reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kamu na pewno cos w tym jest , ze odradzaja. Chociaż z drugiej strony sądzę że nasi polscy producenci tez moga sobie niezle "radzic". Patrze przez pryzmat sprawy podawania kurom antybiotykow.
Tak naprawde wszedzie faszeruja nas swinstwami i w takich czasach przyszlo nam zyc i wychowywac dzieci.
W kazdym razie Kubie 14 lat temu nic nie bylo.
Najbardziej dziwie sie mamom, ktore wydzielaja dzieciom rozne rzeczy, żeby i tak kiedys wyladowac z nimi w McD.

Jabłuszko spróbujemy tak zrobic, bo Zuzinek je uwielbia w roznych postaciach.

Dziewczyny, jak zmienilyscie mm na 2, zauwazylyscie jakies zmiany? U nas kupa jest twarda. Pomimo jablek

reklama
co do zawartsci cukru to patrzcie dziewczyny nie tylko na sklad ale na tabele wartosci odzywczych a tam widac ze wszystkie kaszki, sinlac i inne podobne maja praktycznie tyle samo weglowodanow, ok 70 % w 100 g to weglowodany,, np kaszka HOLLE ma az 77g weglowodanow w 100 g czyli jeszcze wiecej niz sinlac mimo ze jest prawie w ogole nieslodka w smaku, ja mysle ze takie sa pewnie zalecenia co do zawartosci poszczegolnych skladnikow ze we wszystkim jest tak samo tylko wazne zeby te cukry nie byly proste ale zlozone bo sa lepsze dla dziecka

a co do danio, to jest teraz danio light ktore ma faktycznie mniej cukru i jest mniej slodkie w smaku bo sama dla siebie je kupuje i nie jest slodzone aspartamem czy innym swinstwem

u mnie rano nie jest czasem w ogole glodny i je dopiero o 10 bo w nocy sie budzi co 3 godz, dzisiaj ostatni raz jadl o 6 rano a wstalismy o 8 i po 9 jadl z cyca, daloby sie go spokojnie nakarmic tylko czy jest sens napychac go kaszkami jak mleko mu wystarcza??

Ewelinka wg mnie nie ma sensu. Ja nie bedę dawać rano kaszek.

czy podajecie dzieciom obiadki i zupki bobovita po 5 miesiacu?? ja kupilam kilka sloiczkow ale sa takie geste ze nie za bardzo chcial jesc i byla po nich twarda kupka, wrocilam do gerbera, sa smaczniejsze wg mnie i rzadsze i kupa znowu jest ok, nam na kupke tez kiedys pomogla woda, gdzies wyczytalam zeby nie podawac slodzonych napojow bo to jeszcze bardziej szkodzi, i kiedys probowalam sliwki po 4 miesiacu i bardzo smakowala a kupke zrobil na sam jej widok :-D (to pewni przypadek)

Madzialenak najpierw dlugo mieszalam 1 z 2, ale w koncu i tak trzeba bylo zrezygnowac z 1. Poobserwuje jeszcze co soe bedzie dzialo. Moze sie unormuje, a moze trzeba bedzie zmienic mleko...

Ja rano daje mleko 180 ml. Kaszka z owocami jest nastepna w kolejce

Ewelinka ja podaje te słoiczki, Sebusiowi bardzo smakują. U nas kupka była twarda od kiedy zaczęliśmy wprowadzanie stałych pokarmów na szczęście od 2 dni jest już miękka;-) Pediatra mi poleciła ugotować kompot ze słodkich jabłek i dawać małemu do picia aby nie było problemów z kupą lub podać wodę na czczo ale z tym to nie przejdzie.

hejka wszystkim
Kamu dzis zrobiłam jabłuszko tak jak polecałas fajne .
Mam pytanie do dziewczyn które same gotuja zupki warzywa macie swoje czy kupujecie ? Ja niestety swoich warzywek nie mam musze kupic troszkę boje sie dac z tych rynkowych wiec kupuje słoiczki ale tez do nich nie mam przekonania na 100%
Ja zaczełam podawac inne jedzenie Lenie 2 tyg temu wczoraj jej dałm pierwsze danie z miesem dziś dostała zupke +łyżeczke brokułek.Podaje jej też jednego biszkopcika w rączke .Rano ją karmie piersia na noc i w nocy także. Dziś dostała 1 raz1/2 żółtka ale jajka mam takie wiejskie Pozdrawiam was my szykujemy sie na spacerek bo dzis u nas slicznie:-)

reklama
HEJ:-)

Ja tak na chwilkę,mam dziś wizytę u lekarza i nie miałam z kim zostawić dziecka ale z pomocą przyszła teściowa.Wczoraj dostałam warzywa ze wsi to rano ugotowałam i wiecie co zjadła cały słoik teraz dostała cyca i zasnęła.
A przepraszam że odbiegnę od tematu ale za radą Kupciusii wysadziłam małą na kibelek i ZROBIŁA:szok:Ale jestem zadowolona:-D:-D:-D

Do góry