reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Patrycjal tu się z Toba zgadzam, we wszytkim trzeba zachować umiar i zdrowy rozsądek
Przepis z jabłkiem super , szybko i smacznie.
Ja mam zamiar sama zacząć gotować bo Lenie słoiczki nie smakują.
Ewelinka to nasze dzieci mają podobnie. Lena jak w nocy je ok 2-3 razy , tzn ostatni raz ok 6 rano i dopiero zaczyna być glodna o 11. Nie ma sensu dawać kaszek, bo mleko nocne jest najbardziej tłuste , więc dlatego maluszki są dobrze najedzone. Szkoda rozpychać brzuszek, skoro mamine mleko wystarczy

reklama
Wczoraj małego przymierzałam do spacerówki, ale komicznie wyglądał :-) taki mini człowiek w tym dużym siedzisku. Jednak jeszcze z m-c pojeździmy w gondoli :-)
A Wy uzywacie jeszcze gondoli?

Ewelia powodzenia na wizycie u lekarza!

Ewelinka ja daję małemu teraz rano kaszkę z jogurtem lub owocami :)

Madzialenak my jeszcze gondoli używamy ale na wiosnę przechodzimy już w spacerówkę :rofl2:

KulkaPrzytulka jak malutki? wyszliście już do domku?

Ostatnia edycja:
Hej !
U nas dzisiaj też piękna pogoda dlatego sprzedałam Kubusia babci i sobie jeżdżą po osiedlu, a ja mam chwilkę dla siebie.. ( czytajcie na prasowanie ;p )

Kubuś jeszcze też jeździ w gondoli ale ma na styk, także biedak się ruszyć nie umie.. chyba za niedługo będzie trzeba zmienić..

Dziewczyny co ile teraz karmicie maluchy? bo mnie się wydaje, że Kubuś ma teraz za często.. nie zdąży być głodny.. U nas mniej więcej wygląda to tak : 4:00 mleko, 8:00 mleko, 11:00 mleko lub kaszka, 13:30 obiadek, 16.00 owoc, 17:30 mleko i około 20:30 znowu mleko..:eek:
A mleko tak często dlatego, bo Kuba nie potrafi wypić np 180ml tylko pije po 120/130ml..

Basia u nas zazwyczaj jest karmienie co 3- 4 godzin.
Menu Sebastiana wygląda tak:
8:30 - mleko 180 ml
12:30 - mleko 150 ml
15:30 - obiadek (cały słoiczek 125g) + o 16:20 - deserek (pół słoiczka)
19 - kaszka lub kleik ryżowy z glutenem na 150 ml wody
22 - mleko 150 ml

W nocy mały nie je

Ostatnia edycja:
Madzialenak my nie uzywamy gondoli od listopada. Cyrki byly bo nie chciala w niej jezdzic. Takze najpierw jezdzila w spacerowce na lezaco a teraz połlezaco i siedzi jak zaczarowana, oglada swiat. Mamy xlandera wiec wozek nie jest za duzy.

Basia nie macie za często; -)

reklama
Basiu u nas wyglada to tak:
7-8 kaszka
10-11 deserek
12(cyc)
13-14 obiadek
16 jablko
17(cyc)
18-19 kaszka

Ewelinka zapomnialam odpisac ze obiadkow z bobovity nie podaje malemu, nic z tej firmy nie daje juz malemu. A jak jest geste moze dodac gotowanej wody :-D

Ostatnia edycja:
Do góry