reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Basia89 ja obcinam raz na tydzień jak sobie przypomnę lub poczuję że drapie:-)a z jedzeniem to różnie raz częściej raz później bo gdy idę na spacer to i 4 godziny nas nie ma ale jej nie karmię na "ulicy" jakoś wytrzymuje.U nas owoc jest przeważnie na podwieczorek.Wkładam do siateczki i wysysa :-)

reklama
Witam się i ja

Basia ja też muszę co 3-4 dni obcinać paznokcie bo rosną jak szalone. Co do Twoich pytań to u nas karmienie wychodzi co 4 i 3 godziny tzn.
godz. 8 - mleko 180 ml
godz. 12 - mleko 180 ml
godz. 16 - obiadek ok 140 g
godz. 17 - owoc z glutenem (pół słoiczka)
godz. 19 - mleko 150 ml
godz. 22 - kleik 150 ml
Owoc podaję zawsze po obiedzie osobno z 1 łyżką kaszki manny.
Co do obiadków to ja przygotowuję na cały tydzień i mrożę. Kupiłam pojemniczki do mrożenia pokarmów, codziennie wieczoram wyciągam taki pojemniczek z zamrazarki do lodówki gdzie powoli się odmraża. Nie wiem czy mogą 3 dni leżeć w lodówce, myślę że raczej tak.

Ewelia
że niby jak masz kontrolować tą wagę i co odmawiać małej jedzenia? Dziwny lekarz :crazy: Mój Sebek też dużo waży, ale nic na to nie poradzę, urodził się z dużą wagą, jak będzie chodził to wybiega nadmiar kg i tyle. A i tak się cieszę, że wszystko je niż miałby być niejadkiem.

Co do fotelika to właśnie ze względu na testy zdecydowaliśmy się na Romera, większość fotelików ma testy zderzeniowe ale nie w skorupie samochodu i na to trzeba zwracać uwagę.

Basia spokojnie możesz przechowywać, ja tak robię i nic się nie dzieje, gotuję na 3 dni a czasami jak wyjdzie bardzo dużo to na 4 dni i jest ok. Paznokcie obcinam co tydzień. U nas karmienie jest 6 razy na dobę ale nie w równych odstępach, dzisiaj np. jadł o 1 w nocy a potem dopiero o 7 rano bo jakoś się nie dopominał i w końcu sama mu dałam o 7, potem o 11:30 a teraz zje o 14 obiadek, także to jest różnie.

Witajcie mamunie,

Ale produkcja, widać że pogoda średnia to siedzimy w domu i piszemy :-)
Wczoraj Tymcio nie gorączkował a dzisiaj wyszła wysypka na tłowiu i trochę na buzi na skroniach koło uszek więc to 3 dniówka.

Madziaske dzięki za sposób będę próbować i zdrówka dla Mikołaja oby to był fałszywy alarm

My ja podaję kaszkę łyżeczką ale właśnie chce kupić smoczek może będzie chiał pić ją z butelki chociaż kto wie woli cyca niż butle :-)

Ja ucze mojego picia wody, soczek dostał raz, uczyłam go z niekapka ale raz szło dobrze a raz do kitu krztusił się i wróciłam znowu do butli i idzie nam coraz lepiej :-)

Basia ja robię zupki na 3 dni i trzymam w lodówce nic mu nie jest :-)
owoce je same lub z kleikiem lub z biszkoptek ok godz 12 później spacer i po spacerku obiad i najczęściej je mały słoiczek i później cyc i cyc na wieczór kaszka jak ma ochotę i cyc, w nocy cyc :-) obcinam paznokcie raz w tygodniu jak mi się przypomni i czy mnie podrapie ;-)mój je różnie raz co 2 h raz co 3 h. Wolałabym aby wytrzymywał dłużej bo nie ukrywam że czasami męczy mnie karmienie piersią ale póki siedzimy razem w domu to jest na piersi.

Kulka super że Wojtus juz wychodzi z choróbska, trzymam kciuki aby w żłobku się odnalazł
ja w tym tygodniu składam podania do żłobka dla formalności żeby nie było że nie próbowałam.

Ewelinka ja mam jane nomad i kupiłam parasolke inglesine trip
Ewelia piekna waga a lekarz niech spada na drzewo, zacznie chodzić i wszystko zgubi

madzialenak moja też po dwóch drzemkach dopiero wstała i trzeba się zbierać na spacer,bardzo dziś wieje no ale trzeba:-(

nasz fotelik się kurzy jeszcze bo uważam że pomimo osiągniętej wagi (9 kg)mała się w nim gubi :tak:

basia tak to ten cybex z osłoną tułowia. tylko że jest też opcja w nim że można dalej dziecko przewozić tyłem i ta osłona tułowia dopiero jak się przestawia fotelik przodem to się ją zakłada. Bo mi zależy żeby jak najdłużej jeździł tyłem.

Aga jak 3 dniówka to nie jest tak źle, powinno szybko przejść.

Ja po lekarzu, 3 godziny luzu miałam a teraz znowu uspać małego nie umiem, Ostatnio wstał o 14 i powalczyłam troche ale poddałam się szybko bo wiem, że lipa z tego będzie. Po prostu chyba w ogóle przestanę go kłaść, niech nie śpi wcale ani w dzień ani w nocy.

reklama
Ja pazurki obcinam co 3-4 dni u raczek, u nozek duzo rzadziej i bardzo sie z tego ciesze;-)
Taka j fajnie Ci z luzikiem:-) ja jutro bede miala:-D tylko nie gina, a silownie z siostra, a dzieciaki z babcia:-) a Twoj Kubus przeciez kiedys musi spac, moze zrob mu jedna drzemke w dzien?

Do góry