reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

nie chce naszego jedzenia, patrzy sie ale bardziej chcialby sie pobawic niz zjesc, jak cos tylko do buzi przykladam to od razu glowe na boki odwraca

czesto karmie ale przez to ze 2-3 razy w nocy to wychodzi tak co 3 godz, co godzine tez bym tego nie zniosla, czasem mu sie zdarzy dluzej pospac, szczegolnie jak zje cala porcje kaszki ale to rzadko sie zdarza

moj dzisiaj odkryl wlasna stope, troche mu pomoglam ja przyblizzyc i sie smial jak dotykal bo chyba go laskotalo, a jaki byzl zdziwiony :-D, mielismy ubaw z mezem

taka j odkrylam ostatnio nowa metode usypiania jak nie chce zasnac, klade malego na moim brzuchu (lezy na pleckach a ja siedze z podkurczonymi nogami na sofie, bardzo wygodna pozycja bo nogi mam na lawie :-) i sie bujam na boki i jak lekko przysypia to do lozeczka i spi, a masz moze jaka pozytywke?? ja dostalam takie cos co gra i wyswietla bajke na suficie, uzywane mozna kupic za grosze a tak go hipnotyzuje ta bajka ze czasem sam zaspi w kolysce

reklama
Dobry wieczór:-)

ewelinka
super że pojawił się pierwszy ząbek:-)

kulkaprzytulka trzymam mocno kciuki za Wojtusia oby szybko wrócił do zdrowia i jak najdalej od szpitali:-)

grinula moja uwielbia ciągać kabel od komputera bo czasami bywa że pisząc z Wami siedzi mi na kolanach a jak dzwoni do nas moja mama na skypa to o mały włos klawiatury nie rozwali i pisze co popadnie :-D chlebek podałaś tzn skórkę czy miąższ bo nie wiem?

Ach dziewczyny my to mamy coś z moim mężulkiem
Pojechaliśmy dziś skoro świt do Poznania oczywiście z dzieckiem po auto no i wróciliśmy dla nas z nowym bączkiem:-)Trochę się dziecię wymęczyło ale nie było źle:-)Szkoda że nie zgrałam się z którąś z Was bo jest wśród Nas poznanianka?

No a teraz szybka kąpiel i spać ...

Dobranoc:-)

Grinula tak nie-zabawki są najlepsze! Ale u nas wszystko na krótko :)

Ewelinka a co to za zabawka co sie wyswietla? Na allegro mozna kupic? Jakie hasło wpisać? Szczerze nie wiem jak tego szukac bo pierwsze slysze o czyms takim.

Czesc,

czekam wlasnie na meze bo po kawe wyskoczyl do sklepu, maly spi bo jakos w nocy sie czesto budzil

Grinula u mnie hitem jest wszystko co szelesci - opakowanie makaronu, chipsow, ...

Taka j wspolczuje ale same jestesmy winne roznych przyzwyczajen i zachowan naszych dzieciaczkow a bujanie o ktorym pisze Ewelinka tez pomaga ;-)

Ewelinka skoro odkryl stopke to teraz bedzie probowac sciagac skarpetki i rajstopki :-D

Ostatnia edycja:
taka.j....może warto wymeczyc go w dzień, nie dac m usnąć, ciagle się z nim bawic...mysle, ze pare takich dni i zacznie kumac, ze dzień to dzień a noc jest od spania... długo tak nie pociągniesz. ja pamiętam początki po porodzie, jak mój budzil się co 2,3h na karmienie...UMIERALAM... potem w dzień bylam nie do zycia. Maly tez nie miał ze mnie pożytku, bo wykonczona mama to znaczy taka, która nie ma sily w ogole nawet machnąć przy nim reka. to bez sensu. maluszki maja już po 6 miesięcy, sa na tyle duże, żeby nauczyć ich zasad i pewnych regul.

MadziaSek...witaj!!! tak, tak...wrocilam na dobre:rofl2: mam nadzieje, ze wrzuciłaś zdjecie Mikolajka na watek, bo wlasnie ide tam poszperać :tak: pewnie duzy chłopak już:-)

Grinula...witaj! przed porodem dużo się udzielałam, po porodzie oddalam się w otchlan wychowania:confused2::laugh2: ale już zachwyt mi minal, wiec wracam do was:-D

czy jest na "sali" kobitka, która karmi tylko piersią? jestem ciekawa co ile karmi i mniej więcej jaka ilość (ja wiem, ze przy cycu ciężko to okreslic, ale tak minutowo chociaż ile z jednej piersi ile z drugiej)...

zaraz powklejam zdjęcia małego, tzn już dużego mojego chlopaka;-)

miliaa można powiedzieć że ja karmię tylko piersią (raz dziennie podaję kaszkę z glutenem)po 6 mcu już rozszerzam dietę na stałe:tak: a karmię dość często 6-8 razy. wiadomo w dzień to trwa krótko do 5min ale po nocy czy wieczorem to tak z półgodzinki ssie :-)
próbowałam wprowadzać jakieś warzywa ale stwierdziłam że to za wcześnie i tak uważam że ładnie waży ok.8600 kg

milia ja wiem mniej wiecej ile jest w piersi, jak jest bardzo pelna to 150 ml, a jak miej to napewno ponad 100, je krotko, jakies 5 min, chyba ze zasypia sobie to ciagnie az zasnie mimo ze juz malo co leci i nigdy nie chce drugiego cyca a jak probuje to sie wkurza i konczy sie placzem

Hej !

U mnie leniwa niedziela.. mąż na meczu, a ja zabieram się powoli za obiad.. ale jakoś nic mi się nie chce :-p
Fotek z sesji nie mam.. do akceptacji będę miała do tygodnia, a kiedy do odbioru to nie wiem.. babeczka ma dużo zamówień więc musimy czekać.. Zrobiliśmy mu sesje półroczno -walentynkową :)

Kubuś już zaczął nam fajnie wszystko pić :) soki, herbatki itd :) tylko jest jeden warunek.. musi sobie sam butelkę trzymać :cool2: zaraz wyrywa mi z rąk i koniec :-D

Miliaa, super, że do nas wróciłaś ! :-) mam nadzieję, że będziesz już częściej z nami dyskutować ;-)

Podajecie już żółtko ?? jeżeli tak, to kupujecie jajka specjalnie w sprawdzonych miejscach czy takie z marketu ??

reklama
Ewelinka dziekuje!!

Miliaa próbowałam ale gorzej jeszcze wtedu spi niestety.

Do góry