reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Basia ja dzis dalam troche zoltka. Ale kupilam od kobiety, ktora ma kury. Smakowalo;-) ogolnie to smakuje wszystko oprocz obiadkow. Juz nawet sama gotowalam sadzac, ze to przez sloiczkowe, ale nie.

Zuzia lubi soczki az za bardzo. Trzyma sama butelke ale nie kuma jeszcze ze do góry trzeba ja przechylic.

Teraz wlasnie bije rekord spania. Szok. Nie spala tak juz z dwa tygodnie. Ale zbiera sie na deszcz pewnie dlatego. Zatem do d.... dzis pojdziemy

reklama
A to żółtko daje się od 7 czy 8 miesiąca? Muszę sprawdzić bo jutro gotuję znowu obiadek (gotuję na 3 dni zawsze), ja mam kury także nie ma problemu ze sojskim jajkiem na szczęście.
A dzisiaj dałam łyżeczkę serka Danio, nie wiem czy można czy nie można ale do przesady, już 7 miesiąc leci więc o ile alergicznie nic nie będzie to chyba powinno być ok, jak się nic nie stanie to chciałam za pare dni dać ze 3 łyżeczki, moja teściowa swojemu wnukowi, który za nic nie chciał spać dała ok. północy cały serek Danio i podobno spał do 8 rano!! Wiem, że czepiam się jak rzep psiego ogona ale jak będzie ok to chyba spróbuję z tym pomysłem.

taka j mojego najbardziej zapchal sinlac i po nim spal do 3.30 nad ranem, az bylam w szoku, ale tylko 2 razy zjadl na wieczor i teraz juz tego nie chce, a wczoraj robilam kaszke bananowa to taki to syf ze sama bym tego nie tknela, musze kupic jakas inna ale nie mam kiedy wyskoczyc wiec robie kleik na mm i dodaje owoce i to mu smakuje, przynajmniej nie ma tyle cukru

dzięki dziewczyny! wlasnie o to mi chodzilo:-) mój tez je około 7 razy na dobe. w dzień jest tak, ze mniej trochę, ale na noc się najada bardzo i długo ssie:tak:
nie macie dosyć karmienia piersią? ja trochę tak... mowia, ze jak dziecko skończy 6 miesiąc to pokarm matki nie jest już tak wartościowy. sama nie wiem co o tym myslec...

czy wasze dzieci tez nie chcą jesc nic innego? probowalyscie dawac im jakies mm...u mnie mm nie wchodzi w gre, probowalam już wszystkie mleka które sa... mój od razu rozpoznaje, ze to nie mleczko mamusi i placz jest niesamowity.
w czasie nawalu pokarmu pomroziłam mleko chyba z 3 miesiąca i wiem, ze to nie jest kwestia butli, bo rozmrożone mleko ladnie pije, ale jak tylko poczuje smak mm od razu placz... ja już nie wiem jak mam go odzwyczajać...:rofl2:

basia
...już zabki? ale wam zazdroszczę..my jeszcze czekamy, chociaż morze sliny, wszystko pcha do buzi...ale trwa to już kilka tygodni i NIC...:eek:

Ewelinka gratki kolejnego zabka!Basiu ja podaje zoltko od kurek wychodzacych :-)Miliaaa ja tez mam dosyc karmienia, cale szczescie ze maly wszystko wciaga i nie chce cycka co 1- 2 godziny :-D

takaj, nie dawaj Młodemu na razie serka Danio, to straszny syf i sam cukier jest, jeszcze się chemii w życiu naje. Wiem, że łapiesz się każdego sposobu, żeby Kubuś choć trochę pospał, ale moim zdaniem to zł pomysł.Przerpraszam, że tak tylko na chwilkę ale drugą ręką telepię Mikołaja w wózku :/

milaa a próbowałaś mieszać swoje mleko z mm? Żeby stopniowo wprowadzać smak mleka modyfikowanego. Aż w końcu mały polubi smak mm. Przynajmniej ja tak myślę.

co do ząbków to wyczytałam że im później wyjdą tym lepiej bo są bardziej zmineralizowane czy cos i mniej podatne na próchnice.

reklama
Do góry