reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ewelinka ja rodzilam w profamilii, a Tobie faktycznie ciezko byłoby dojechać z Sanoka. Swoja drogą, ladne miasto, czesto jezdzimy do Polanczyka. Jak tak stary kredens po rewolucjach?;-)

Taka j. Moja kolezanka miala podobny problem. Jej corka budzila sie w nocy tyle ze z wrzaskiem i ciezko ja bylo uspokoic. Byli u przeroznych lekarzy, nic nie dalo. Nawet zahaczyli o jakies czarownice, ktore przelewaly jajka, czadzily jakimis ziolami i tez nic. Stwierdzily jedynie ze to przestrach ze szpitala, bo faktycznie mala po urodzeniu miala sepse i lekarze o nia walczyli. Dziwne, bo przeszlo jej w maju po komunii. Ja nie wierze w takie rzeczy, ale kolezanka twierdzi, ze cos musialo byc;-)

reklama
Patrycjal ja nie wierzę w komunię, w sensie, że złe dziecko zmienia się w dobre, mam też kilka przypadków, że komunia nic nie dała, jestem sceptyczna. Mój był w szpitalu ok, nic się nie działo, jest po prostu taki z charakteru, nie mam złudzeń. Teraz od ponad godziny próbuję go uspać, musiałam wyjść z pokoju bo nie ręczę za siebie mam już takie nerwy. Mój też potrafi tak ryczeć, że aż nie uwierzyłybyście, szkoda, że tutaj dźwięku nie da się dodać bo bym Wam nagrała, dramat. Nawet wszystkie babcie, ciocie i inne najbardziej doświadczone babki na świecie co to zawsze uważały, że już wszystko o dzieciach wiedzą itd. po tym młody dał czadu stwierdziły, że nigdy w życiu nie słyszały takiego ryku, takiego powera i natężenia. On tak wrzeszczy, że cały czerwony się robi i widać taką złość, nienawiść w nim.

W ogóle to chciałam zapytać dziewczyn dzieci z początku sierpnia czy Wasze dzieci od kilku dni też są takie okropne w dzień? Ja pomijam noc już ale chodzi mi o dzień, mój jest przerażająco, wstrętnie marudny i płaczliwy a przy jedzeniu ... koszmar!! Co łyżeczka to pół minuty ryku.

patrycja nie mam pojecia bo nie bylam tam ani raz, a co myslisz o tej pro famili?? ja wlasnie tam chcialabym rodzic drugie nawet jakbym musiala wczesniej zostac w rzeszowie przed porodem

taka j nie tylko twoj ntak sie drze strasznie, ja czasami chcialam dac mu jesc i go tylko polozylam a on nie chcial wtedy to potrafi sie tak rozedrzec jakby ktos z niego skore zdzieral i czasami mnie juz wyprowadzil z rownowagi

Czesc,Kupciusia super ze zostaniesz ciocia, ja juz nie mam co liczyc na bycie ciocia u siostr, bo obie maja po dwojce dzieciaczkow i wiecej juz nie chca!Basia, Ewelinka wspolczuje przezyc porodowych ale nastepnym razem bedzie lepiej ;-)Basiu co do plamek to kiedys musza zniknac, trzymam kciuki :-D

Taka j. Tez nie wierzę w takie rzeczy. Mowili mi niektórzy ze Zuzia po chrzcie moze bedzie spala w nocy. Do dzis 2 razy je ;-)

Ewelinka, polecam ja jestem baaardzo zadowolona z pro familii.

Zuzia dostala drobnych krosteczek na udzie. Gluten wprowadzamy od ponad tygodnia, mam nadzieje ze to nie uczulenie. Pisalyscie cos o ziajce?

Madzialenak moj Mikolaj tez wyczekiwany byl i tez dlugo sie staralismy, tabletki, operacja i jakos sie udalo. Szkoda ze tak pozno ta cesare Tobie zrobili bo widac ze dwa tyg po terminie musial sporo przybrac.

Ewelinka gratki 5mcy

Basiu mojej siostry nie zdarzyli naciac tak szybko jej poszlo z drugim dzieciaczkiem. Mnie pytali co do naciecia bo mialam plan porodu ktorego sie trzymali.

Taka j wspolczuje nocek, u mojej siostry moj chrzesniak jak byl maly to krzyczal przez sen i nie mozna bylo go uspokoic, z czasem takie sytuacje sie bardzo rzadko powtarzaly. Co do rynku pracy to bede szukac w sluzbie cywilnej i bede stawac do konkursow :-)

KulkaPrzytulka super ze miejce pracy czeka na Ciebie, masz fajnego pracodawce ;-)

Mikolaj juz nie kaszle, hura hura :-)
wprowadzilismy tez dzisiaj deserek z jogurtem, malemu oczywiscie smakowalo!

Taka j moj maly tak ma wieczorem gdy go karmie kaszka, w naszym przypadku jest tak zmeczony i glodny jednoczesnie ze najchetniej poszedlby spac. Uspokaja go kapiel.

Patrycjal tak pisalysmy o ziajce na suche plamy ale skoro to tylko krosteczki to moze wapno albo fenistil pomoze?

Odnosnie wapna-juz drugi lekarz mi powiedzial ze wapno nic nie daje, ze to tylko dla uspokojenia rodzicow. Najpierw dermatolog, a ostatnio neonatolog.
Dzis nie dalam manny. Zobaczymy. Kupilam za to ta kaszke ze zbozami.

Patrycjal ona 2 razy je i idzie spać od razu czy "rządzi"? Bo właśnie ja bym jeszcze przeżyła gdybym tylko musiała dać jeść bo mój też je 2 razy w nocy ale gdyby poszedł spać ale wkurza mnie, że budzi się co chwila czasami. Nie wiem jak go ogarnąć. On noc traktuje jak dzień czyli odeśpi i do roboty, bawić się, gadać, wrzeszczeć itd.

Madziasek to powodzenia w sprawie tego szukania pracy, ja pracuję w służbie cywilnej ale chętnie bym właśnie zmieniła ze względu na to, że zarabiam prawie najniższą krajową już. Ja bym szukała po urzędach miasta albo skarbówkach, wydaje mi się, że tam to jeszcze jako tako się zarabia. Mój też dzikował przy wieczornej kaszce więc teraz podaję mu ją w butli, trudno, łyżeczką dałabym gęstszą ale jak mam go karmić, pocić się on ma ryczeć itd. to trudno, będzie rzadsza ale przynajmniej w miarę bez ryku, w miarę bo widzę, że mu ta z nestle jabłkowa nie podchodzi więc muszę się troche nazachwalać mu, żeby zaczął jeść.

reklama
Taka j. To bywa roznie. Niekiedy tylko do jedzeniaaniekiedy urzeduje. Tak jak teraz.padnieta ale walczy. Wlasnie ja bujam na kolanach i pisze. W koncu padnie. Sama jestem bo maz wyjechał do niedzieli, do tego czasu kregoslup mi chyba wejdzie w d... :-)

W służbie cywilnej macie o tyle fajnie ze mozecie zdawac egzamin na pracownika mianowanego, a to tez ma swoje plusy i przywileje. W samorzadzie nie da sie

Do góry