reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

ewelia...spokojnie, u nas akurat to podzialalo zatrzymajaco, slyszalam, ze innym dzieciom nic nie jest po indyku...może od razu podaj sliwki suszone, żeby zmniejszyć ryzyko zaparcia...:tak:

Grinula...gratuluje zabka!! widać go dokładnie? ja ciagle zaglądam małemu w paszcze i nic nie widać :-(

MadziaSek...ja tez dziś pobudke miałam wcześniej, już o 6.30 maly z placzem się obudzil, chyba czuje, ze ta kupa nie chce isc i go meczy...
ja jestem nieprzytomna, 6rano to dla mnie zdecydowanie za wcześnie!! :confused2:

kawa zrobiona, wypita, maly teraz zasnal...a ja zamiast odpoczywać to się wzielam za sprzątanie i prasowanie...;-) glupia jestem...:confused2:

reklama
ginula gratulacje zabka

milia wspolczuje, u nas przy mleku z piersi kupki byly nawet raz na 6 dni a teraz po rozszerzeniu diety sa codziennie ale tez rozne, nie dawaj slodkich napojow do picia bo to podobno pogarsza sprawe a czopki pomagaja ale tez ktos mi mlwil ze jelita sie rozleniwuja i pozniej jeszcze gorzej jest, sprobuj ta sliwke i nie wiem czy mozna ale moze surowe jablko by pomoglo?

milia, i jak, kupa była? u nas ostatnie dni w miarę z tym ok, ale jak było ciężko też się ratowałam tymi WINDI. Choć staram się tego unikać. Kilka razy podałam małemu też syrop Lactulosum i powiem ,że działa i Mikołaj chętnie go pije, bo jest słodki.

Grinula, gratulacje ząbków, u nas pusto nadal

U mnie sezon chorobowy rozpoczęty :(

Milia moja pediatra mi poradziła, że jak mały będzie miał problem z kupką to żebym mu ugotowała kompot z jabłek i dała do picia. Jeszcze nie próbowałam bo na razie radzę sobie śliwkami suszonymi lub śliwką z jabłkiem ze słoiczka. U Sebastiana problemy z załatwianiem pojawiły się po wprowadzeniu stałych pokarmów. Dopiero od niedawna jest w miarę dobrze tzn. kupki sa już luźniejsze a nie takie plasteliny ciężko wyciskane :-D Acha i jeszcze pediatra powiedziała abym samego banana nie dawała i samej merchewki bo powodują one jeszcze większe zaparcia.

Ewuncia, MadziaSek zdrówka dziewczyny.

Grinula gratuluję ząbka :tak:

Ewelinka u nas soki nie pogarszają sprawy.
Do chemicznych wspomagaczy sie organizm przyzwyczaja zreszta tak jak u doroslych i pozniej moga byc problemy i ciagnac sie...
Mysle, ze ich brzuszki sie z czasem przyzwyczaja i dojrzeja. Poki co trzeba sobie jakos radzic.
Grinula gratulacje zabka:-) Zuzia nadal bezzebna.
A chore niech zdrowieja. Wiosna idzie:-)

Hej! Zdrowia życzę chorym, mnie też coś bierze, niestety. U nas kupy są dużo bardziej zwarte odkąd jemy różne rzeczy. Na zatwardzenia daje małemu śliwke oraz surowe jabłko w gryzaku- ono pomaga najbardziej! Ja to inny problem mam , mój synek nie chce jeść żadnych owoców i nie pije soków, nie i koniec, codziennie daje ale nic nie chce przełknąć. Warzywa owszem, zjada cały duży słoik i jeszcze się ogląda. Dodaje czasami do kaszki, jak radziła mi taka.j wtedy trochę zje, ale to za mało..., eh nie mam już pomysłu. U nas dzisiaj 10 stopni, nie wiem jak ubrać małego żeby go nie przegrzać. Pozdrawiam i jeszcze raz zdrowia!

reklama
Hej ! :-)

My już po spacerku :) Kupiliśmy torcik dla męża bo ma dzisiaj urodzinki, a Kubuś zrobił swoją pierwszą laurkę ! :-D

Madziasek, Lovi to odrębna firma :) mam z tego butelki, chociaż tylko do herbatek , jednak najlepiej sprawdziła się butla AVENT ale smoczki z lovi są fajne ;-)

U nas z kupką nie ma problemu, standardowo jest jedna lub dwie, pierwsza zawsze o 8 rano :eek: chociaż czasem zdarza się mega twarda to daje jabłuszko, kompot też pomaga:-)

Zdrówka dla wszystkich chorych ! za mną przeziębienie już chodzi długo.. co się podleczę to mam spokój tydzień/dwa i znowu katar eh.. chyba muszę się udać do lekarza

My, u mnie też 10 stopni, ja Kubusia też nie chcę przegrzewać.. w sumie to ze względu na jego AZS nawet nie mogę ! Dzisiaj miał ubrane rajstopki, dżinsy, body z dł. rękawem i na to rozpinany sweterek no i kurtka, czapka, chustka. Czasami nawet ma tylko body z krótkim rękawem i grubszą bluzę lub sweter ;-)

Do góry