reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

zabila ja probowalam dodawac cos do mojego mleka ze zje ale nawet lyzeczka kleiku tak zmienia smak ze tego nie tknie, moje mleko jest calkowicie bez smaku i nawet odrobina zmienia smak calkowicie a czytalam gdzies tez ze podobno mm z mlekiem matki nie powinno sie mieszac

przyszly mi dzisiaj kaszki holle jaglane i faktycznie nie sa slodkie, smakuja podobnie jak kleik ryzowy na mm ale zjadl 3 lyzeczki i bylo po jedzeniu niestety :-( i dupa, nie mam do niego sily z tymi kaszkami, a bez za godz sie obudzi na cyca i potem co 3 h do rana

reklama
taka j.. ja bym nie dawala tego serka Danio, sam cukier w nim jest, to samo danonki (tylko sa dobrze rozreklamowane) jak juz to jogurt naturalny wymieszany z jakims sloiczkowym deserkiem (lub sam jogurt, moj starszak jak byl maly, to jadl sam jogurt i sie wszyscy dziwili, ze je taki niedobry tj. nieslodki jogurt... przeszlo mu niestety jak poznal smak danonkow i innych podobnych serkow)

Bylismy dzis na roczku u kolezanki, jak fajnie bylo, Gosia byla super grzeczna, popis taki walnela hehe teraz lubi towarzystwo, a wczesniej to musialam uciekac przed tlumami ;)

ewelinka nie poddawaj sie z kaszka, a moze dodaj do niej jakiegos owocu, zeby podkrecic smak?
Ja ostatnio tak robie, jak daje gosi sloiczek deserkowy i jak zostawi troche, to rano dodaje do kaszki i zawartosc sloiczka sie nie marnuje ;)

Dla zainteresowanych siedzonkiem ktore mamy, znalazlam na allegro Krzesełko, Siedzisko, fotelik Bumbo NOWY !!!! (3959152890) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. drogie troche... ale super sprawa naprawde:)

Czesc,

alez mialam nocke, maly sie obudzil o 23 i spac juz nie chcial jak tylko cycka oproznil, nic nie pomagalo, bujanie, odkladanie do lozeczka... Potem psy sasiadow zaczely szczekac i bylo jeszcze gorzej, tak dwie godziny az zasnal mi na brzuszku na zabe! Pospal do 5:30 i zasnal przy cycu do 7. Teraz zasnal tylko ciekawe na jak dlugo...

Ewelinka Twoj maly to chyba typowy cycus mamusi :p
ale wszystko sie unormuje, zobaczysz :tak:

Grinula fajne siedzonko :-D super ze mala grzeczna byla, pewnie to przez inne dzieciaczki bo moj jak slyszy gdzies inne szkraby to sie strasznie gotuje i garnie w ich kierunku!

piekna pogoda wiec pranie wstawione :-D

czy probowalyscie podawac ananasa? Tak sie zastanawiam czy mozna czy nie... Hmmmm

milego dnia!!!

Ostatnia edycja:
ginula tak robie, czasem daje nawet sporo jabluszka

dziewczyny czy podajecie kaszki rano?? czy ja tez powinnam juz dawac? bo ja nigdy nie daje nic na sniadanie, je moje mleko, jedyne co tak naprawde zjada to obiadek miedzy 12-13

Cześć dziewczyny!
Współczuję wszystkim dziewczynom, które straciły swoje maluszki. Życzę Wam wszystkim dużo siły.

Ja mam za sobą ciężką noc, do Bartka trzeba było wstawać standardowo, oprócz tego doszło jeszcze wstawanie do starszej. Mimo prawie 5 lat potrafi sie budzić w nocy. Ostatniej nocy płakała,że boli ją noga. Wcześniej raz też był incydent z bolącą nogą. Rozmawiałam wczoraj z rehabilitantką, która powiedziała,że dzieci w wieku przedszkolnym często narzekają na bóle nóg i jest to związane ze wzrastaniem. Oby to było to a nie coś innego, boję się bardzo. Jak będzie się to powtarzać to wybiorę się do lekarza.
A mnie coś chyba wzięło, kości mnie bolą i gardło.

Ja będę podawac Danonki. Starszy syn sie nimi zajadal i nie był wcale gruby. Cukier wiadomo ze nadmiar szkodzi, ale tez jest potrzebny do prawidlowego funkcjonowania organizmu. Czytyalam, ze radykalne ograniczanie cukru u dzieci powoduje to, ze w starszym wieku, kiedy juz nie bedzie takiej kontroli nad dieta dziecka, organizm nie bedzie sobie radzil z jego trawieniem i wiadomo. Co do chemii to jest wszędzie, nawet w farbach którymi malujemy mieszkania, ale nie sądzę żeby w danonkach bylo tyle bo by chyba nie dopuscili do sprzedazy.
Ja sie staram wystrzegac nawozow i srodkow konserwujacych, ktorymi podpedzaja owoce i jarzyny, ale i tak moge sie tylko starać...

Cześć
Patrycjal, ale chyba tu nie chodzi o to ,że dziecko po danonkach będzie otyłe. Ja też słyszałam o danonkach bardzo złe opinie, zresztą mój mąż keidyś w tej firmie pracował . Kiedyś byłam w centrum leczenia allergii w Istebnej, syn mając półtora roku przez 3 miesiące dosyć mocno chorowal i tam też pediatrzy odradzali danonki. U nas w Cz-wie lekarze też odradzają. Ja czasem Makowi daję, wiadomo nie można popadać w paranoje, ale bardziej olecali takie zwykłe serki polskich produkcji mleczarskich. Ja mam to szczęście ,że Maks uwielbia jogurty naturalne i zajada się nimi tak samo jak serkami danio.
Dziewczyny mam super przepis na jabłko, sostra m podała. Umyć , włożyc do woreczkai do mikrofali na 3 minuty, idealnie się uduski , skórka sama odchodzi, wielcem tylko ugnieść i posilek gotowy, Lena się zajada.
U nas dziś piękna pogoda , więc zaraz biorę Lenę na dwór.

Ewelinka ja na śniadanie podaję małemu mleko 180 ml, on jest rano po całej nocy tak głodny, że nie dałoby się go łyżeczką nakarmić. Zresztą już próbowałam to strasznie płakał i się denerwował więc nie bedę go więcej stresować.

Ja nad ranem karmię Lenę z piersi, ale ona w nocy je ok 2-3 razy, także głodna nie jest, tym bardziej,że mleko nocne jest dużo bardziej tłuste. Potem je ok 11 z piersi nastęnie ok 14 obiadek , następnie ok 17 jakiś owoc i ok 20 albo kaszkę albo z piersi jest karmiona. Ale co raz częściej już kaszkę je na noc.

reklama
u mnie rano nie jest czasem w ogole glodny i je dopiero o 10 bo w nocy sie budzi co 3 godz, dzisiaj ostatni raz jadl o 6 rano a wstalismy o 8 i po 9 jadl z cyca, daloby sie go spokojnie nakarmic tylko czy jest sens napychac go kaszkami jak mleko mu wystarcza??

Do góry