie bylo nic powaznego!!!

Ostatnia edycja:
Dzisiaj maluszek zasnął dość szybko po herbatce, ciekawe jak będzie dalej. Ale nie nastawiam się.

Aurelia a jak tam u Was ze zdrówkiem?

Hej Mamusie

Aga ufff dobrze, że to tylko 3 dniówka, macie ją już za sobą.

Madziasek zdrówka dla Mikołaja, aby to nic poważnego.

Takaj dla Twojej rodzinki również zdrówka, aby Ciebie i małego nic nie złapało.

U nas dzisiaj dziwny ranek był tzn. mały obudził się już o 5:45, poleżał tak przy karuzeli gadając do 7, o 7 wypił mleczko i juz został ze mną w łóżku i oboje zasnęliśmy i spaliśmy aż do 10 :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej

A my od dwóch dni śpimy w trójkę - testujemy nowy narożnik w dużym pokoju i pobudki mamy o 6 jak mąż wstaje do pracy.
Wczoraj coś mnie gardło drapało a dziś mała kaszle:-(mam nadzieję że minie szybko.
Ugotowałam jej dziś zupkę wyszły mi 3 porcje i dwie włożyłam do lodówy skoro piszecie że można.Ładnie zjadła i śpi od 13:-)

Do góry